maritbet girişmaritbet
Ataman Karina Pendik'te 75 bin liraya daire!

Ataman Karina Pendik'te 75 bin liraya daire!

Ataman Karina Pendik, toplam 400 konut ve 25 mağazadan oluşan bir proje. Projenin ismi Karina gemilerin denizle buluştuğu burundan geliyor. 70 milyon TL yatırımla gerçekleşen projede fiyatlar 75 bin TL’den başlıyor

 Kaynak: Demet CENGİZ BİLGİN / Hürriyet Emlak


ATAMAN İnşaat'ın, Pendik'te 16.850 metrekarelik alan üzerinde inşa ettiği Ataman Karina Pendik 70 milyon TL yatırımla gerçekleşiyor. Nisan 2010'da başlayan ve Nisan 2012'de bitirilmesi planlanan proje toplam 400 konut ve 25 mağazadan oluşuyor. Sosyal ve ortak alanlarıyla da dikkat çeken projeyi Ataman grubun Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ataman ile konuştuk.

* Ataman Karina Pendik projesini anlatır mısınız?
İlk çok daireli konut projemiz Ataman Karina Pendik, Anadolu yakasının son dönemde en hızlı gelişme gösteren merkezi Pendik'te, E-5'in Sahil Yoluyla buluştuğu ve 8 kilometrelik Sabiha Gökçen bağlantı yolunun başladığı noktada yer alıyor. İki etaplı bir proje bu. 16.850 metrekarelik alana inşa ediliyor. Yeşil alan oranı yüzde 65. İlk etap, konut imarlı arsa üzerinde gerçekleşecek ve 4 blokta 250 konuttan oluşacak. Bu etapta 24 adet stüdyo, 99 adet 1+1, 90 adet 2+1 ve 34 adet 3+1 daireden oluşan toplam 247 daire bulunacak. İkinci etap ise, ticaret ve home-office projesi olarak geliştiriliyor. 150 daire ve 25 mağaza içeriyor ve 7'şer katlı iki rezidans ve home-office bloğu ve sosyal yaşam merkezinden oluşuyor. Projede toplam 400 konut bulunuyor.
 

2012'DE BİTECEK

* Karina ismine nasıl karar verdiniz?
Karina ismi, gemilerin denizle buluştuğu burun anlamına geliyor. Biz bu projeyi tasarlarken en önemli tasarım kriterimiz, projeye adını veren “Karina” gibi hemen yanı başında uzanan Marmara Denizi'ne burnunu çevirmiş, ev sahiplerinin salonlarında otururken gemi güvertesindeymiş hissi yaratacak benzersiz bir mimariyi ortaya koymaktı. Bu nedenlerle bu ismi tercih ettik.
 
* Konutların büyüklükleri nedir? Kaç çeşit konut var?
Çok çeşitli daire tiplerimiz mevcut. 46 metrekarelik stüdyo dairelerden, 141 metrekare olan 3+1 dairelere kadar birçok seçenek imkanı sağlamaktayız. 46 ve 48 metrekarelik stüdyo, 60 metrekarelik 1+1, 90 ve 106 metrekarelik 2+1 ve 141 metrekarelik 3+1 daire olmak üzere 6 tip konut çeşidi mevcut. Dairelerde ses, ısı, su yalıtımı, yangın yalıtım sistemi insan ve yük asansörü bulunuyor. Yapımda C40 BA betonu kullanılmıştır.
 
* Ne zaman başladı? Şu anda ne aşamada? Ne zaman bitecek?
İnşaat nisan 2010 da başladı. Nisan 2012'de bitecek.
 
YÜZDE 35'İ SATILDI
* Fiyat aralığıyla ilgili neler söyleyeceksiniz?

46 ve 48 metrekarelik stüdyo daireler 75 bin TL'den, 1+1 daireler 105 bin TL'den, 2+1 daireler 155 bin, TL'den, 3+1 daireler ise 255 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulmuştur.
 
* Satışlara ne zaman başladınız? Yüzde kaçı satıldı. İlgi nasıl?
Konutlar, 26 Mart 2010 itibarıyla satışa sunuldu. İlgi çok iyi, ilk bir haftada yüzde 35 satış gerçekleşti.
 
* Sosyal ve ortak alanlarda neler var?
Proje içerisinde, açık ve kapalı yüzme havuzu, çocuk parkı, açık ve kapalı otopark, fitness center, yürüyüş ve spor alanları, süs havuzları, tenis kortu ve 24 saat özel güvenlik sistemi yer alıyor. Projenin bir kilometre çapında yer alan Divan Asia Otel, Pendorya ve Neomarin Alışveriş Merkezleri, Metro Grosmarket bölgenin değerini ortaya koyuyor. Pendik'in hem şehir içi hem de şehirler arası en işlek noktasında ve bağlantı yolundan direkt ulaşılabilecek kavşak düzenlemesine sahip mevkide bulunuyor. Sabiha Gökçen Havalimanına 8 kilometre, Sahil Yoluna 1.5 kilometre, Pendik Marina'ya 2.5 kilometre, alışveriş merkezlerine yürüme mesafesinde. Ayrıca projenin yakın çevresinde yer alan ve yakında hizmete girecek önemli kurum ve kuruluşlar da önemli. Anadolu Yakasının en büyük hastanesi Pendik Devlet ve Araştırma Hastanesi, Pendik Green Park Hotel, Sabancı Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Koç İlköğretim Okulu ve Lisesi, Özel Küçük Prens İlköğretim Okulu, Formula 1 Pisti, Fuar Merkezi, Garanti Bankası Bilgi İşlem Merkezi.
 
70 MİLYON TL YATIRIM
* Kimlere yönelik bir proje bu? Gelir durumu açısından...

Ev sahibi olmak isteyenelere birden fazla daire alternatifi imkanı sunduğumuz için proje, her gelir grubuna ait olan kişilere yönelik. Ayrıca Denizbank'tan yüzde 25 peşinatla konut kredisi kullanılabiliyor. Böylece ev sahibi olmak isteyen kişilere peşin ödemelerde yüzde 5 indirim imkanı sağlanıyor.
 
* Projenin büyüklüğü nedir?
Toplam yatırım arsa dahil 70 milyon TL.
 
50 yıllık tecrübeye sahip
* Ataman İnşaat ilgili bilgi de verir misiniz?

Ataman İnşaat 1981 yılında Ankara'da kuruldu; sonrasında ise 1988 yılında merkezimizi İstanbul'a taşıdık. Aslında köklerimiz 50 yıl öncesine gidiyor. Yarım asırlık tecrübemiz ile bu güne kadar yurtiçi ve yurtdışında birçok devlet ve özel sektör taahhütlerine başarıyla imza atmış bulunuyoruz.
 
* Bugüne kadar gerçekleştirdiğiniz projeler?
Milliyet Gazetesi Ankara tesisleri, Suudi Arabistan Muna İçişleri Binası, Prens Sultan Abdülaziz villası inşaatı (Suudi Arabistan), Al Harity Villaları (Cidde), Milta Eldorado tatil köyü inşaatı (Bodrum), Tofaş ve Ford showroom ve servis binaları inşaatları, Ataman Villaları (Kilyos), Yalıkavak Villaları (Bodrum), Ankara Doğan Medya Center inşaatı tamamladığımız projelerden bazıları. Ayrıca Ataman İnşaat olarak bu yeni projemizin hemen karşısında yapmış olduğumuz alışveriş merkezi Pendorya ile Pendik bölgesine ilk adımımızı atmıştık.
 
* Yeni konut projeleriniz var mı?
Anadolu ve Avrupa yakasında yeni konut proje çalışmalarımız sürüyor.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz