maritbet girişmaritbet
Ataköy sahilindeki projeler için bir karar daha!

Ataköy sahilindeki projeler için bir karar daha!

Devam kararı çıkan projeler için Bölge İdare Mahkemesi yeniden yargılama istedi. İnşaatların akıbeti önümüzdeki süreç içerisinde belli olacak

Ataköy Sahil bölgesinde yapımı devam eden inşaatlarla ilgili yeni bir karar daha çıktı. Bosphorus Otel ile Yalı Ataköy projesine daha önce devam edebilir diyen İstanbul 9. İdare Mahakemesi'nin kararını bir üst makam olan Bölge İdare Mahkemesi bozdu.

Mimarlar Odası'nın yaptığı itirazı değerlendiren Bölge İdare Mahkemesi, Yalı Ataköy ile Bosphorus Otel ile ilgili mahkemenin yeniden yapılmasını istedi. Yeni süreçte inşaatların akıbeti belli olacak..

BELEDİYE MÜHÜRLEMİŞTİ

Mimarlar Odası, 564 adada bulunan 160, 174 ve 182 parsellerde, inşaat faaliyetlerinde bulunmak üzere Bakırköy Belediye Başkanlığı'nca verilen yapı ruhsatlarının iptali ile yürütmenin durdurulması istemiyle dava açmış ancak İstanbul 9. İdare Mahkemesi bu talebi reddetmişti. Mimarlar Odası Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurarak bu karara itiraz etti. Bölge İdare Mahkemesi'nin Birinci Kurul'u bu itirazı görüştü. Mahkeme; “9. İdare Mahkemesi tarafından verilen (Yürütmeyi durdurma kararının reddi) kararının kaldırılmasına, yürütmenin dava sonuna kadar durdurulmasına 30.06.2014 günü karar verildi” demişti. Bu karar üzerine de Bakırköy Belediyesi inşaatları mühürlemişti.

DOSYA İADE EDİLDİ

Yalı Ataköy ve Bosphorus Otel bu karara tavzih (düzeltme) talebinde bulundu. Bu talebi değerlendiren aynı mahkeme bu kez farklı bir karar alarak şöyle dedi; “9. İdare Mahkemesi'nin 27.03.2014 günkü 174 ve 182 parsellerdeki yürütmeyi durdurma kararına verdiği red kararının kesinleştiğini, 2. kez yürütmeyi durdurma da istenmediğinden, mahkememizin 30.06.2014 günlü kararı (yani son karar) 564 ada 160 parsele (inşaat olmayan boş arazi) yöneliktir.” 

KIYIDIR SATILAMAZ

Mimarlar Odası 174 ve 182 parsellerde devam eden inşaatlar için 9. İdare Mahkemesi'nde Bakırköy Belediye Başkanlığı'nca verilen yapı ruhsatlarının iptali ve yürütmeyi durdurma istemli dava açtı. Ancak mahkeme 28.08.2014 günü davayı reddetti. Mimarlar Odası bir üst mahkeme olan Bölge İdare Mahkemesine itiraz etti. Bölge İdare Mahkemesi Birinci Kurul'u itirazı haklı bularak, 9. İdare Mahkemesi'nin red kararının hukuka aykırı olduğunu, yürütmeyi durdurma istemi için yargılama yapması gerektiğini belirterek dosyayı mahkemesine geri gönderdi.

BELEDİYE KARARSIZ

Hukukçular bu yeni kararla birlikte inşaatların yeniden durması gerektiğini, 9. İdare Mahkemesi'nin tıpkı 160 parsel de olduğu gibi aynı özellikteki 174 ve 182 parsellerde devam eden inşaatlar için de yürütmeyi durdurma kararı vermesi gerektiğini düşünüyor.

Bakırköy Belediyesi'nin de aklı karıştı. Bir mahkeme dur derken diğer mahkeme bu kararın hukuksuz olduğuna karar veriyor. Bir yandan mühür vurulurken bir başka mahkemeden gelen kararla mühür kırılıyor. Son mahkeme kararında Bakırköy Belediyesi ne yapması gerektiğini bilmiyor. Mahkeme'nin yeni yargılama ile biran önce vereceği karara göre inşaat ruhsatlarının iptal edilip edilmeyeceği belirlenecek.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"İstanbul Millet Bahçesi'ni 2019'da açarız"
  • 14.11.2018 13:10

"İstanbul Millet Bahçesi'ni 2019'da açarız"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: "Atatürk Havalimanı 14 milyon metrekare, buray ...

Yeşilköy Çok Amaçlı Acil Durum Hastanesi havadan görüntülendi
  • 26.05.2020 13:24

Yeşilköy Çok Amaçlı Acil Durum Hastanesi havadan görüntülendi

Hafta sonu açılması planlanan hastanedeki son durum havadan görüntülendi. Havada ...

Yeşilköy Hastanesi inşaatında son durum
  • 02.05.2020 14:44

Yeşilköy Hastanesi inşaatında son durum

Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda yapımı ...

Atatürk Havalimanı’ndaki hastanenin inşaatında son durum
  • 13.04.2020 11:48

Atatürk Havalimanı’ndaki hastanenin inşaatında son durum

Korona virüs tedbirleri kapsamında Atatürk Havalimanı’nda geçtiğimiz hafta içi b ...

Pazar günleri AVM'lere 5,5 milyon ziyaretçi bekleniyor!
  • 23.06.2021 08:49

Pazar günleri AVM'lere 5,5 milyon ziyaretçi bekleniyor!

Kovid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan kısıtlamaların kalkmasıyla pazar günler ...

Çimento sektörü 901 bin ton lastiği yakıt olarak değerlendirdi
  • 05.06.2021 17:25

Çimento sektörü 901 bin ton lastiği yakıt olarak değerlendirdi

TÜRKÇİMENTO, ömrünü tamamlamış lastiklerin alternatif yakıt olarak kullanıldığın ...