maritbet girişmaritbet
Aspen Deprem Zirvesi 2013’te sismik taşıyıcı sistemlerin önemini anlattı!

Aspen Deprem Zirvesi 2013’te sismik taşıyıcı sistemlerin önemini anlattı!

Türk Yapı Sektörü'ne modern mimarinin gereklilikleri olan malzeme ve uygulama yöntemlerini sunan alanının lider şirketi Aspen Yapı ve Zemin, yangın ve deprem gibi afetlere yönelik ürettiği ürünlerle de sektördeki güvenini pekiştiriyor

Türk Yapı Sektörü'ne modern mimarinin gereklilikleri olan malzeme ve uygulama yöntemlerini sunan alanının lider şirketi Aspen Yapı ve Zemin, yangın ve deprem gibi afetlere yönelik ürettiği ürünlerle de sektördeki güvenini pekiştiriyor. Türkiye Deprem Vakfı'nın evsahipliğinde 16 Mayıs'ta İstanbul'da düzenlenen “DEPREM ZİRVESİ” etkinliğinin sponsorları arasında yer alan Aspen, ürettiği sismik taşıyıcı sistemler odağında; metal, taşyünü, ahşap, polikarbonat, kumaş kaplı asma tavanların özellikle hastane ve okul gibi alanların yapımında kullanılmasının büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı ve İstanbul protokülünün davetli olduğu “DEPREM ZİRVESİ 2013” etkinliğinin “İstanbul Depreme Hazırlanıyor! mu?” konulu paneli yoğun ilgili gördü.

Aspen'in Genel Müdürü Ertuğrul Gündoğdu gündem kapsamında yaptığı açıklamada, Türkiye Deprem Vakfı'nın Türkiye'ye için ortaya koyduğu bu önemli organizasyonu desteklemekten mutluluk duyduklarını belirtti. Ertuğrul Gündoğdu açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu etkinlik olası depremler ve yol açacağı hasarlar noktasında tehlikeyi anlamak ve meydana gelecek can ve mal kaybını azaltmak için gerekli önlemlerin alınması hedefiyle hayat bulmuş bir projenin uygulaması ve kamu tarafından da büyük destek görüyor. Bu tür bakış açıları ve sorumluluklar toplumda her kesime düşüyor. Biz de yapı sektörüne yön veren lider bir şirket olarak hem genel iş stratejimiz hem de topluma fayda sağlama odağında; doğal afetlerin yıkıcı etkisine karşı geliştirilmiş, tasarlanmış ürünleri pazara sunmaya odaklandık. Bunu da disbirütörlüğünü yaptığımız 150 yıllık geçmişi olan ABD'li saygın şirket Armstrong ile yaptığımız işbirliği kapsamında başardık. Özellikle hastane ve okul gibi kritik öneme sahip alanlarda bu özel ürünlerin-sistemlerin kullanılması eminiz ki gelecekte yaşanacak olası afetlerde can ve mal kaybına karşı elimizi biraz daha kuvvetlendirecektir”.

Gündoğdu, metal, taşyünü, ahşap, polikarbonat, kumaş kaplı asma tavanların, deprem esnasında zeminle birlikte esneme yapmasının depremin hasarlarını ortadan kaldıracağına, tavanların düşmeyerek ve kırılmayarak, yaralanmaları engelleyeceğine de dikkat çekti.  Sistemin tüm binalarda uygulanmasının önemli olduğunu vurgulayan Gündoğdu, özellikle hastanelerde yapılan bu uygulamaların, deprem sonrası yaralıların tedavisine en kısa zamanda başlaması için teknik araç gereçlerin zarar görmemesi, fiziki mekanın hazır halde bulunmasının öncelik arz ettiğini de sözlerine ekledi.

Etknlikte ayrıca, İstanbul Milli Eğitim ve Sağlık Müdürlükleri işbirliği ile yürütülmekte olan projelerden “Depreme Karşı Okullarda ve Hastanelerde Hazırlık Çalışmaları ve En iyi Uygulamalar” & Depreme Hazırlık Ödülleri de sahiplerini buldu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

GoMeso restoranları Aspen ile doğallığı yansıtacak
  • 04.11.2014 10:50

GoMeso restoranları Aspen ile doğallığı yansıtacak

GoMongo olarak tanınan ve yeni adıyla GoMeso olan restoranların yenilenme süreci ...

Kuveyt Türk Bankacılık Üssü, Aspen imzası taşıyor!
  • 23.10.2014 13:04

Kuveyt Türk Bankacılık Üssü, Aspen imzası taşıyor!

Yapımı tamamlanan Kuveyt Türk Bankacılık Üssü, yapı sektörünün köklü firmalarınd ...

Aspen Kuveyt Türk Bankacılık Üssü’ne hayat verdi
  • 17.10.2014 14:11

Aspen Kuveyt Türk Bankacılık Üssü’ne hayat verdi

Kuveyt Türk Bankacılık Üssü’nün bölme duvar ve asma tavanları, yapı sektörünün ö ...

Aspen'den sektöre iki yenilikçi ürün birden!
  • 02.09.2014 12:26

Aspen'den sektöre iki yenilikçi ürün birden!

Yapı sektörünün lideri Aspen, 25. yılında sektöre iki yenilikçi ürün kazandırıyo ...

Suudi Arabistan'ın Medine Havalimanı Aspen'e emanet!
  • 15.07.2014 10:58

Suudi Arabistan'ın Medine Havalimanı Aspen'e emanet!

Aspen, bu alandaki deneyimini Suudi Arabistan Medine Prens Mohammad Bin Abdul A ...

Aspen, 37. Yapı Fuarı’nda sektörle buluşacak
  • 14.04.2014 13:38

Aspen, 37. Yapı Fuarı’nda sektörle buluşacak

TÜYAP Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan 37. Yapı Fuarı, Aralarında Aspen’ ...