maritbet girişmaritbet
Aşçıoğlu, Ali Sami Yen’de Zorlu’yla yolları ayırdı, iki yeni ortakla anlaştı

Aşçıoğlu, Ali Sami Yen’de Zorlu’yla yolları ayırdı, iki yeni ortakla anlaştı

Aşçıoğlu İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, Ali Sami Yen Stadı arazisinde geliştirecekleri projede ortaklık görüşmelerini yürüttükleri Zorlu Grubu’yla yollarını son anda ayırdıklarını açıkladı


Aşçıoğlu İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, Ali Sami Yen Stadı arazisinde geliştirecekleri projede ortaklık görüşmelerini yürüttükleri Zorlu Grubu'yla yollarını son anda ayırdıklarını açıkladı. Herşeyin kesinleştiği bir anda bu kararı aldıklarını belirten Aşçıoğlu, “Son anda ticari anlayışlarımızın farklı olduğunu gördük” dedi. Torunlar Grubu'yla ortaklık görüşmesi yaptıklarını ancak anlaşmaya varmadıklarını kaydeden Aşçıoğlu, kısa bir süre önce önde gelen iki yerli inşaat şirketiyle kesin olarak anlaştıklarını açıkladı. Gizlilik anlaşması olduğu için isim vermekten kaçınan Aşçıoğlu, “İki şirketin sahibi de iyi arkadaşım. Birlikte 3 ortak, 300 milyon dolar yatırımla İstanbul'a Las Vegas kokan bir projeye başlayacağız” dedi.

Projelerinde rezidans konseptini belirlemek adına 3'üncü A Plus Konut Fuarı'nda nabız yokladığını söyleyen Aşçıoğlu, “Girişte alıcıların hangi tip daireleri tercih ettiğini araştıran bir form sunuyoruz. Kendi araştırmamız ise 1+1 ve 2+1'lerin ağırlıkla tercih edildiği yönündeydi” diye konuştu.

Projede bir ticari bloğu otel ya da ofis yapabileceklerini söyleyen Aşçıoğlu, “Rezidans bloklarından birini de bir şirket ‘Versace markalı rezidans yapalım' diye teklif getirdi, görüşüyoruz. Ayrıca çeşitli markalarla tesis adı kullanımı için anlaşabiliriz” dedi.

750 kişiden talep var kaparo vermek istiyorlar

Projede 750 rezidansa şimdiden talep geldiğini söyleyen Yaşar Aşçıoğlu, “Bir de kaparo bırakmak istiyorlar, ancak TOKİ şartı gereğince kabul etmiyoruz. En son ABD'li bir dostum, 3 milyon dolar kaparo bırakmak istedi. Satışlar başladığında 1 ayda tamamını satarız” diye konuştu. Projenin adının Selenium markasını taşıyacağını belirten Aşçıoğlu, şöyle devam etti: “Fiyatta da kesinlikle uçmayacağım. Çadır bölümünü verirlerse iyi olur, vermezlerse de çok önemli değil. Likör arazisinde yürütmeyi durdurma kararı devam ediyor, oradan da sonuç bekliyoruz. 250 milyon dolar yatırımla Likör arazisini de Ali Sami Yen projesine uyumlu hale getirip Selenium of İstanbul adını vermeyi planlıyoruz.”

  • Etiketler:

Yorum Yaz