maritbet girişmaritbet
Arnavutköy'de memurlar 800 TL taksitle ev sahibi oldu!

Arnavutköy'de memurlar 800 TL taksitle ev sahibi oldu!

İstanbul'da bir ilki gerçekleştiren Arnavutköy Belediyesi, ilçede görev yapan kamu çalışanlarını TOKİ ile birlikte 800 lira taksitle ev sahibi yaptı.

Yapımı tamamlanan 720 daireli VEFA Konutları'nın tapuları törenle hak sahiplerine teslim edildi. Kamu çalışanlarına vefa borçlarını yerine getirdiklerini dile getiren Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, toplu konut projelerine devam edeceklerini söyledi.

Arnavutköy Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 720 daireli VEFA Konutları'nın tapuları törenle hak sahiplerine dağıtıldı. Site içerisinde düzenlenen törene Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı ve hak sahipleri katıldı. Törende hak sahiplerine tapularını teslim ettikten sonra VEFA Konutları hakkında açıklama yapan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, toplu konutların devamının geleceğini vurguladı. 

'VEFA BORCUMUZU YERİNE GETİRDİK' 

Tapuların teslimi nedeniyle duyduğu mutluluğu ifade eden Başkan Baltacı, "İstanbul'da bir ilk. Biz bu dönem seçim çalışmalarımızın başında Arnavutköy'de görev yapan kamu çalışanlarımıza öncelik tanımak şartıyla bir toplu konut çalışması yapacağımızı ifade etmiştik. Bu alanda Arnavutköy Belediyesi-TOKİ işbirliği ile yapmış olduğumuz çalışmamızı tamamladık ve hak sahiplerine bugün teslim ettik. İnşallah ikinci 
ve üçüncü etaplarını da hedefliyoruz" dedi. Başkan Haşim Baltacı ayrıca binaya taşman bir memurun evini ziyaret ederek kahve de içti. Kamu çalışanlarına vefa borçlarını yerine getirdiklerini dile getiren Haşim Baltacı, "Arnavutköy'deki kamu kuruluşlarında görevli olan kamu çalışanlarımıza öncelik tanımak kaydıyla bir toplu konut çalışması yapacağımızı ifade ettik. Evlerin kalitesi ve inşaat kalitesi üst düzeyde. Beyaz eşyaları ve klimaları dahi fevkalade düşünülerek yapılmış olan binalardır" diye konuştu. 

'ÇOK MEMNUNUZ' 

Konutlarda ikamet edecek olan memurlar da tapularını aldıkları için mutlu olduklarını dile getirdi. İlçede öğretmen olan Burçin Yılmaz emeği geçenlere teşekkür ederek, "Biz memurlar, öğretmenler olarak bu durumdan çok memnunuz" dedi. 23 yıllık memuriyet hayatında ilk kez ev sahibi olan Cengiz Coşkun da emekliliğine kısa bir süre kala ev sahibi olduğu için mutlu olduğunu dile getirdi.

35 bin metrekarelik alan 

35 bin metrekarelik alanda yer alan Hadımköy VEFA Konutları, Arnavutköy'de görevli kamu çalışanlarına 800 liradan başlayan taksitlerle ev sahibi olma imkânı sundu. VEFA Konutları, Hükümet Konağı'na, Belediye Hizmet ve Meclisi'ne, kültürel ve sosyal merkezlere, park ve ticaret alanlarına, Hadımköy Yaşam ve Kültür Merkezi'ne, 3. havaalanına, 3. köprü yoluna ve Kanal İstanbul bölgesine komşu durumda yer alıyor.

Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İşte Ajda Pekkan'ın evi!
  • 17.07.2012 12:09

İşte Ajda Pekkan'ın evi!

Ajda Pekkan herkes tarafından merak edilen evinin kapılarını açtı. ...

Fettah Can ailesiyle Arnavutköy'de!
  • 17.10.2020 10:36

Fettah Can ailesiyle Arnavutköy'de!

Fettah Can, eşi Cansu Kurtçu ve ikizleri Vera ile Oğul'la Arnavutköy’de bulunan ...

Begüm Birgören, Arnavutköy'den Caddebostan'a taşındı!
  • 21.09.2020 10:24

Begüm Birgören, Arnavutköy'den Caddebostan'a taşındı!

Evini baştan aşağı yenileyen Begüm Birgören; kapıları, duvarları ve dolapları ke ...

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm hız kesmiyor
  • 19.08.2020 14:56

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm hız kesmiyor

Büyükçekmece’de belediye-vatandaş işbirliğiyle sürdürülen kentsel dönüşüm çalışm ...

Adıyaman'a deprem izalatörlü 300 yataklı hastane
  • 14.08.2020 14:11

Adıyaman'a deprem izalatörlü 300 yataklı hastane

Adıyaman'da sözleşmesi imzalanan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi 55 dönümlük bir ...

Sivas'ta Vefa Konutları'nın anahtar teslim töreni yapıldı
  • 13.10.2018 09:39

Sivas'ta Vefa Konutları'nın anahtar teslim töreni yapıldı

Bakan Murat Kurum, Sivas Belediyesi tarafından yapılan Kale Projesi alanı ve res ...