maritbet girişmaritbet
Araplar, Cityscape'te 1.2 milyarlık konut rezerve etti

Araplar, Cityscape'te 1.2 milyarlık konut rezerve etti

Bu yıl 15’incisi düzenlenen uluslararası gayrimenkul fuarı Cityscape Global’e katılan Türk şirketler Türkiye’ye mutlu döndü.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası yurtdışında tanıtım turlarına çıkmaya karar veren ve ilk adres olarak Dubai'yi seçen sektör temsilcileri, 3 gün boyunca fuarda yabancı yatırımcılarla bir araya geldi. Fuara katılan firmalar ‘İlk hedefimiz ev satmak değil Türkiye'yi anlatmak' mesajı verse de fuar boyunca yaklaşık 1.2 milyar liralık talep toplandı. Gayrimenkul şirketleri şimdi o yabancıları Türkiye'de ağırlayacak ve rezerve edilen evlerin satışını yapacak.

HANGİ PROJELERİ SEÇTİLER?

Çalık Gayrimenkul fuarda Beyoğlu Belediyesi işbirliği ile Taksim'de yapılan kentsel yenileme projesi Taksim 360 projesi ve Ataşehir'deki Metropol İstanbul projesi ile yer aldı. Tarlabaşı'ndaki bir adada yer alan 143 daireye Körfez'in 4 büyük ailesi talip oldu. Çalık Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Gonca Özgül 100 milyon dolar için satış bağlantısı kurulduğunu söyledi. Aynı projeden 21 milyon dolar değerinde 42 birim için talep geldi. Metropol İstanbul Satış ve Pazarlama Müdürü Hacer Aslankaya Çoruh da 50 milyon dolar değerinde 70 ofis için ön anlaşma yapıldığını açıkladı.

Artaş İnşaat Cityscape'e 3 milyar 570 milyon dolarlık projesiyle katıldı. Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Fuarda ciddi taleple karşılaştık. Şimdi yatırımcıları biz İstanbul'da ağırlayacağız. 70-80 milyon liralık satış yapmayı bekliyoruz. Halkalı'daki Tema İstanbul projemiz ve Atakent 4 projemizdeki konutlar ile Ataköy'deki ofislerimiz fuarda öne çıktı” dedi.

Sinpaş GYO Bomonti'de yer alan Queen Central Park ve Bursa Modern projeleriyle ilgi çekti. Fuar süresince 400 görüşme gerçekleştirdiklerini belirten yetkililer 90 milyon TL tutarında bir talep oluşturduklarını kaydetti.

Emay İnşaat fuara Yalova'daki projesiyle katıldı. 400 milyon dolar yatırım yapılacak projede 1001 konut, oteller ve devre mülkler olacağını belirten Emay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Çağlar,“1000'e yakın görüşme yapılıp bilgi verildi. Taleplerin toparlanması ve işlenmesi henüz bitmedi ama 240'ın üzerinde imzalı form doldurmak suretiyle, bireysel ön talep haline gelenler var. Bu talepler satışa dönerse, 50 milyon dolarlık gelir bekliyoruz” dedi. 

Metal Yapı Konut Genel Müdürü Akın Karali, İstanbul Küçükçekmece'de yer alan Blue Lake projesi ile Levent'teki İstanbul Tower projelerine Körfez yatırımcısının yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti. Karali, “Blu Lake projemizde 2.5 milyon dolarlık satış yaptık, 15 milyon dolarlık da talep aldı. İstanbul Tower için de 50 milyon dolarlık talep geldi” dedi.

Siyahkalem fuara Emlak Konut GYO standında katıldı. Zekeriyaköy'deki KÖY projesinden 10 milyon dolarlık satış yapıldığı belirten proje Direktörü, Ogeday Sögüt, “Cityscape'e katılım gösteren projemize ilgi gösteren yatırımcıları Türkiye'ye davet ettik, kendilerini önümüzdeki günlerde Türkiye'de ağırlayacağız” dedi.

Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, Türkiye imajını desteklemek adına katıldıkları fuarda 3 projelerini tanıttıklarını söyledi. Farklı ülkelerden değişen yatırımcı ve fonlarla görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Tahincioğlu, “Konut ve ofis projelerimiz ile ilgilenen 32 potansiyel müşterimiz oldu. Ayrıca uluslararası yatırımcılarla birçok anlaşmaya da zemin sunan fuarda, işbirlikleri konusunda fikir alışverişinde bulunduk” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Dubai’deki Cityscape Global’da Türk standlar göz doldurdu!
  • 09.09.2016 17:30

Dubai’deki Cityscape Global’da Türk standlar göz doldurdu!

Dubai’de bu yıl 6-8 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen Cityscape Global 20 ...

Cityscape Global 2016 Fuarı'ndan görüntüler!
  • 09.09.2016 17:03

Cityscape Global 2016 Fuarı'ndan görüntüler!

Gayrimenkul sektörünün en büyük fuarlarından Dubai'deki Cityscape Global 2016, 6 ...

'Şehirlerimiz için dünyayı yakından takip etmeliyiz'
  • 08.09.2016 14:18

'Şehirlerimiz için dünyayı yakından takip etmeliyiz'

Beyoğlu Beldiye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Dubai Cityscape 2016 Fuarı'nda Em ...

İsmail Sezen Emlaktasondakika.com’a konuştu
  • 07.09.2016 18:20

İsmail Sezen Emlaktasondakika.com’a konuştu

Istexpo Genel Müdürü İsmail Sezen, Dubai’deki Cityscape Global 2016’da fuarın de ...

'Cityscape'te yatırımcı gruplarla tanışmak istiyoruz'
  • 06.09.2016 16:39

'Cityscape'te yatırımcı gruplarla tanışmak istiyoruz'

Cihan İnşaat Satış ve Pazarlama Koordinatörü Bengi Hışır, Dubai Cityscape 2016 F ...

Süleyman Çetinsaya'dan Cityscape 2016'da ESD'ye özel açıklama!
  • 06.09.2016 14:14

Süleyman Çetinsaya'dan Cityscape 2016'da ESD'ye özel açıklama!

Artaş İnşaat ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Duba ...