maritbet girişmaritbet
Ant Yapı'dan 1.2 milyar $'lık proje geliyor

Ant Yapı'dan 1.2 milyar $'lık proje geliyor

Ant Yapı bu yıl yeni projelere start verecek. Yurtiçi ve yurtdışında 1.2 milyar dolarlık projeye imza atacak Şirketin patronu Okay, Çekmeköy, Beylerbeyi, Libadiye'de yeni projelere başlayacaklarını açıkladı

 

Kaynak: Bülent Yoldaş / Sabah

Yıl sonunda Riva'da Sabancı Çalışanları Kooperatifi arazisinde 99 villalık Antriva projesine başlayan Ant Yapı, bu yıla da hızlı girdi. Şirket, 2011'deki ilk projesine martta Çekmeköy'de başlayacak. Haziran'da gerçekleşecek genel seçimlerin ardından da Beylerbeyi projesine start verecek. Ant Yapı'nın bu yıl içinde başlamayı planladığı bir diğer projede, Libadiye'deki Emaar'a ait arazinin yakınında yer alacak ofis projesi olacak. Ant Yapı, Kiev'de Sky Towers ve Moskova'da White Garden office projelerinin inşaatına da başladı.

CHECK LİFE'I DEVRALDI
Şirket, Çekmeköy'de Arsan Group'un kendi arazi üzerine geliştirdiği, 2008'de satışa sunulan ancak kriz nedeniyle iptal edilen Check Life projesini de devraldı. Ant Yapı Yönetim Kurulu başkanı Mehmet Okay, Arsan ile daha önce Check Life projesinin geliştirildiği 50 bin metrekarelik arsa için kat karşılığı anlaşma imzaladıklarını açıklayarak, arazide 125 milyon dolarlık yatırımla 145 villa inşa edeceklerini kaydetti. Okay, şirketin Beylerbeyi, Küplüce mevkiinde de 121 villadan oluşan bir projenin inşaatına başlayacağını ifade ederek, bu projenin de yaklaşık 225 milyon dolarlık yatırımla hayata geçeceğini, inşaata ise haziranda başlayacaklarını anlattı.

LİBADİYE'DE OFİS YAPACAK
Ant Yapı'nın Ataşehir ve Alaçatıda iki otel inşaatının bulunduğuna da işaret eden Okay, "Ataşehir'de 50 milyon dolar bütçeli 200 odalı ve 5 yıldızlı Radison Blu oteli ile Alaçatı'da 10 milyon dolar bütçeli butik otel inşaatlarını bu yıl içinde tamamlayacağız" dedi. Libadiye'de Emaar'ın arazisine yakın konumda 35 bin metrekarelik arazileri üzerine bu yıl içinde ofis projesine başlamayı planladıklarını da açıklayan Okay, "Ataşehir finans merkezine yakın konumdaki bu araziyi bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda ofis olarak değerlendireceğiz" diye konuştu.

'Rusya ve Kiev'de yeni projelere başlıyoruz'
Rusya ve Ukrayna'da piyasanın açılmaya başladığını anlatan Okay, bu iki ülkede Türk müteahhitlerine iş fırsatları yaratacak birçok proje olduğunu kaydetti. Biri Moskova diğeri Kiev'de iki yeni projeye başladıkları bilgisini veren Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Okay, "Moskova'da 350 milyon dolarlık White Garden Office 105 bin metrekarelik alanda inşa ediliyor. 350 milyon dolarlık Kiev'deki Sky Towers ise 36 katlı otel kulesi ve 47 katlı A sınıfı ofis kulesinden oluşuyor" dedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz