maritbet girişmaritbet
Ankara Konya hızlı tren hattında son raylar döşeniyor

Ankara Konya hızlı tren hattında son raylar döşeniyor

Başkent Ankara ve Konya arasını 1 saat 15 dakikaya düşürecek Ankara Konya hızlı tren hattında önümüzdeki hafta son rayların döşenmesiyle tamamlanacak. Saatte 250 kilometre hız yapacak tren Mart 2011'de yolcu taşımaya başlayacak

 

 
Geçtiğimiz yıl temmuz ayında Başbakan Erdoğan'ın ilk ray kaynağını gerçekleştirmesiyle başlayan Ankara-Konya hattının üst yapı işlerinde sona aşamaya gelindi.
 
Projeyi, Ankara-Eskişehir hızlı tren hattına bağlayan Ankara'nın Polatlı ilçesi ile Konya Pınarbaşı arasındaki 202 kilometrelik demiryolunda son ray serimini, gelecek hafta Bakan Yıldırım yapacak. Ana hattın tamamlanmasıyla Pınarbaşı ile Konya merkez arasındaki 10 kilometrelik bağlantı bölümünün inşasına başlanacak ve bu bölüm Aralık ayına kadar bitirilmiş olacak.
 
Hızlı trenlerin test sürüşlerine Aralık ayında başlanacak Ankara-Konya hızlı tren hattında, Mart 2011'de yolcu taşınmaya başlanacak.
 
Ankara-Konya hızlı tren hattına, saatte 250 kilometre hız yapılabilen çift hatlı, elektrikli ve sinyalli demiryolu döşendi.
Konya'nın Ankara'nın yanı sıra İstanbul ve İzmir'e hızlı tren hattıyla bağlanmasını sağlayacak demiryolu, iki şehir arasındaki toplam 306 kilometreden oluşuyor.
 
94 kilometrelik bölümü Ankara-Polatlı arasındaki, Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi içerisinde yer alan hattın, bu kesiminde aynı zamanda Ankara-Eskişehir hızlı tren seferleri yapılıyor. Hattın, Polatlı'dan Konya merkeze kadar olan kesimi ise 212 kilometreden oluşuyor.
 
Projenin tamamlanmasıyla Ankara-Konya arası 1 saat 15 dakika, Konya-İstanbul arası ise 3 saat 30 dakikada alınabilecek.
  • Etiketler:

Yorum Yaz