maritbet girişmaritbet
Ankara-Erzincan arası hızlı trenle 3.5 saate inecek

Ankara-Erzincan arası hızlı trenle 3.5 saate inecek

Başbakan Erdoğan, toplu açılışlar ve TOKİ anahtar teslim töreni için gittiği Erzincan’a hızlı tren müjdesi verdi.

 

Başbakan Erdoğan, toplu açılışlar ve TOKİ anahtar teslim töreni için gittiği Erzincan'a hızlı tren müjdesi verdi. Ankara-Erzincan arası mesafenin 3.5 saate ineceğini belirten Erdoğan, "George, Helga hızlı trene binecek de benim Ahmet'im, Ayşe'm niye binmesin" dedi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzincan havaalanı yeni terminal binası ve TOKİ binalarını da kapsayan 275 milyon liralık yatırımların açılış töreni için dün Erzincan'daydı. Erdoğan, ülkemizde sahnelenmek istenen kirli oyunlara dikkat çekerken, Erzincanlılar'a hızlı tren müjdesi verdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan on bini aşkın vatandaşa seslenen Erdoğan, "Ülkemizin kalkınmasını, ilerlemesini engellemek için on yıllardır, kirli oyunlar, kirli senaryolar sahnelendi" dedi. Milletin, engin ferasetiyle bu oyuna gelmediğini ifade eden Erdoğan, "Alevilik, Sünnilik üzerinden nifak sokmaya çalıştılar. Kürtlük, Türklük üzerinden fitne sokmaya çalıştılar. Hiç birine boyun eğmedik. Kirli provakasyonlara rağmen biz bir olduk, iri olduk, diri olduk. Türkiye vatandaşlığı çatısında toplanacağız. Herkes inancını özgürce yaşayacak" diye konuştu.

2011 yatırım programında
Erzincan havaalanının modern terminalinden övgüyle bahseden Erdoğan, hızlı trenin Erzincan'a da geleceğini müjdeledi. Ankara ile Eskişehir'in hızlı trenle birbirine bağlandığını ifade eden Erdoğan, Ankara-Konya hattının tamamlandığını, test sürüşlerinin yapılmakta olduğunu, mayısta normal sürüşlere başlanmasının planlandığını anlattı. Ankara-Sivas hattında ve Bursa hattında çalışmaların devam ettiğini dile getiren Erdoğan, ''Şimdi artık sırada Sivas-Erzincan tren hattı var. Bu yılın yatırım programına Sivas-Erzincan hızlı tren hattını aldık, inşallah çalışmalara başlıyoruz. Ankara-Erzincan arasını 3.5 saate indiriyoruz. Ankara'dan bineceksiniz hızlı trene 3.5 saat sonra buradasınız'' diye konuştu. Erzincan-Trabzon hızlı tren hattını da projelendirdiklerini ve çalışmalarını başlatacaklarını belirten Erdoğan, ''Erzincan'a hayırlı olsun. Trabzon'a hayırlı olsun, Sivas'a hayırlı olsun. Konya'ya hayırlı olsun. Eskişehir'e, İstanbul'a hayırlı diyoruz. George hızlı trene binecek de Helga hızlı trene binecek de benim Ahmet'im, Mehmet'im, Hasan'ım, Hüseyin'im, Ayşe'm, Fatma'm niçin binemesin. Onlar da binecek'' dedi.

Artık halkım uçağa biniyor
Millete layık olma gayreti içinde olduklarını söyleyen Erdoğan, ''Hamdolsun şu ana kadar da sözümüzde durduk, durmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin bölünmüş yol haritasını, deniz yolları, demir yolları haritasını kökten değiştirdik. Az önce değerli Bakanım ifade etti. Kendilerine şunu söylemiştim, Binali, bak, artık bunun adı hava yolu olmayacak, halkın yolu olacak. Yani benim vatandaşım artık otobüsle gitmeyi yavaş yavaş bırakacak, uçakla gidebilir hale gelecek. Artık benim vatandaşım uçaklarla gidebiliyor mu, elhamdülillah bugünleri görebildik, gidebiliyor. Uçakla seyahat, sadece kaymak takımının işiydi. Ama şimdi benim vatandaşım da gidebiliyor. Bugünleri gördük'' diye konuştu.

Ev tesliminde ilk 10 kurayı Erdoğan çekti
Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, yapımı tamamlanan 81 eserin video konferans yöntemiyle toplu açılışı yapıldı. Açılış törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı  Beşir Atalay, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte Erzincan'lı olan eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut da katıldı. Törende, TOKİ tarafından dar gelirli aileler için yaptırılan 256 konutun kura çekimi de yapıldı. İlk 10 kurayı noter huzurunda Erdoğan çekti. Erdoğan, hak sahiplerine anahtarlarını teslim etti. Erdoğan, Erzincan MOBESE'sini de açarak yetkililerden bilgi aldı.

15 saat kısalacak 
Başbakan Erdoğan, Erzincan ve Trabzon'a hızlı tren müjdesi verdi. Açılışlar için bulunduğu Erzincan'da konuşan Erdoğan, Ankara Sivas hızlı tren hattının Erzincan'a uzatılacağını açıkladı. Projenin 2011 yatırım programına alındığını duyuran Erdoğan, Erzincan-Trabzon hızlı tren hattının da projelendirildiğini belirtti. Hızlı tren hattı faaliyete geçtiğinde Ankara-Erzincan arası 3.5 saate inecek. İstanbul-Ankara hızlı tren hattının tamamlanmasıyla İstanbul'dan Erzincan'a 21 saat süren yolculuk 6.5 saate düşecek. Ankara-Konya ve Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projeleri'nin tamamlanmasından sonra; Ankara-Konya arasındaki seyahat süresi 1 saat 15 dakikaya, İstanbul-Konya arasındaki seyahat süresi ise 3 saat 30 dakikaya inecek. Test sürüşlerine başlayan Ankara-Konya hattı 2 ay içinde faaliyete geçecek.
  • Etiketler:

Yorum Yaz