maritbet girişmaritbet
Ankara-Bursa arası 3.5 saate iniyor

Ankara-Bursa arası 3.5 saate iniyor

TCDD, hizmete açılan Ankara-Eskişehir, inşası devam eden Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya'nın ardından Ankara-Bursa hattı için de harekete geçti


 

Devlet Demir Yolları, çalışmaların hızla tamamlanması için 122 kilometrelik hattı, Bursa-Yenişehir (90 kilometre) ve Yenişehir-Bilecik (32 kilometre) olmak üzere ikiye ayırıyor. Zaman'ın haberine göre, ihale çalışmaları son aşamaya gelirken, Ankara-İstanbul hızlı tren hattından, Bursa hızlı tren hattına Bilecik'ten mi yoksa Osmaneli'nden mi bağlanacağı konusunda çalışmalar sürüyor. İki alternatif üzerinde çalışmalarını yürüten kuruluş, hattın 4 yıl içinde tamamlanmasını öngörüyor.
 
122 kilometrelik hattın tamamlanmasıyla, İstanbul-Bursa arası da 3 veya 3,5 saate inecek. Bu durumda, İstanbul-Bursa arası seyahat süresi Ankara'ya göre yaklaşık bir saat uzun olacak. Gebze-Sirkeci arasında, banliyö hatlarının yoğun çalışması sebebiyle, bu kesimde hızlı tren süratini mecburi olarak 120 kilometreye çekecek. Ayrıca, 56 kilometrelik Gebze-İzmit arasında da hızlı tren en fazla 160 kilometre hız yapılabilecek.

Ankara-Bursa güzergâhı şöyle olacak: Ankara-Eskişehir- Bozüyük-Bilecik (veya Osmaneli)-Yenişehir-Bursa.
 
BAŞBAKAN, ŞEB-İ ARUS TÖRENİNE HIZLI TRENLE GİDECEK
Ankara-Konya arasını 10,5 saatten 1 saat 15 dakikaya indirecek hızlı tren, ilk seferini Şeb-i Arus törenlerinin yapılacağı 17 Aralık'ta gerçekleştirecek. Devlet Demir Yolları, Başbakan Tayyip Erdoğan'ı, Konya'da Mevlânâ'nın ölüm yıldönümünde düzenlenecek Şeb-i Arus törenlerine 'hızlı trenle' götürmeyi planlıyor. Bu çerçevede çalışmalarını hızlandıran kuruluş, 212 kilometrelik çift hattın 155 kilometresinin ray döşemesini tamamladı. Geriye kalan 57 kilometrelik hattın ise en geç bir ay içinde bitirilmesi bekleniyor.

Başbakan, hızlı trenle Konya'ya götürülürken trenin sürati 160 kilometreyi geçmeyecek. Çünkü hat, o tarihte halen deneme seferlerinin yapıldığı günlere denk gelecek. Böylece Başbakan, hem test sürüşüne katılmış olacak hem de hızlı trenle Konya'ya gidecek. Devlet Demir Yolları'ndan bir yetkili, Ankara-Konya arası hızlı trenin süratinin, 350 kilometre hıza uygun olarak inşa edildiğini, ancak, seferlerin Ankara-Eskişehir'de olduğu gibi 250 kilometre hızla yapılacağını söyledi.
 
Daha önce test sürüşleri gerçekleştirileceği ve hatta başka tren olmayacağı için Başbakan'ın seferinde herhangi bir kaza riski olmayacağını kaydetti. Ankara-Konya arası hızlı tren hattının, 2011 yılının ilk üç ayında yolcu taşımaya başlayacağını dile getiren yetkili, "Ummadık bir gelişme olmadığı takdirde, 1-1,5 ay içinde deneme seferlerine başlayacağız. Yıl sonuna kadar dememe seferleri sürer. En geç 2011'in ilk çeyreğinde yolcu taşımaya başlarız." dedi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz