maritbet girişmaritbet
Anka Yapı Anadolu Çarşı ile Şekerpınar’a vefa gösteriyor

Anka Yapı Anadolu Çarşı ile Şekerpınar’a vefa gösteriyor

Fikirtepe’deki kentsel dönüşümün Mehter Marşı edasıyla ilerlemesi üzerine farklı arayışlara yönelen Anka Yapı, 2012 yılı başında inşaatına başladığı Anadolu Çarşısı’nı bitirdi

Fikirtepe'deki kentsel dönüşümün Mehter Marşı edasıyla ilerlemesi üzerine farklı arayışlara yönelen Anka Yapı, 2012 yılı başında inşaatına başladığı Anadolu Çarşısı'nı bitirdi. İskan iznini bekleyen projede gelecek hafta satışlar ve kiralamalar başlayacak. Çayırova-Şekerpınar lokasyonunu kendine üs olarak seçen ve ilk projelerini 2004 yılında bu bölgede gerçekleştiren Anka Yapı, 15 bin metrekarelik kapalı alana sahip Anadolu Çarşısı'nı satışa sunuyor. Projede yer alan 500 konutluk sitede ise 340 konut sahibini bulurken 140 konutta satışlar devam ediyor. Site aynı zamanda çarşının işlemesinde büyük pay sahibi olacak. Anadolu Çarşı'nın bölgenin gelişimine katkısının büyük olacağını vurgulayarak sözlerine başlayan Anka Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Şaadet Temel, küçük esnafı kalkındıracak bir proje ile hareket etmek istediklerini dile getirdi. AVM anlayışı yerine kullanım alanı 30 metrekareden başlayan iş yerleri birleştirilerek istendiği kadar büyütülebiliyor. Çarşı'da 75 ile 150 arasında iş yeri olması beklentisinde olduklarını belirten Temel, birkaç büyük marketten sonra diğer dükkanların esnafa yeni bir mecra olmasını planladıklarını kaydetti. En yakın AVM'nin bölgeye 17 kilometre uzakta olduğunu ifade eden Temel, “Proje 21 bin metrekare arsa üzerine 90 bin metrekare inşaat alanı olarak gerçekleşti. Dükkanlarda fiyatlar 90 bin liradan, konutlarda ise 75 bin liradan başlıyor. Toplam yatırım değeri ise 150 milyon lira. Yeteri kadar düzgün bir şekilde gelişemeyen ilçelerde, düzgün bir yapılanma da maalesef gerçekleşemiyor. Merkezde yer alma şansına sahip olamayan esnaf, satışları ve bilinirliği açısından bir ilerleme sağlayamıyor. Dağılan ve parçalanan bölgelerde esnafı destekleyen, mahalle ve sokak kültürünü yaşatan bir proje geliştirdik. 1-2 kilometre çapta 15 bin konut bulunuyor. Günlük 10 bin ziyaretçi beklediğimiz çarşı ile bölge ekonomisini canlandıracağız” diye konuştu.

Fikirtepe'de şantiyeler yeniden çalışmaya başlayacak
Fikirtepe'de mutlu sona yaklaştıklarını söyleyerek sözlerine devam eden Temel, İBB'den gerekli evrakları ve onayları tamamlamak üzere olduklarını belirterek, “Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'nden evraklarımızı İBB'ye intikal ettirdik. Fikirtepe'de projesi olan 7 firma İBB'de encümene girdi. Anka Yapı olarak biz, Teknik Yapı ve Emay İnşaat onay aldık. 14 Şubat'ta veya en geç 17 Şubat'ta biz inşaata yeniden başlayacağız” dedi.

Yeni düzenlemelerde değişiklikler olduğunu belirten Temel, alt yapı harçlarını ödemesine bir takım değişikliklere gidildiğini söyleyerek, “Metrekarede 330 lira İBB'ye alt yapı harcı ödeyeceğiz. İBB bölgeden toplamda 370 milyon lira harç toplayacak” diye konuştu.

Son durumdaki gelişmelerle birlikte kendi projeleri olan Evim Kadıköy'de de bir takım fiyat değişikliği yaşanacağına dikkat çeken Temel, “Projeyi metrekare bazında 4 bin 800 liradan satışa çıkarmıştık. Şu anda metrekaresi 6 bin lira. Her katta 100 lira artacak. Bir hafta içinde gelen müracaatlar için artış olmayacak. Ama ondan sonra yüzde 10 artışa gideceğiz ve fiyatlarımız 6 bin 600 liradan başlayacak. Her katta da 110 lira artarak 8 bin 500 liraya kadar çıkacağız” diye konuşarak sözlerini noktaladı.

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Anka Yapı Fikirtepe kentsel dönüşüm proje videosu!
  • 01.02.2013 11:36

Anka Yapı Fikirtepe kentsel dönüşüm proje videosu!

Anka Yapı'nın Fikirtepe'de yapacağı kentsel dönüşüm projesinin tanıtım filmi eml ...

Şaadet Temel sektörü değerlendiriyor
  • 16.04.2012 19:19

Şaadet Temel sektörü değerlendiriyor

Anka Yapı yönetim Kurulu Başkanı Şaadet Temel, kentsel dönüşümü ve inşaat sektör ...

ŞAADET TEMEL RÖPORTAJ
  • 05.01.2012 17:17

ŞAADET TEMEL RÖPORTAJ

Anka Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Şaadet Temel kentsel dönüşüm sürecine ilişkin a ...

Şaadet Temel Muhabbet Kralı'nda
  • 25.11.2011 18:54

Şaadet Temel Muhabbet Kralı'nda

Anka Yapı Yönetim Kurulu Baskanı Şaadet Temel Okan Bayülgen'in Muhabbet Kralı pr ...

Evim Kadıköy örnek daire görselleri
  • 14.12.2013 14:22

Evim Kadıköy örnek daire görselleri

Anka Yapı tarafından Kadıköy Fikirtepe'de inşa edilen Evim Kadıköy projesinin ör ...

Evim Kadıköy proje görselleri
  • 14.12.2013 14:19

Evim Kadıköy proje görselleri

Anka Yapı tarafından inşa edilen Evim Kadıköy'ün proje görselleri ...