maritbet girişmaritbet
Altensis BEST 13’te dönüşümü ve verimliliği anlattı

Altensis BEST 13’te dönüşümü ve verimliliği anlattı

Türkiye’nin yeşil binalar danışmanı Altensis, 26-29 Eylül tarihleri arasında düzenlenen BEST 13 fuarında iki ayrı konuda seminer vererek uzmanlığını katılımcılarla paylaştı. 8 bin kişinin katıldığı etkinlikte Altensis uzmanları, kentsel dönüşümde sürdürülebilirlik ve binalarda enerji modellemesi konusunda iki ayrı seminerin konuşmacısı oldu

İstanbul'da 26-29 Eylül 2013 tarihleri arasında düzenlenen ve ikinci yılında büyük bir başarı kaydeden BEST 13 fuarının katılımcıları arasında bu yıl, Türkiye'nin yeşil binalar uzmanı Altensis firması da vardı. Altensis kurucu ortakları Serkan Emin ve Emre Ilıcalı iki ayrı seminere konuşmacı olarak katılarak kentsel dönüşüm ve enerji verimliliği konusundaki uzmanlıklarını katılımcılarla paylaştılar. Serkan Emin'in Binalarda enerji modellemesi, Emre Ilıcalı'nın da Kentsel Dönüşümde Sürdürülebilirlik konusunu anlattığı paneller etkinliğin yoğun ilgi gören panelleri arasında yer aldı.

Yeşil kentleri anlattı

Emre Ilıcalı sunumunda sürdürülebilirlik, yeşil binalardan yeşil kentlere kentsel dönüşüm perspektifinde nasıl geçiş yapılabilir, eğer yapılırsa rakamsal olarak Türkiye ekonomisine faydaları  konusunda bilgiler sunarken yeşil kentler nasıl olmalı, ne gibi kaynakları kılavuz alabiliriz şeklindeki soruları da yanıtladı.

Enerji modellemesi yeşil binalara giden yolda önemli adım

Serkan Emin ise sunumunda tasarım süreçlerinde enerji modellemesi araçları kullanılarak daha bina yapılmadan binanın yıllık enerji tüketimi, iç konfor şartları gibi bilgilerin hesaplanabileceğini belirtti. Böylece en verimli, en konforlu binayı elde etmek için tasarım sürecini doğru yönde yönlendirecek ve dizaynları optimize edecek bir enstrümanın var olduğunu belirtti. Dünyada da enerji modellemesi kullanılarak tasarımların optimize edildiğini ve ülkemizde de yavaş yavaş bu konuda bir farkındalığın oluşmaya başlandığını anlatan Emin, yeşil binalara giden yolda enerji modellemesinin öneminin büyük olduğuna dikkat çekti.

Bu yıl 8 bin kişinin katıldığı BEST 13, Türkiye'de bina elektrik, elektronik, mekanik ve kontrol sistemleri alanında tüm sektörleri buluşturan tek fuar olma özelliği taşıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

IIFF 2026 ile mobilya sektörünün yeni pazar hedefleri güçleniyor
  • 02.02.2026 13:40

IIFF 2026 ile mobilya sektörünün yeni pazar hedefleri güçleniyor

Türk mobilya sektörü, 4,7 milyar dolarlık ihracat hacmini katma değer, tasarım v ...

Hilton beş yeni otelle büyümesini sürdürüyor
  • 02.02.2026 13:19

Hilton beş yeni otelle büyümesini sürdürüyor

Hilton’un Türkiye’deki proje portföyünün yaklaşık yüzde 20’sini oluşturan lifest ...

İşbir Yatak ve Bedgear’dan stratejik işbirliği
  • 30.01.2026 14:26

İşbir Yatak ve Bedgear’dan stratejik işbirliği

Bedgear, İşbir Yatak ile stratejik iş birliği kapsamında Türkiye pazarına giriş ...

Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı sektörü buluşturuyor
  • 29.01.2026 14:19

Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı sektörü buluşturuyor

Türkiye mobilya sektörünün en kapsamlı uluslararası buluşması olan Uluslararası ...

Daikin’den ısı pompaları için 12 şehirde eğitim turu
  • 26.01.2026 14:01

Daikin’den ısı pompaları için 12 şehirde eğitim turu

Daikin, sürdürülebilir geleceğin en önemli teknolojisi olan ısı pompaları konusu ...

Türkiye genelinde 2025 yılında 1 milyon 688 bin 910 konut satıldı
  • 20.01.2026 12:11

Türkiye genelinde 2025 yılında 1 milyon 688 bin 910 konut satıldı

Türkiye genelinde Aralık ayında 254 bin 777, 2025 yılında ise 1 milyon 688 bin 9 ...