maritbet girişmaritbet
Altensis 11 şirketin merkezini yeşil sertifikayla tanıştırdı

Altensis 11 şirketin merkezini yeşil sertifikayla tanıştırdı

Altensis, ülkemizde en fazla merkez ofis ve şirket genel müdürlüğünün çevre dostu yeşil bina özelliğinin tescil edilmesini sağlayan şirket oldu

Altensis kurucu ortağı Serkan Emin, yeşil binaların çevreye verdiği zararı minimuma indirmenin yanında enerji gibi kalemlerde tasarruf sağlaması ve çalışan verimliliğini artırması nedeniyle şirketler tarafından tercih edildiğini söyledi. Çevre bilinci Türkiye'de giderek şirketlerin beynine yerleşmeye başladı. Sadece markalı konut ve ofis projelerinin değil, artık şirketlerin genel merkezleri ve merkez ofisleri de çevre dostu bina statüsüne giriyor. Son dönemde ondan fazla şirket, çevre dostu yeşil bina özelliğini, Türkiye'nin lider ve vizyoner yeşil binalar danışmanlık şirketi Altensis rehberliğinde tescil ettirdi. Aralarında uluslar arası sermayeli şirketlerin de bulunduğu 11 şirket, yeşil bina özelliğini LEED sertifikası ile tescilledi. Altensis kurucu ortağı Serkan Emin, yeşil binaların çevreye verdiği zararı minimuma indirmenin yanında enerji ve su gibi önemli gider kalemlerinde tasarruf sağlaması nedeniyle de şirketler tarafından tercih edildiğini söyledi. 
yeşil bina

Emin, “Bu tür çevre dostu binalar, elektrik, doğalgaz ve su gibi işletme giderlerinde önemli oranda tasarruf sağlayarak şirket bütçelerine de orta vadede katkıda bulunuyorlar. Ama bir faktör daha var ki, onun da şirketlerin tercihinde etkili olduğunun altını çizmek gerekir.  Çevre kirliliğinin, kaynak israfının insan yaşamına olumsuz etkilerinin konuşulduğu günümüzde bu tür çevre dostu binalarda faaliyet gösteriyor olmak, kamuoyuna önemli mesajlar veriyor, sürdürülebilir yaşama dair üstlendikleri sorumluluk ve bakış açısıyla  toplumdaki prestijini, itibar algısını da güçlendiriyor” dedi.

Çalışan verimliliğini artırıyor

Sertifikalı çevre dostu binaların bina sakinlerinin sağlığına ve konforuna da büyük katkı sağladığını anlatan Emin,“Çevre dostu binalar tasarlanırken iç mekan hava kalitesi, doğal aydınlatma, sıcaklık ve nem kontrolü, atık yönetimi gibi insan sağlığını direkt etkileyen unsurlar planlanmakta, ayrıca inşaatında kullanılan yöntemler ile son kullanıcıya daha temiz bir ortam bırakılması hedeflenmektedir. Çevre dostu binalarda çalışanların diğer binalardakilere göre daha az hastalandıkları ve çalışma verimliliğinin de daha yüksek olduğu görülmektedir” yorumunu yaptı.

Finans merkezi de çevreci

Serkan Emin, “Altensis olarak yeşil binalar konusunda yüzde 60'lık pay ile pazarın lideri konumundayız. Şimdiye kadar birçok sayıda konut projesinin yanısıra, ofis olarak 11şirketin merkezinin de bizzat yeşil bina statüsünde tescil edilmesine rehberlik ettik. Henüz görüşme aşamasında olduğumuz büyük başka şirketler de sırada. Ve daha önemlisi İstanbul'u dünya arenasına çıkaracak olan Finans Merkezi projesindeki tüm binaların çevre dostu bina yolculuğunda biz danışmanlık veriyoruz. Sırf bu rakamlarla bile gelecekte Türkiye adına umutlu olduğumuzu belirtmek isteriz” dedi.

Türkiye'nin ilklerine imza atıyor

Altensis Kurucu Ortağı Serkan Emin, Türkiye'de danışmanlık verdikleri şirket arasında bulunan Soyak Holding'in ilk LEED sertifikalı mevcut bina, Eser Holding'in ilk LEED platin sertifikalı bina,  Unilever'in Türkiye merkez ofisinin Türkiye'nin ilk LEED sertifikalı projesi özelliğini taşıdığına da dikkat çekerek, “Mutluyuz ki bilinçli şirketlerle birlikte Türkiye'nin ilkleri konusunda imzalar atıyoruz” dedi.

Türkiye'nin çevre dostu şirket merkezleri

Yeşil bina sertifikalı şirket merkezi
Unilever Türkiye Merkez Ofisi
Philips Türkiye Merkez Ofisi
Turkish Engine Center (TEC) Merkez Binası
Eser Holding Merkez Ofisi
Soyak Holding Merkez Ofisi
Metlife İstanbul Merkez Ofis
Yıldız Holding Merkez Bina
Google Türkiye Ofisi
Grundfos Türkiye Genel Müdürlüğü
Khazanah Türkiye Ofisi İstanbul
Altensis Merkez Ofisi

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"150 bin çevre dostu sosyal konut yapılacak"
  • 11.02.2022 10:21

"150 bin çevre dostu sosyal konut yapılacak"

Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, Yeşil Kalkınma istişare toplantıları so ...

ÇEDBİK'e göre yeşil binalar, enerjide maliyetleri minimuma düşürecek!
  • 05.02.2022 16:47

ÇEDBİK'e göre yeşil binalar, enerjide maliyetleri minimuma düşürecek!

Enerjinin en fazla tüketildiği alanların konut (yüzde 32,7) ve sanayi (32,3) old ...

Türkiye, yeşil bina sayısında Avrupa’da ilk sırada
  • 13.10.2021 11:03

Türkiye, yeşil bina sayısında Avrupa’da ilk sırada

Sel ve orman yangını felaketlerinin yaşandığı, nehir ve havza rejimlerinin değiş ...

Emre Ilıcalı 'Kentsel dönüşüm yeşil olmalı'
  • 02.03.2015 15:13

Emre Ilıcalı 'Kentsel dönüşüm yeşil olmalı'

Altensis Kurucu Ortağı Emre Ilıcalı, kentsel dönüşümle birlikte yeşil binaların ...

Duygu Erten 'Yeşil binaların çoğunu Çedbik üyeleri yapıyor'
  • 20.02.2014 16:24

Duygu Erten 'Yeşil binaların çoğunu Çedbik üyeleri yapıyor'

Çedbik Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Duygu Erten, Çedbik'in kuruluşunu, Türki ...

Gayrimenkulde Liderler Zirvesi
  • 17.03.2012 19:21

Gayrimenkulde Liderler Zirvesi

Gayrimenkul ve inşaat sektörünün kalbi 1. Gayrimenkul liderler zirvesinde attı ...