maritbet girişmaritbet
Altan Elmas: 2013’te piyasaya mutlaka en az iki proje sunmak istiyoruz!

Altan Elmas: 2013’te piyasaya mutlaka en az iki proje sunmak istiyoruz!

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, 2012 yılını değerlendirerek 2013 yılında gerçekleştirecekleri projeleri anlattı

 

Gayrimenkul sektörü 2012 yılında Türkiye ekonomisine paralel, hatta ekonominin bir miktar gerisinde bir seyir izledi. Ekonomi yönetiminin genel ekonomide kredi büyümesini %15'le sınırlayarak maksimum % 4-5 aralığında bir büyüme hedefi koyması piyasa dinamiklerinin temelini oluşturdu. Yunanistan, İtalya ve İspanya kaynaklı Euro bölgesi krizi ise yavaşlatma politikasının etkisini daha da artırarak durgunluğu ve çok hızlı yavaşlamayı getirdi. Türkiye ekonomisi muhtemelen yılsonunda % 2,6 seviyesinde büyümüş olacak. 2011 % 8.5, 2012 % 2.6, ciddi bir daralma. Bu sebeple 2012 yılı sektör açısından zor bir yıl oldu. 2011'in son çeyreğinden itibaren ekonomide gerçekleştirilen sert frenin etkileri 2012'nin ikinci çeyreğinde bir miktar hissedilse de üçüncü ve dördüncü çeyrekte oldukça yoğun hissedildi. Piyasa tamamen durmasa da yavaşladı. Bizler satış yapabilmek için daha fazla kampanya ve daha cazip imkanlar sunmak durumunda kaldık. Ama nihayetinde 2012 konut sektörü açısından geldi ve geçti. 
 
2012 yılında hem ekonomi soğutma politikası hem Euro Bölgesi krizi gayrimenkul sektörüyle beraber diğer sektörleri de olumsuz etkiledi. Burada temel dinamikte bir problem yok aslında, insanlar beklemeye geçiyor, alım düşüncelerini erteliyorlar. 2012 yılında da bunu yaşadık. Yine insanlar geldi gitti, yine satış ofisleri doldu, yine ilgiliydi insanlar. Faizlerin yükselmesi ve Avrupa kaynaklı kriz gelecek kaygısı oluşturarak satış kaybına sebep oldu. 2013 yılı içerisinde de hem Adapark'ın hem Exen İstanbul'un son etaplarıyla, Metrogarden'ın tamamını teslim etmiş olacağız. Dolayısıyla 2013 yılı bizim için 3 konut projemizin tamamen teslim edildiği yıl olmuş olacak. Corridor projemize 2012'nin yazında başladık, satışları devam ediyor. 2013'te Corridor projemiz inşaat ve satış olarak devam edecek. Çekmeköy'de, Taşdelen bölgesindeki projemizi 2013'ün ilkbaharında satışa sunmayı planlıyoruz. Hazırlıkları devam ediyor. Alternatif araziler bakıyoruz. Yine Anadolu Yakası'nda orta fiyat segmentine uygun proje üretebileceğimiz araziler araştırıyoruz. Onları geliştirebilirsek 2013 yılının ilk ve sonbaharında piyasaya mutlaka en az iki proje geliştirip sunmak istiyoruz. Beykoz projemizi eğer prosedürler yetişirse 2013 yılının son çeyreğinde hayata geçirmek istiyoruz. AVM projelerimizden Axis Kağıthane AVM'yi Nisan'da, Metrogarden Çekmeköy AVM'yi ise en geç Eylül ayında açmayı hedefliyoruz. Dolayısıyla 2013 yılı bizim için 2 tane AVM açılışı yapacağımız bir yıl olacak. Diğer taraftan İzmir, Eyüp- Bayrampaşa projelerinde artık sona gelindi, İzmir, Eyüp- Bayrampaşa, Exen istanbul AVM ve ofis projelerine de 2013'te kazma vurulmuş olacak. 
 
İnşaat Dünyası

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türk Prysmian Kablo’dan 934 milyon TL’lik enerji altyapı projesi
  • 21.01.2026 14:42

Türk Prysmian Kablo’dan 934 milyon TL’lik enerji altyapı projesi

Türk Prysmian Kablo, TEİAŞ’ın HKABY.16 İzmir ihalesinde toplam 934 milyon TL tut ...

İzmir'in ilk millet bahçesi vatandaşların hizmetine açılıyor
  • 16.01.2026 10:42

İzmir'in ilk millet bahçesi vatandaşların hizmetine açılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Baymak Deneyim Merkezi ile ısı pompası farkındalığını arttıracak
  • 12.01.2026 11:36

Baymak Deneyim Merkezi ile ısı pompası farkındalığını arttıracak

Baymak sürdürülebilir ısıtma ve soğutma çözümlerini tüketiciyle birebir buluştur ...

Ege Yapı’dan tüm projelerde 60 Ay 0 faiz kampanyası
  • 24.12.2025 11:05

Ege Yapı’dan tüm projelerde 60 Ay 0 faiz kampanyası

Ege Yapı, yeni yıla girerken 60 ay 0 faizli ödeme kampanyasıyla konut ve arsa ya ...

Hilton, Türkiye’de lifestyle otel portföyünü büyütüyor
  • 17.12.2025 11:03

Hilton, Türkiye’de lifestyle otel portföyünü büyütüyor

Hilton, Canopy by Hilton markasını İstanbul ve İzmir’de açacağı iki yeni tesisle ...

OYAK İnşaat’tan lüks segmentte iki yeni proje
  • 30.06.2025 10:22

OYAK İnşaat’tan lüks segmentte iki yeni proje

OYAK İnşaat yüksek katma değerli projelerle büyüyor. İstanbul’da Prime Tower Mas ...