maritbet girişmaritbet
Ali Ağaoğlu modanın da Ağa'sı oldu

Ali Ağaoğlu modanın da Ağa'sı oldu

Emlak sektörünün önde gelen ismi Ali Ağaoğlu, İstanbul Moda Haftası'na 700 bin liraya sponsor olunca, akla "Ağa acaba modaya da mı el attı?" sorusu geldi

Kaynak: SİNAN ÖZEDİNCİK / Sabah

Ağaoğlu son 1 yıl içinde bazı önemli sponsorluklarla öne çıktı. "İstanbul Haritaları" (1422- 1922) kitabına verdiği destek, ardından 12 Dev Adam'ın Avrupa Şampiyonası'nda final oynaması şerefine takımda görev yapan herkese My World Europe projesinden birer daire hediye etmesi ve son olarak İstanbul Fashion Week 2011 ana sponsorluğu. Özellikle Santral İstanbul'da 4.'üncüsü düzenlenen İstanbul Moda Haftası'nın ana sponsoru emlak dünyasının önde gelen ismi Ağaoğlu olunca herkesi şaşırtmıştı. Etkinliğe 700 bin lira aktaran ve İstanbul'un her şeyiyle dünya markası olabileceğini söyleyen Ağaoğlu, modanın da yeni yaşam mimarı oldu.
 
MARKALAŞMAK ÖNEMLİ
Bu projelerin ve sponsorlukların hedefinde ise İstanbul ve Türkiye markasına değer katmak var. Ali Ağaoğlu kendi iş yaptığı sektörlerin başında gelen inşaat sektöründe de "My" konseptiyle "markalaşmayı" ilk olarak başlatan ve geliştiren isim oldu. Şimdi kendi markasıyla Londra'da gayrimenkul satmaya hazırlık yapıyor. Üstelik 'Ben Ağaoğlu'yum satarım' diye gitmiyor, orada nasıl satabiliriz diye oldukça uzun bir araştırma ve öğrenme süreci yaratarak bunu yapıyor.
 
'İstanbul modanın başkenti olabilir'
Ağustos ayında düzenlenecek IFW'ye de ana sponsor olduklarını belirten Ali Ağaoğlu, "İstanbul dünya markası olacaksa her şeyiyle olacak. Bizim de buna bir katkımız olsun istedik. Aslolan İstanbul'dur. İstanbul markasına yatırım bu. İstanbul'u dünya ligine taşıyoruz. İstanbul markası güçlendikçe herkese olumlu katkısı olur" dedi. Kendi konut projelerinde 'Olacak dedim, oldu' sloganını kullanan Ağaoğlu şöyle konuştu: "İstanbul modanın dünyadaki başkentlerinden biri olacak. Bunu hep beraber yapacağız. Olacak diyorum, yapacağız. Ben de üzerime düşeni yapacağım. Olacak diyeceğiz, olacak! İsterlerse İstanbul Moda Haftası'nın reklamlarında da oynarım. Reklamlar yokmuş gerçi. Ama olursa oynar gelirini eğitime bağışlarım. Ağustos etkinliğine reklam bütçesi de koyduralım o zaman."
 
'Birinci olamazsam o işi yapmam'
"Ekmeği ekmekçiye vereceksin, bir ekmekte üstüne vereceksin" diyerek söze giren Ali Ağaoğlu, "Herkes bildiği işi yapmalı. Tekstile, modaya destek olurum, ama kendi işimi yaparım. Ben inşaat, enerji ve turizm dışında iş yapmam. Biz grup olarak yatay büyümeyi değil, dikey büyümeyi seçtik. Yaptığımız işlerde hep ilk sıralardayız. İkinci, üçüncü, dördüncü olmayı sevmiyorum. Bu yüzden ilk sıralarda olmayacağım işe girmem" diye sözlerini sürdürdü.
 
Maslak projesinde 8 tiyatro salonu var
Ali Ağaoğlu; "İstanbul'u dünya şehri yapacaksak, bu sadece inşaatla olmaz. Kültürüyle sanatıyla, hepsiyle olur. İstanbul'un yeniden yapılaşmasında büyük katkılarımız oldu" derken, konuyu Maslak projesine getiriyor ve şöyle devam ediyor: "Maslak bilinenin dışında, uluslarası çapta ses getirecek bir proje. 24 saat yaşayan bir şehir kuruyorum. 7 bin konutun olduğu. 8 tiyatro salonunun olduğu küçük bir Beyoğlu olacak."

Londra'da ucuz arazi kapatıyorum
"Londra'dan baktığında İstanbul'un ne kadar önemli olduğunu daha iyi görüyorsun. Bizi bizden iyi takip edip biliyorlar" diyen Ali Ağaoğlu bu hafta Londra Belediye Başkanı ile biraraya geldiğini ve inşaat için gerekli ruhsat ve izinler konusunda büyük kolaylıklar sağladığını belirtiyor. Önümüzdeki günlerde kazmayı Londra'nın finans merkezinde vuracaklarını söyleyen iş adamı, "Bizim markamızı oraya götürmemizden dolayı son derece memnunlar. Yatırım yapıp, istihdam sağladığımız için teşekkür ediyorlar" diye memnuniyetini de dile getiriyor. Londra'nın en yüksek ve en prestijli iki binasını inşaa edecek olan Ağaoğlu burada 400 rezidans, 210 odalı otel, ofislerden oluşan karışık bir proje yapıyor. Özellikle kriz döneminde daha farklı fırsatlar kovaladıklarını ve ucuz araziler kapatacaklarını anlatan iş adamı, yeni bir arazi için görüşmelere başladıklarının bilgisini verdi.
  • Etiketler:

Yorum Yaz