maritbet girişmaritbet
Ali Ağaoğlu MIPIM'de Ali Babacan'a mütekabiliyetin yol haritasını gösterdi!

Ali Ağaoğlu MIPIM'de Ali Babacan'a mütekabiliyetin yol haritasını gösterdi!

Ali Ağaoğlu MIPIM'da Bakan Babacan'a mütekabiliyetin yol haritasını gösterdi, İFM'nin dünya ölçeğine taşınması için Haydarpaşa'ya bağlanmasını teklif etti

Ali Ağaoğlu MIPIM'da Bakan Babacan'a mütekabiliyetin yol haritasını gösterdi, İFM'nin dünya ölçeğine taşınması için Haydarpaşa'ya bağlanmasını teklif etti  

MIPIM'da düzenlenen gayrimenkul fuarındaki Türk Çadırı'nda önemli bir yere sahip olan ve etkinlikleri ile göz dolduran Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, emlaktasondakika.com mikrofonlarına bir değerlendirme yaptı.
 
İç piyasa için üretilen konutların mütekabiliyet yasasından sonra yabancılar içinde satılabilir bir yapıya kavuştuğuna değinerek sözlerine başlayan Ağaoğlu, dış pazarda projelerin artık sunulması gerektiğini kaydetti. MIPIM'da bu imkanın yakalandığına dikkat çeken Ağaoğlu, “Türk inşaat dünyası artık ölçek büyüttü. Buraya 100 konut satmak için gelmedik. Burası, uzun mesafeli bir maratonun başlangıcı. Beklediğimizin üzerinde bir ilgi gördük ama dünyada kalıcı olmak istiyoruz. Bizde burada Ağaoğlu'nu, Türk inşaat dünyasını, İstanbul'u ve Türkiye'yi tanıtıyoruz” diye konuştu.
 
‘İstanbul Finans merkezi Haydarpaşa'ya bağlanmalı'
 
Yatırımcıları İstanbul Finans Merkezi'ne çekebilmek için deniz ile bir bağlantının olması gerektiğine dikkat çeken ve konuyu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a açan Ağaoğlu, “Türkiye eski Türkiye değil. Uzun vadeli ve daha büyük düşünmeli. Projelerini böyle hazırlamak zorunda ve hazırlıyor da. Sayın Babacan'a mütekabiliyet yasanının çıkmasına rağmen sağlıklı işlemesi için gereken destekleyici yasalar olduğunu dile getirdim. Örneğin oturum müsaadesinin en az 10 yıllığına verilmesi gerek. Dünya böyle yapıyor. Bu yasanın üzerinde çalışılıyormuş. Bizde rekabetçi olmak için böyle yapmalıyız.  Birde finans merkezini biz yapıyoruz. Finans merkezi sadece binalardan oluşan bir kütle değil. Bunun alt yapısının da iyi hazırlanması gerek. Biz binayı dünyada örneği görülmemiş şekilde yaparız ama ulaşım imkanlarının da hazırlanması ve Ataşehir'in Haydarpaşa'ya bağlanması gerek. Bu gün Haydarpaşa'ya günde 10 binlerce tır giriyor. Trafik açısından bunun bir katliam olduğunu düşünüyorum. Limanın oradan kalkması ve dünya ticaret merkezi olduktan sonra İFM'ye bağlanmasının Türkiye'ye daha büyük bir vizyon katacağını düşünüyorum. O vadide şu anda yapılaşma yok ve olan kısımlarda dönüşüm hattında zaten. Fiziken müsait. Türkiye artık bu tür projeler üretmeli, 3. Havalimanı, Kanal İstanbul gibi” şeklinde konuştu.
 
Dubai ofisi, yabancı yatırımcının ilk ayağı oluyor
 
Dubai'de ofis açtıktan sonra Fransa'da da yabancı yatırımcılar ile görüştüklerine dikkat çeken Ağaoğlu, “Türkiye fırsatlar ülkesi. Sürdürülebilir kalkınmayı yakaladı. Yabancı yatırımcıların ve bireysel yatırımcıların inanılmaz bir ilgisi var Türkiye'ye. Bu ilgi büyüyecektir. Ama zamana ihtiyaç duyuyor. Burada yakalanan ivmenin devamı için devletin gölge olmaması gerekiyor. Bürokrasi sektöre vergi yüklüyor. Yeteri kadar engel var. Bu engellerin rahatlatılarak bilinmezliğin giderilmesini istiyoruz. Bu durum yabancı yatırımcıyı ürkütüyor. Yasaların konması uygulanması ve değişmemesi gerek” dedi.
 
Siyasi iradenin yabancı yatırımcıyı Türkiye'ye çekebilmek için inanılmaz istekli olduğunu belirten Ağaoğlu, “Ama birde işin bürokrasi ayağı var. Bu kısmın işleri iktidara ayak uyduracak şekilde kendini yeniden yapılandırması gerekiyor” dedi.
 
Yıl sonuna kadar 4 bin 500 konut teslim edecek
 
Türkiye'deki inşaat firmalarının güzel projeler gerçekleştirdiklerini belirten Ağaoğlu, bu durumun devam edeceğini belirtti. Kendi grubunun da elinden en fazla projeler olan firmalardan birisi olduğuna değinen Ağaoğlu, “Bunların her birisi dünya ölçeğinde. Fuardan edindiğim kanaate göre Maslak 1453 çapında bir proje fuarda yer almıyor. Türkiye'nin en iyi ekibi ile çalışıyorum. Yılsonuna kadar 4500 konut teslim edeceğim” diyerek sözlerini noktaladı.
 
Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İFM'nin toplam kapalı fuar alanı 225 bin metrekareye çıkacak
  • 03.01.2023 11:04

İFM'nin toplam kapalı fuar alanı 225 bin metrekareye çıkacak

İstanbul Yeşilköy'de 11 salonun bulunduğu İstanbul Fuar Merkezi (İFM), kapalı fu ...

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!
  • 29.06.2022 16:41

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!

Son dakika haberine göre Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi, Ataşehir'de özel bir ha ...

İstanbul Finans Merkezi Kanunu yürürlüğe girdi
  • 28.06.2022 10:56

İstanbul Finans Merkezi Kanunu yürürlüğe girdi

İstanbul Finans Merkezi Kanunu, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak ...

İstanbul Finans Merkezi kurulmasına ilişkin yasa teklifi Meclis'te!
  • 04.06.2022 10:34

İstanbul Finans Merkezi kurulmasına ilişkin yasa teklifi Meclis'te!

AK Parti, uzun süredir üzerinde çalıştığı İstanbul Finans Merkezi (İFM) kurulmas ...