maritbet girişmaritbet
Ali Ağaoğlu: Kimseye size orman veriyoruz demedik!

Ali Ağaoğlu: Kimseye size orman veriyoruz demedik!

Ali Ağaoğlu, tartışmaların odağında olan Maslak 1453 projesinde kimseye ‘size orman veriyoruz’ taahhüdünde bulunmadıklarını belirtirken, orman işletme belgesinin iptalinin usul hatasından kaynaklandığını söyledi

 

Gayrimenkul sektörünün en renkli siması olan Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 projesi için ‘320 bin ağaç keseceği, devletin ormanını projeye dahil edeceği' gibi tartışmaların alevlendiği bir dönemde projenin arsa sahibi Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek yapılan eleştiri ve suçlamalara cevap verdi. 
 
Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Fatih Ormanı B Tipi Mesire Yerinin işletmeciliğini yürüten AKC Petrol Ürünleri'nin sözleşmesini feshettiğini belirterek, “İptal kararınısaygıyla karşılıyorum. İhtarname önceki gün akşam 18.00'de geldi ve biz de gereğini yapacağız” dedi. Ali Ağaoğlu, alınan bu iptal kararının usul hatası yapmalarından kaynaklandığını belirterek şöyle konuştu:
 
‘Usul hatası yaptık'
“Maslak 1453'ün ihalesini kazandıktan sonra projenin komşusu olan Park Orman'ın işletmecisi Serdar Bilgili ile görüştüm. Orayı halka açıp mesire alanı yapmak istedik. Bu durumdan tüm İstanbullular gibi bizim projemizde yaşayanlar da faydalanacaktı. Ortak ne yapabiliriz diye konuştuk ama Serdar Bey ile anlaşamadık. Sonra Fatih Ormanı'nı işleten AKC Petrol'ün sahibi Muammer Akıncıile konuştuk. Sözleşmesini inceledik. AKC'nin sözleşmesinde ‘2 yıl içinde devredilemez' yazıyordu. 2 yıl dolmuştu ve biz de ortaklığı kurduk. Ama sözleşmede ‘2 yıl sonra bakanlıktan izin alınarak devredilir' ibaresi yer alıyormuş. Burada usul hatası yaptık ve bakanlık da bu sözleşmeyi feshetti. Bakanlığın bu hakkı vardır. Orada şimdiye kadar 3.5 milyon liralık harcama da yaptım. 10 içinde teslim etmemiz gerekiyor ama Orman Bakanlığı'na yeri seve seve hemen iade etmeye hazırım.” 
 
“Orman veriyoruz demedim”
Ali Ağaoğlu, bazı çevreler tarafından iddia edildiği gibi kimseye ‘size orman veriyoruz' gibi bir taahhütte bulunarak konut satmadıklarının altını çizerek, hem reklam filminde hem de kataloglarda sadece projenin ormana komşu olduğunun vurgulandığını söyledi. Ağaoğlu, reklam filmiyle ilgili yapılan eleştirilerin bir bölümünün doğru olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: “Proje ormana komşu ve reklam filminde bunu vurgulamak istedik. Reklamda yanınızda orman olsun istemez misiniz dedim. Sadece bu kadar. Eğer deniz kenarında bir proje yapsaydım, tekneye biner ‘buraya tekneyle gelebilirsiniz' derdim. Reklam filminin biraz iddialı ve kibirli olduğunu kabul ediyorum. Orada projeleri iterek, projenin farklılığını göstermek istedik. Asla emeğe saygısızlık yapmadık. Bu durum biraz saptırılıyor. Ama proje çok konuşuldu. Vatandaşların yeşile olan duyarlılığı beni sevindiriyor ama maalesef yanlışyönlendiriliyorlar.”
 
‘Arazide ottan başka bir şey yok' 
Ali Ağaoğlu, projenin dolgu ve atış alanıolduğunu belirterek, projenin arsasında bir tane bile ağaç olmadığını, sadece yeşilliklerin bulunduğunu söyleyerek, “Hiçbir şekilde ağaç kesmedik. Eskiden de burada ağaç yoktu. Burası dolgu alanıydı. Askeriye kullanıyordu. Arazide ottan başka bir şey yoktu. Ayrıca satış ofisinin yerinde bulunan bazı meyve ağaçlarını kestik. Ama büyük ağaçları kesmedik. Özel söküm makineleriyle onlarıbaşka yere taşıdık. 
 
‘PROJENİN ARKASINDA BİZ VARIZ'
Maslak 1453 projesinin arsa sahibi olan ve projenin toplam gelirinden yüzde 35.5 payla en az 1 milyar 150 milyon lirayıdevletin kasasına koyması beklenen Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum ise, Milli Savunma Bakanlığı'na ait olan projenin arsasının önce TOKİ'ye geçtiğini, kendilerinin de arsayı TOKİ'den satın aldıklarını söyledi. Maslak 1453 projesinin ihalesini başka bir firmanın kazandığını ama sözleşme şartlarınıyerine getirmemesi nedeniyle ihalenin Ağaoğlu İnşaat'a verildiğini anlatan Kurum,“1453 projesinde satıştan gelen paralar bizim kasamıza giriyor. Buradan Ağaoğlu'na hak ediş veriyoruz. İnşaat ise yüzde 7-8 seviyesine geldi” dedi.
 
‘Proje durduruldu, iptal edildi' gibi söylemlerin asılsız olduğunun altını çizen Kurum, “Emlak Konut GYO olarak arsanın tapusu bize ait. Projenin arkasında biz varız. Tüm taahhütlerin altında bizim imzamız var. Alıcıların muhatabı devlet. Projenin durması ya da iptal olması söz konusu değil. Tüm denetimleri biz yapıyoruz. Kimseye de size orman veriyoruz demedik. Proje ormana komşudur. Ağaç kesmek de söz konusu değil. Orada kimse bizden habersiz ağaç kesemez” diye konuştu.
 
2.200 konut sattı 
Lansmanı Dubai'de yapılan Maslak 1453 projesinin büyük bir satış başarısı yakaladığını ifade eden Ağaoğlu, satışa çıkardıkların 2 bin 700 konutun bir ay içerisinde 2 bin 200'ünün satışının gerçekleştiğini belirterek, 1.2 milyar liralık bir satış tutarına ulaştıklarını kaydetti. 1.5 yıl uğraştıktan sonra elde ettikleri bu başarının Türkiye'nin konut sektörünün potansiyelini gösterdiğini dile getiren Ağaoğlu, “Fatihİstanbul'u fethettiğinde çağ değişmişti. Biz de bunda esinlenerek projeye 14533 adını koyduk ve çağ atlatmak istedik” dedi. 
 
Sözleşmenin feshi projeyi etkilemiyor
Ali Ağaoğlu'nun Maslak 1453 projesinin yanındaki Fatih Ormanı'nın işletmesini yapan AKC Petrol'ü satın almasını yazan ve Ağaoğlu'nun bu ormanı projede oturacaklara tahsis edileceğini iddia eden Habertürk gazetesinin yayınından sonra Orman ve Su İşleri Bakanlığı AKC Petrol'ün orman işletme sözleşmesini izinsiz devir yapılmasınedeniyle feshetmişti. Fakat, Orman Bakanlığı tarafından iptal edilen sözleşme Fatih Ormanları'nın mesire yerine ait kiralama ve tahsis sözleşmesini içeriyor. Bu durum maslak 1453 projesini hiçbir şekilde etkilemiyor. 
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı
  • 05.06.2023 13:43

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına getirilen Mehmet Özhaseki, ba ...

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı
  • 23.05.2023 16:33

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nurdağı ...

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı
  • 11.05.2023 11:53

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabınd ...

Bakan Kurum: ''İstanbul'da, 5 yıl içerisinde riskli bina kalmayacak''
  • 09.05.2023 11:32

Bakan Kurum: ''İstanbul'da, 5 yıl içerisinde riskli bina kalmayacak''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Belediyesi Me ...

Depremzede çocuklar için sahaya çıktılar
  • 04.05.2023 11:22

Depremzede çocuklar için sahaya çıktılar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Süper Lig'in yıldız f ...

Kentsel dönüşüm yarısı bizden kampanyası son durum!
  • 27.04.2023 15:08

Kentsel dönüşüm yarısı bizden kampanyası son durum!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yarısı Bizden" kampa ...