maritbet girişmaritbet
Ali Ağaoğlu: Ekonomiyi ısıtırız dedik ısıttık!

Ali Ağaoğlu: Ekonomiyi ısıtırız dedik ısıttık!

Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 projesinde 2200 konut satarak ekonomiyi yeniden ısıttıklarının altına çizerek, “2016’ya kadar inşaata 9 milyar lira, turizme 700 milyon ve enerjiye 2.5 milyar lira yatırım yapacağız” dedi

 

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, Ağaoğlu My Mountain Otel'de gurubun 2012 değerlendirmesi ve 2013 hedeflerini paylaştı. Ali Ağaoğlu, geçtiğimiz aylarda ‘ekonomiyi ısıtırım' şeklinde açıklama yaptığını hatırlatarak, “Konutta balon oluştu, ekonomi donuyor, dediler. Ben de, ekonomi donarsa Ağaoğlu olarak biz ısıtırız, dedim. Maslak 1453 projemizde 2200 konut satarak, ekonomiyi ısıttık” diye konuştu.
 
Ağaoğlu, 2011'deki yüzde 8-9'luk ekonomik büyümenin 2012'de 3-4 olarak gerçekleşeceğini belirterek, “2012 kontrollü bir yıl oldu. İlk üççeyrek durgun geçti. 4. çeyrekte hareketlenme başladı. 4. çeyrekte Maslak 1453'teki satış başarısıyla, emlak sektöründe alım yönlü hareket yeniden başladı” dedi.
 
Türkiye'nin en büyük sorununun cari açık olduğunu hatırlatan Ağaoğlu, cari açığın en büyük ilacının yabancıya konut satışıyla kaynak yaratılması olduğunu kaydetti.
 
22 milyarlık yatırım planı
 
Ali Ağaoğlu, ekonomiyi ısıtmak için yatırımlarına devam edeceklerini belirterek, 2016'ya kadarki yatırım planlarını şöyle açıkladı:
“İnşaata 9 milyar lira, turizme 700 milyon lira ve enerjiye 2.5 milyar lira yatırım yapacağız. Sadece inşaattan 2016'ya kadar 22 milyar liralık ciro hedefliyoruz. Bunu elimizdeki arsa portföyüyle yapacak potansiyelimiz var. Önceki yıllarda satın aldığımız arsalarla, şu anda hiç arsa almasak bile 22 milyar liralık değer yaratabiliriz.”
 
Para körfeze park etti
Ali Ağaoğlu, “Para Körfez'de park etmiş durumda. Mütekabiliyetle körfez ilgisi arttı. Türkiye ve İstanbul'a Körfezli yatırımcının gelmesi için öncü rol oynadık. Yabancıya konut satışından Türkiye'ye Ağaoğlu olarak 80 milyon dolar kaynak yarattık. Bu rakamı 2 yıl içinde 1 milyar dolara çıkartacağız. Bunu burada taahhüt ediyorum. Bugüne kadar 1044'ü körfeze olmak üzere 1104 bağımsız bölümün satışı yabancıya gerçekleşti” dedi.
 
İstanbul Finans Merkezi'nin ihalesini kazandıklarını hatırlatan Ali Ağaoğlu, İstanbul'un dünyanın sayılı finans merkezlerinden biri olmasını sağlayacak proje için kazmayı yılbaşından önce vuracağız” diye konuştu. Ağaoğlu, projede 8.5 milyon metreküp hafriyat çıkaracaklarını ve bu projenin büyük önem taşıdığını vurguladı.
 
Kartal'da iddialıyız
Ali Ağaoğlu, ilk ihalesi geçtiğimiz günlerde yapılan Emlak Konut GYO'nun Kartal ihalesinin yapılacak ikinci oturumunda iddialı olduklarını vurgulayarak, “İhaleye 19 teklif geldi. Önde gelen gruplar ihaleye girecek. Kime kısmet olur bilmem ama orada en iyi projeyi yapmak için iddiamızı göstereceğiz” diye konuştu.
 
‘Alarko için suç duyurusu yaptık'
Ali Ağaoğlu, son günlerin tartışmalı konularından biri olan Ortaköy‘deki Alarko arsasının 3/2 hissesinin kendisine ait olduğunu ve diğer 3/1 hissenin ise Alarko tarafından düşük fiyatla arsa sahibinden satın alındığını öne sürdü. Ağaoğlu, Alarko'nun binasının sit alanında ve tarihi nitelikte olduğunu belirterek, Alarko tarafından kaçak binalar yapıldığını ve bunların yıkılması için başvuruda bulunduklarını söyledi. Ağaoğlu, şunları söyledi:
“Binanın olduğu yer hem sit alanı hem de Kültürel Varlıkları Koruma Kurulu tarafından tescilli bir alan. Burada kaçak yapıların yapıldığını tespit ettik. Gerekli işlemlerin yapılması için ilgili mercilere suç duyurusunda bulunduk.” 
 
‘Akşam yemeğinde 700 $ harcayan turiste ev satıyoruz'
Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı, gayrimenkul sektörünün ekonomiye katkısına vurgu yaparak, “Biz akşam yemeğinde 700 dolar harcayan, AVM'lerden paketlerle çıkan turiste ev satıyoruz. Her şey dahil otellerde kalan turiste değil” diye konuştu. Rahvalı, İstanbul'daki gayrimenkul fiyatlarının,3-5 kat artacağını söyledi.
 
‘Londra'daki projeyi yapmaktan vazgeçebiliriz'
Ağaoğlu, Londra'da inşa etmeyi planladıkları 54 katlı kule projesinde sıkıntılar olduğunu belirterek, “Biz Londra'nın en yüksek binasını yapmayı planlıyorduk. Ancak belediye bunu 40 katlara çekmeye çalışıyor. Oğlum Alican Ağaoğlu geçen hafta bu konuyu Londra Belediye Başkanı ile görüştü. 40'lı katlara inerse, vazgeçeriz. Ama her koşulda Londra'da bir proje yapacağız” dedi.
 
‘Sinan Çetin'in reklam filmlerinden çok memnunuz'
Tartışılan Maslak 1453 reklamından sonra Sinan Çetin'e yöneltilen eleştiriler konusunda ise Ağaoğlu, “Biz Sinan Çetin'den çok memnunuz.  Yeni reklam filmimizi de o çekti” dedi. Çetin'in mesajlarını halka net bir şekilde ulaştırdığının altını çizen Ağaoğlu, “Evet kibirli bir reklam yaptı. Ama bizim projemiz de kibirli bir proje. Biz özellikle bunu yansıtmak istedik” diye konuştu.
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!
  • 29.06.2022 16:41

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!

Son dakika haberine göre Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi, Ataşehir'de özel bir ha ...

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!
  • 23.11.2021 10:34

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!

Üçüncü kez dede olan Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa Çekmeköy’deki projesi Ağao ...

Ağaoğlu Maslak 1453 kampanya reklam filmi yayında!
  • 10.10.2016 17:33

Ağaoğlu Maslak 1453 kampanya reklam filmi yayında!

Ali Ağaoğlu'nun rol aldığı Ağaoğlu Maslak 1453 reklam filmi yayında. Konutların ...

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin son durumu!
  • 06.08.2016 15:18

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin son durumu!

Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 projesinin şantiyesini basın mensuplarıyla birlikte gez ...

Ali Ağaoğlu'nun gözüyle Central Park Bakırköy!
  • 23.03.2016 17:02

Ali Ağaoğlu'nun gözüyle Central Park Bakırköy!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Central Park Bakırkö ...