maritbet girişmaritbet
Akıllı bina için gereken tüm markalar BEST'12 Fuarı'nda buluşacak!

Akıllı bina için gereken tüm markalar BEST'12 Fuarı'nda buluşacak!

Bina, elektrik, elektronik, mekanik ve kontrol sistemleri alanında birbirini tamamlayan tüm sektörleri aynı çatı altında bir araya getiren BEST'12 Fuarı'nda, akıllı ev, akıllı ofis, akıllı otel, akıllı AVM kısacası çevreci ve akıllı bir binanın yapısal elemanlarını oluşturan teknolojik sistemler ön plana çıkıyor

 

BEST Dergisi ve BEST'12 Fuarı Proje Koordinatörü Nur Çubuk Seda Nur Çınar Yatırımcı, danışman ve karar vericilerle akıllı çözümler sunan markaları bir araya getirecek olan 8-10 Kasım tarihleri arasında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek BEST'12 Fuarı'nın detaylarını BEST Dergisi ve BEST'12 Fuarı'nın proje koordinatörü Nur Çubuk ile konuştuk. 
 
Bileşim Yayıncılık bünyesinde 11 yıldır çıkarılan BEST Dergisi'ndeki deneyimlerini bir fuarla paylaşmak istediklerini belirten Çubuk, "Bina sistemleri ile ilgili dünyada çok fazla şirket artık Türkiye'de de satış yapıyor; dolayısıyla Türkiye'de sektör çok fazla büyüdü ancak fuarlarda bütün markaları tek bir çatı altında görmek mümkün değil. Aydınlatma sistemleri sadece aydınlatma fuarlarında, elektronik sistemler sadece elektronikle ilgili fuarlarda yer alıyor. 
 
BEST'12 ile amacımız mekanik, elektronik sistemler, aydınlatma sistemleri gibi binayı oluşturan tüm bileşenleri fuara gelen yatırımcıların, danışmanların ve karar vericilerin bir arada görüp inceleyebilmesi" dedi. 
 
Bina otomasyonu, güvenlik sistemleri, yangın güvenliği, iklimlendirme, aydınlatma sistemleri, ses/ışık ve görüntü sistemleri, veri iletişim sistemleri ve enerji sistemleri başlıklarından oluşan fuarda Çubuk'un belirttiğine göre Türkiye'deki yerli ve yabancı tüm imalatçılar, ithalatçılar ve uygulayıcılar (montaj şirketleri) yer alacak. 
 
Honeywell, EAE Aydınlatma, ABB ve Dumankaya'nın sponsorluğunda düzenlenecek fuar alanında kurulacak "Shovv Build"de ise katılımcılar akıllı teknolojilerle donatılmış ev, ofis, otel ve AVM'de tüm sistemleri birebir deneyerek akıllı bina sistemlerini daha yakından tanıma fırsatına sahip olacak. 
 
Fuarda akıllı ev, otel, ofis ve AVM'nin gezilebileceği "Show Build" alanı dışında fuar boyunca sürecek panellerle zirve düzenlenecek. Ziyaretçiler yetkili kişilerin konuşmacı olarak yer alacağı yangın güvenliği, bina otomasyon sistemleri, güvenlik sistemleri, çevreci binalar gibi konulardaki panellerde binalardaki sistemlerin işleyişi ve avantajları ile ilgili detaylı bilgi alabilecek. 
 
Akıllı binaların sayısı gittikçe artıyor Çubuk, akıllı binaların Türkiye'de artık yaygınlaştığını ve önemsendiği şu sözlerle anlattı: "Otomasyon sistemleri ile donatılmış binalara akıllı bina diyoruz. Avrupa Birliği uyum yasaları, devletin desteklediği enerji verimliliği denetleme yasaları, kimliklendirme çalışmaları ve şirketlerin çevreci yaklaşımları sayesinde akıllı binalara verilen önem ve buna paralel olarak Türkiye'de akıllı bina sayısı arttı. Şirket olarak çevreci bir bina yapacaksanız otomasyon sistemleri ile donatılmış akıllı bir bina yapmanız gerekiyor, enerji tasarrufu yapan bir bina yapmak istiyorsanız binayı yine otomasyon sistemleri ile donatıp akıllı binaya dönüştürmeniz gerekiyor. İlk başlarda çok pahalı diye uzak durulan akıllı bina sistemleri doğru planlama yapıldığında 3-5 sene içinde maliyetini karşılayabiliyor." Yurtdışındaki çevreci teknolojileri yakından takip ettiğini belirten Çubuk, akıllı binaların kullanıcılara ve yatırımcıya sunduğu avantajları şöyle sıraladı: "Kullanıcı evde yokken yangın, hırsız gibi güvenlik tehlikelerini otomatik olarak önlüyor, cep telefonunuza kadar ulaşıyor, gerekli yerlere haber veriyor. Kullanıcının böylelikle can ve mal güvenliğini sağlıyor. Akıllı binalar can güvenliğinin yanında enerji tasarrufu sağlarken, kullanıcıya konfor da sunuyor. Yatırımcı tarafında ise tek bir ekrandan bütün binayı yönetebilme, hata arıza raporu alma avantajını sağlıyor. Böylelikle arıza olan bölüme hızla müdahale edebiliyor.
BT Haber/Seda Nur Çınar

Yorum Yaz