maritbet girişmaritbet
Akdeniz Üniversitesi’nde Autodesk Yapı Bilgi Sistemi masaya yatırıldı!

Akdeniz Üniversitesi’nde Autodesk Yapı Bilgi Sistemi masaya yatırıldı!

Dünyanın en büyük tasarım yazılımı firmalarından Autodesk, Yapı Bilgi Sistemi (Building Information Modelling – BIM)’nin Türkiye’deki bilinirliğine katkı sağlamaya devam ediyor

 

Dünyanın en büyük tasarım yazılımı firmalarından Autodesk, Yapı Bilgi Sistemi (Building Information Modelling – BIM)'nin Türkiye'deki bilinirliğine katkı sağlamaya devam ediyor. Uzman akademisyenlerin katılımıyla, Autodesk sponsorluğunda Akdeniz Üniversitesi'nde gerçekleşen “Akademik Bilişim 2013” konferansında, “Sayısal Tasarıma BIM Yaklaşımı 2013” adlı atölye çalışması ile Yapı Bilgi Sistemi'nin içeriği ve sunduğu kolaylıklar anlatıldı.

3 boyutlu tasarım, mühendislik ve eğlence yazılımlarında dünya liderlerinden Autodesk, daha kaliteli tasarımların, daha kısa sürede ve daha az maliyetle gerçekleştirilmesini sağlayan Yapı Bilgi Sistemi (Building Information Modelling – BIM)'nin Türkiye'deki bilinirliğine katkı sağlamaya devam ediyor. 23-25 Ocak tarihlerinde Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen “Akademik Bilişim 2013” konferansına sponsor olan Autodesk, konferans kapsamında gerçekleşen “Sayısal Tasarıma BIM Yaklaşımı 2013” atölye çalışmaları ve İnşaat Bilişimi Paneli'nde; Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Endüstriyel Tasarım vb. tasarım bölümlerinden kendini geliştirmek isteyen öğrencileri ve bu alanlarda çalışan tasarımcıları BIM içeriği ve teknikleri konusunda bilgilendirdi.

Yapı Bilgi Sistemi teknolojileri alanında uzman akademisyenler tarafından gerçekleştirilen atölye çalışmaları ve panelde, disiplinler arası koordinasyon eksikliğinin yol açtığı hataları önlemede yardımcı olan Yapı Bilgi Sistemi hakkında bilgilendirilen katılımcılar, bu süre boyunca kavramsal tasarım etütlerine katıldılar, ayrıca çalışmalarını tamamlayan katılımcılara AB' 2013 yürütme kurulu tarafından katılım sertifikaları verildi. Atölye çalışmalarında, BIM teknolojisine geçişte diğer tasarım araçlarının terk edilmeyeceğinin altını çizilirken; BIM ile proje üretimine alışma dönemi, tasarımcıların AutoCAD'e geçiş sürecine benzetildi. BIM alanında erken karar almanın, BIM teknolojisi ile proje üretimine geçiş sürecinde karşılaşılabilecek sorunlara daha hızlı çözümler bulunabileceği vurgulandı. Revit Architecture'ın “Kavramsal Tasarım” arayüzünü temel alan atölye çalışmalarının kapanışı, “Bina Tasarım ve Yapım Süreçlerinde BIM” başlığındaki İnşaat Bilişimi paneliyle yapıldı. Sayısal Tasarım ve BIM Uygulamaları konularında uzman kişilerle yapılan panelde sektörel örneklemelerle İnşaat Uygulamaları ve Proje Yapım Süreçleri gibi konular ele alındı.

Autodesk hakkında

Autodesk, Inc. 3 boyutlu tasarım, mühendislik ve eğlence yazılımları alanında lider bir kuruluştur. İmalat, mimarlık, inşaat, yapı endüstrileri ve içlerinde son 17 Akademi Ödül Töreni'nde En İyi Görsel Efekt ödülünü kazananlar da bulunan medya ve eğlence endüstrisi fikirlerini tasarlamak, görselleştirmek ve simüle etmek için Autodesk yazılımını kullanmaktadır. Autodesk, AutoCAD yazılımını 1982 yılında piyasaya sürdüğünden bu yana, dünya piyasaları için en son teknoloji yazılım ürünlerinden oluşan en geniş portföyü geliştirmeye devam etmektedir. Ek bilgi için, http://turkey.autodesk.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Autodesk, AutoCAD  ve Revit Autodesk, Inc. ve/veya ABD ve/veya diğer ülkelerdeki iştirakleri ve/veya bağlı kuruluşlarının tescilli markaları veya markalarıdır. Akademi Ödülü, Academy of Motion Picture Arts and Sciences tescilli markasıdır. Diğer tüm marka isimleri, ürün isimleri veya markalar ilgili sahiplerine aittir. Autodesk ürün ve hizmet sunumları, şartnameler ve fiyatlarda her zaman önceden bildirimde bulunmaksızın değişiklik yapma hakkını saklı tutar ve bu belgede olabilecek dizgi veya grafik hatalarından sorumlu değildir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut sektörü 3 boyutlu teknoloji ile değişimi yakalayacak!
  • 19.12.2014 13:25

Konut sektörü 3 boyutlu teknoloji ile değişimi yakalayacak!

3D baskı teknolojisi; mimari, inşaat ve mühendislik sektörlerini baştan aşağı de ...

Autodesk University Extension, 10 Aralık'ta gerçekleşiyor!
  • 08.12.2014 10:06

Autodesk University Extension, 10 Aralık'ta gerçekleşiyor!

Üç boyutlu tasarım şirketi olan Autodesk'in hazırladığı Autodesk University etki ...

Autodesk ve İTÜ, BIM Uzmanlık Sertifikası'nda buluştu
  • 26.11.2014 14:54

Autodesk ve İTÜ, BIM Uzmanlık Sertifikası'nda buluştu

Autodesk ve İTÜ, BIM Uzmanlık Sertifika Programı ile inşaat sektöründe önemli bi ...

İşte trafik sorununu çözecek önlemler!
  • 20.11.2014 14:22

İşte trafik sorununu çözecek önlemler!

Autodesk, dünyanın çeşitli ülkelerinde kullanılan trafik için alternatif çözümle ...

Autodesk üniversitelere sürdürülebilir katkı sağlamayı hedefliyor
  • 04.03.2014 12:50

Autodesk üniversitelere sürdürülebilir katkı sağlamayı hedefliyor

Autodesk, dünya çapındaki ileri teknolojisini ve kapsamlı eğitim programlarını T ...

Autodesk’in 3’üncü BIM semineri İzmir’de gerçekleşti
  • 20.02.2014 12:00

Autodesk’in 3’üncü BIM semineri İzmir’de gerçekleşti

Autodesk’in BIM kullanımına yönelik faklı illerde gerçekleştirdiği seminerlerin ...