maritbet girişmaritbet
Ahmet Meriç: Maritza Konakları projesinin satışlarını iki ayda tamamladık!

Ahmet Meriç: Maritza Konakları projesinin satışlarını iki ayda tamamladık!

Maritza İnşaat 2007 yılında Emir Sarıgül, Gençağa Meriç ve Ahmet Meriç’in ortaklığıyla kuruldu. İlk olarak Maritza Evleri projesini gerçekleştiren Maritza İnşaat, bugüne kadar 5 projeyle 205 konutun yapımına imza attı

 

İnşaat sektörüne estetik ve fonksiyonel açıdan en iyi çözümleri sunan Maritza İnşaat hayata geçirdiği butik projeleriyle dikkat çekiyor. Maritza İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Meriç ve Marqet Proje Geliştirme, Satış ve Pazarlama Direktörü Müge Büyükyılmaz Maritza İnşaat projelerini Klass'a anlattılar. 
 
Maritza İnşaat olarak İstanbul'da çok güzel projelerin altına imza atıyorsunuz, sektörle tanışmanız nasıl oldu? 
Ahmet Meriç: Ben 1984 doğumluyum ve doğduğum günden beri bu sektörle iç içeyim. Çünkü ailem İstanbul'da özellikle Şişli-Mecidiyeköy bölgesinde ve İstanbul'un birçok muhtelif bölgesinde 4 bin konutun üzerinde projelere imza atmıştır. 
Bizim aile şirketimiz Meriç İnşaat'tır. Kurucuları ise Gençağa Meriç. Ahmet Meriç ve Mehmet Meriç'tir. Aile mesleği olduğu için bizler de yeni jenerasyonda bu işe ister istemez dahil olduk. Ben eğitimimi bu doğrultuda iç mimarlık üzerine aldım. Kültür Üniversitesi İç Mimarlık bölümünden mezunum. İç mimar olmamın mesleğime oldukça fazla katkısı olduğunu düşünüyorum. 
Yaptığımız projelere dokunabilme, değişiklik yapabilme ve rahatlıkla müdahale edebilme avantajını yaşıyorum. Mutlaka işin profesyonelleri ile çalışıyoruz ama yeri geldiğinde iç mimari eğitimimin avantajlarını çok derinden yaşıyorum. Bunun yanı sıra aile şirketimizden bahsetmeye devam edersek hiyerarşik bir şekilde işlerimizi yürütüyoruz. Büyüklerin deneyimi, tecrübesi bizim arkamızda her zaman bir güç olmakla birlikte bizim de yenilikçi hareketlerimiz şirketimize yeni değerler katıyor. Meriç İnşaat'taki işlerimizin yanı sıra bir oluşum içine girdik. Bu oluşumun adına da Maritza inşaat adını verdik. Maritza İnşaat "Bitmeyen Ortaklık" anlamına geliyor. 
 
Ahmet Meriç: "Maritza İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Gençağa Meriç, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emir Sarıgül ve Yönetim Kurulu Üyesi de benim. Biz yenilikçi yüzümüzü ailelerimizin tecrübeleri ile harmanlayarak Maritza'da hayata geçirdiğimizi düşünüyoruz." 
 
Bu bitmeyen ortaklık yapısı nasıl işliyor? 
 
A.M.: Maritza İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Gençağa Meriç, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emir Sarıgül ve Yönetim Kurulu Üyesi de benim. Biz yenilikçi yüzümüzü ailelerimizin tecrübeleri ile harmanlayarak Maritza'da hayata geçirdiğimizi düşünüyoruz. Bu ortaklık yapımızı iş bölümleri ile daha verimli bir hale getirdik. Örneğin Emir Bey PR ve lokasyon işleriyle, Gençağa Bey inşaat yeri ve projeleriyle, ben de yine PR ve inşaatın genel durumuyla ilgileniyorum. Yine Maritza ortaklık yapısının içinde Cemre Ceylan ve Serdar Altınbaş da bulunuyor. Yani hep birlikte enerji yaratarak, herkesin uzmanlığı doğrultusunda genç bir kadro Maritza İnşaat' ı yönetiyor. Maritza İnşaat ortaklı bir yapıdır ama biz her şeyden önce arkadaşız. Aramızda çok güzel bir sinerji var. Fikir alışverişi yaparak birbirimize inanılmaz katkılar sağlıyoruz. Çünkü her birimiz araştıran. gezip gören ve takipçi kişileriz. Genç olmanın ve ailelerimizden bize miras bırakılan tecrübelerin kıymetini çok iyi biliyoruz. Müzakereler sonrasında ortak bir noktada buluşarak inşaatlarımızda uygulamayı kendimize prensip edindik. Her birimizin ailesinden öğrendiği mutlak şey güven sağlamaktır. Örneğin Meriç İnşaat'tan 30 yıl önce ev alan birisi tesisatıyla ilgili problem yaşadığında bizi arar ve bizler kendilerine ustalarımızı yönlendiririz. Maritza'da da bu güven yapısını çok iyi oturttuk. Dediğim gibi güvenilirlik ve tecrübe aileden gelen bir şey. Niyetimiz ise tecrübemizi yenilikçi yüzümüzle birleştirerek İstanbul'a katma değer sağlayacak projeler kazandırmaktır. Ve yaptığımız projeler de bu başarının kaynağıdır. 
 
Maritza İnşaat olarak projelerinizden bahsedebilir misiniz? 
 
A.M.: Biz Maritza İnşaat olarak Kavacık'ta Maritza Konakları'nı hayata geçirdik. 62 daireden oluşan A Plus bir projeydi. Açık-kapalı yüzme havuzuna sahip olan sosyal alanları geniş, çok güzel bir proje oldu. Şu an orada yaşam başladı. Ataşehir'de 48 daire ve 6 dükkandan oluşan tek blok rezidans yaptık. Bunun da % 95'i tamamlandı ve 120 metrekarelik 2+1 dairelerden oluşuyor. Bu projemiz de A Plus bir proje oldu. Biliyorsunuz Ataşehir yeni projelerin yoğun olarak yapıldığı bir lokasyon. Ama biz burada yaptığımız proje ile Maritza İnşaat olarak fark yarattığımızı düşünüyoruz. 
İstinye'de devam eden bir projemiz var. 
 
30 daireden oluşan, bahçe dubleksi, ara kat ve çat dubleksi olmak üzere üç daire tipinden oluşuyor. 240 metrekarelik bahçe dubleksinin ortalama 200 metrekare kadar da bahçesi bulunuyor. Yine sosyal yaşam alanına fazlasıyla yer ayrılmış bir proje. Ortalama 240 m2 olan bir bahçe dubleksinin minimum 200 m2 bahçe alanı var ve şahsın kendine ait. Bizim bu projede hedeflediğimiz şey tamamıyla insanların yaşamlarına kalite sağlamak. 
 
İnşaat alanı 10 bin metrekareyi bulurken sosyal yaşam alanı da 10 bin metrekare civarında. Çocuklu bir ailenin yaşamını kolaylaştıracak, insanların rahatlıkla sosyalleşebileceği bir yaşam alanı kurmayı hedefledik. Bilirsiniz ki artık İstanbul'da özellikle merkezi noktalarda butik projeler inşa edilmesi çok zor. Ama insanlar yaşamlarında sürekli yeni bir hedef koyuyorlar önlerine. Bu evleri için de geçerli.  O evin daha iyisini almak istiyorsunuz. Biz işte Maritza Istinye projemiz ile daha iyisine sahip olmak isteyen kişilere hitap ediyoruz. Sarıyer Maden'de de bir projemiz var. 450 dairelik bir proje. 1+1'den 4+1'e kadar giden dairelerimiz var. Yine proje içinde 600 metrekareden oluşan villalarımız olacak. Bu proje lego gibi bir proje oldu. Yani daireler birleştirilip büyütmeye çok müsaitler. Aynı şekilde villalarımızı dörde bölüp dört daire de yapabiliyoruz. Projenin ilk etabı üzerinde çalışmaya başladık. İlk etapta 190 daire var. Bireylerin yaşadıkları metrekare ihtiyaçları farklı olabiliyor. Biz bu projede farklı metrekareler yaratabileceğiz. Bu projemizde herkese hitap etmek istedik. 
 
"YAPTIĞIMIZ PROJENİN KENDİ KENDİSİNİ SATMASI LAZIM" 
Peki, projelerinizle ne şekilde farklar yaratıyorsunuz? 
A.M.: Öncelikle yaptığımız projenin kendi kendisini satması lazım. O yüzden Maritza'dan bir ev satın almanız için sebepleriniz olmalı. Bunun için havuz, spor alanı gibi insanların sosyalleşebilecekleri alanları yaratmak zorundasınız. Bunu sadece biz mi yapıyoruz? Hayır. Bugün birçok inşaat firması bunu yapıyor. Ama biz bir projenin altına imzamızı atmadan önce çok iyi araştırma yapıyoruz. Mesela Beykoz Maritza Konakları'nın satışını iki ay gibi kısa bir sürede bitirdik. Çünkü önce çok ciddi bir araştırma yaptık. Anketler yaptık. Gördük ki Acarkent'te oturan birçok çift çocuklarını evlendirmişler ve karı-koca olarak 600 metrekarelik koskoca evde yaşıyorlar. Bu insanlara ne verebiliriz diye düşündük ve bu araştırma sonuçlarını göz önüne alarak projemizi hayata geçirdik. 220 metrekarelik 4+1 daireler yaptık. Hem geniş, hem ferah hem de villa havası verdik. Örneğin mutfakta yemek masası bölümüne geçişi iki basamaktan inerek yapıyorsunuz. Yine antreden salona da iki basamak aşağı inerek geçiş sağladık. Yani tamamen sıcak bir ortam yaratmaya çalıştık ve bu çok tutuldu. Önemli olan iyi araştırma yapmak ve talepleri belirlemek. Bu talepler doğrultusunda gereken unsurları doğru bir şekilde yerine getirmek. Biz gerek malzeme gerekse de mimari olarak ilk başta hedefleri belirliyoruz. Burada nasıl bir proje yapılmalı? Bu bölgede yaşayan insanlar ne isterler? Ben kendim burada otursam nasıl bir ev isterim gibi sorular sorarak aldığımız cevaplardan yola çıkarak projemizi hayata geçiriyoruz. Şu an üzerine yoğunlaştığımız İstinye projesinde de böyle bir yol izledik ve gerçekten İstinye'yi özel bir proje bekliyor diyebilirim. 
 
"MARİTZA İSTİNYE, LÜKS BİR KONUT PROJESİDİR" 
Siz Marqet Proje Geliştirme, Satış ve Pazarlama Şirketi olarak Maritza İstinye'nin pazarlama ve satışını üstleniyorsunuz. Biraz da bu projeyi sizden dinleyebilir miyiz? 
 
Müge Büyükyılmaz: Maritza İstinye, Maritza İnşaat tarafından İstinye'de hayata geçirilen lüks bir konut projesidir. Altı blok 30 daireden oluşan site konseptindeki projedeki blokların tamamı 4,5 katlı olup; bahçe dubleksi, düz daire ve çatı dubleksinden oluşmaktadır. Bahçe dublekslerine ait bahçe kullanım alanı bulunmaktadır. 
A+ butik proje olarak tasarlanan projede sosyal alan olarak; açık ve kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, jimnastik salonu ve çocuk oyun alanı bulunmaktadır. Dairelerimiz ankastre mutfak, vestiyer ve klimalar da dahil olmak üzere anahtar teslim dediğimiz şekilde teslim edilmektedir. 2+1 daireler için 1 adet, 4+1 dairelerimiz için 2 adet park alanı olacak şekilde kapalı otoparkımız bulunmaktadır. 
 
Genç kuşak olarak bu tarzda özel projeleri İstanbullularla buluşturmak size neler hissettiriyor? 
 
A.M.: Biz gerçekten yaptığımız işlerle gurur duyuyoruz. Eskiden amcamla gezerken onların yaptıkları projeleri gördüğümüzde amcam çok mutlu olur, güler ve içten içe gururlanırdı. Ben o zamanlar bunu pek anlamazdım. Ama geçenlerde yine amcamla dolaşırken Maritza'nın projesinin önünde geçerken yüzümde bir gülümseme olduğunu hissettim ve amcama o an hak verdim. 
İstanbul çok güzel bir şehir ve biz bu şehri böyle özel projelerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bir diğer yaşadığımız mutluluk ise biz sözünü tutan bir şirketiz. Tek sözümüzü tutamadığımız konu projemizi sahiplerimize verdiğimiz tarihten önce teslim etmemizdir. Ev sattığımız kişilerle diyaloglarımızı çok iyi tutarız. Onların özel günlerini, doğum günlerini, evlilik günlerini, yılbaşlarını, bayramlarını mutlaka kutlarız. Bizim için daire satışından önce dostluk kazanmak çok daha önemli. Çünkü Meriç ailesi bu şekilde bu noktaya gelmiş. Hep diyaloglarını sağlam tutarak insanlarla ilgilenerek başarılı bir 30 yıl geçirmişler. 
 
Yaptığınız projelere iç mimarlık deneyiminizi ne şekilde yansıtıyorsunuz? 
 
A.M.: Bir projenin lansmanını yapmak, projeyi tanıtmak çok önemlidir. Bu evrede örnek daireler büyük önem taşır. Herkes daireye girer girmez o dairenin eşyalı halini gözünde canlandıramaz. Biz ise hem kendi zevkimize göre hem de genele hitap edecek şekilde projenin tefrişini yapıyoruz. Örnek dairemizi tamamlıyor ve insanlara bu şekilde nasıl bir daire sahibi olacaklarını gösterebiliyoruz. Bu bir örnek sadece. Ben gerçekten iç mimarlık okumanın mesleğime büyük katkısı olduğunu görüyorum. Mutlaka o noktada zevkimi ortaya koyuyorum ama ne mutlu ki ortaklarımızla da zevklerimiz inanılmaz uyuşuyor. 
Ahmet Meriç: "Biz gerek malzeme gerekse de mimari olarak ilk başta hedefleri belirtiyoruz. Burada nasıl bir proje yapılmalı? Bu bölgede yaşayan insanlar ne isterler? Ben kendim burada otursam nasıl bir ev isterim gibi sorular sorarak aldığımız cevaplardan yola çıkarak projemizi hayata geçiriyoruz." 
 
Müge Büyükyılmaz: "Maritza İstinye, Maritza İnşaat tarafından İstinye'de hayata geçirilen lüks bir konut projesidir. Altı blok 30 daireden oluşan site konseptindeki projedeki blokların tamamı 4,5 katlı olup; bahçe dubleksi, düz daire ve çatı dubleksinden oluşmaktadır." 
 
Özgün Küçükkahraman/Klass Magazin

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstinye Maritza Evleri örnek daire görselleri
  • 04.08.2014 15:23

İstinye Maritza Evleri örnek daire görselleri

Maritza İnşaat tarafından İstinye'de hayata geçirilen projeden örnek daire görse ...

İstinye Maritza Evleri proje görselleri
  • 04.08.2014 15:21

İstinye Maritza Evleri proje görselleri

Maritza İnşaat tarafından İstinye'de hayata geçirilen projeden kareler ...

"Yıl sonunda satışlarda 1 milyonlu rakamları görürürz"
  • 26.06.2020 08:45

"Yıl sonunda satışlarda 1 milyonlu rakamları görürürz"

Maritza İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emir Sarıgül, salgın sonrası gayrime ...

Maritza Beykoz Vadi Evleri görücüye çıktı!
  • 09.05.2017 14:35

Maritza Beykoz Vadi Evleri görücüye çıktı!

Maritza İnşaat tarafından Beykoz'da inşa edilen Maritza Beykoz Vadi Evleri proje ...

Beykoz Vadi Evleri’nde metrekare fiyatı 9 bin TL'den başlıyor
  • 04.05.2017 13:19

Beykoz Vadi Evleri’nde metrekare fiyatı 9 bin TL'den başlıyor

Maritza İnşaat tarafından Çubuklu Vadisi'nde hayata geçirilen Maritza Beykoz Vad ...