maritbet girişmaritbet
Adana İmamoğlu’da 10 tesisin temel atma töreni yapıldı

Adana İmamoğlu’da 10 tesisin temel atma töreni yapıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Kültür ve Turizm Bakan Ömer Çelik Adana İmamoğlu’da 10 tesisin temel atma törenine katıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''İnşallah 2023 yılında Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşıyacağız. Büyük hedefleri olmayan milletler tarih sahnesinden silinmeye mahkumdur'' dedi. Eroğlu ile Kültür ve Turizm Bakan Ömer Çelik, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Adana genelinde yaptırılacak 130 milyon lira tutarındaki sulama, gölet ve taşkın korumayla ilgili 10 tesis için İmamoğlu ilçesinde düzenlenen temel atma törenine katıldı. Adana ve İmamoğlu'na, heybeleri dolu geldiğini ve kentin her şeyin en iyisine layık olduğunu belirten Eroğlu, halkın hizmetkarı olduklarını, hizmet müjdesi vermeye geldiklerini ifade etti. Eroğlu, geçen yıl Adana'ya geldiğinde 29 hizmet müjdesi verdiğini anımsatarak, ''Barajlar, göletler, sulama tesisleri ve orman yatırımları gibi hizmetler yapılıyor. Bu sefer de 29 müjdeye ilave olarak 28 müjdeyle buraya  geldik. Bunların toplam maliyeti 675 milyon lira. Bu, Adana ve İmamoğlu'na hayırlı osun, bereket getirsin inşallah. Bin günde bin gölet projemiz vardı. Biz böyle çalışıyoruz. Bugün de bunların bazılarının temelini atacağız'' dedi. Adana'nın mümbit topraklarının tamamının sulanmasını sağlayacaklarını dile getirdi.  

Eroğlu, şöyle konuştu: ''Bu tesisler, tarımsal verimin artmasını, istihdama katkı sağlayacak. Türkiye'de çok güzel hizmetlere imza atılıyor. Adeta destan yazılıyor. 11 yıl önceki Türkiye'nin halini düşünün. Bir de şimdiki halini düşünün. Nereden nereye geldi. Paralar hep faiz lobisine gidiyordu. Allah'a şükür biz paramıza, pasaportumuza ve devletimize itibar kazandırdık. Biz büyük bir milletiz ve şanlı bir tarihimiz var. İnşallah 2023 yılında Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşıyacağız. Büyük hedefleri olmayan milletler tarih sahnesinden silinmeye mahkumdur. İkinci büyük hedefimiz ise 2053. Yani İstanbul'un fethinin 600. yıl dönümünü 2053 yılında kutlayacağız. İnşallah geleceğimizin teminatı bu gençler 2053 yılında şanlı bayrağımızı daha da yükseklere dikecek. 21. Asır bizim milletimizin asrı olacaktır. Yeter ki siz birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi koruyun. Türkiye geçekten güzel hizmetlerle bezendi. IMF'ye borcumuz vardı, bitti. Hatta onlara 5 milyar dolar borç verme noktasına geldik. Onlara borç verecek bir Türkiye var. Bunu gurur duyuyoruz. Çünkü Merkez Bankası'nın kasasını doldurduk. İşte Türkiye bu noktaya geldi. Bunların dışında devletin millete olan borcu var. Zorunlu tasarruf ve konut edindirme gibi toplanan paralar millete ödendi. Bankalar hortumlandı ve mudilere olan borçlar da ödendi. Bunlar ödendi ve muhteşem yatırımlar da yapıldı. Biz tam olarak Türkiye'de 1763 dev tesisi bitirdik ve aziz milletimizin hizmetine sunduk.  Bu paralar gökten yağmıyor. Sadece sizden aldığımız emaneti en iyi şekilde kullanıyoruz.''

Eroğlu, sulamanın önemine de değinerek, sulama ve yolun medeniyet olduğunu, geçmişte sadece İstanbul'un değil, Türkiye'de 76 şehrin susuz olduğunu söyledi. Türkiye'ye 2050 yılına kadar yetecek su temin edildiğini anlatan Eroğlu, ''İzmir, Aydın, Yozgat, Şanlıurfa, Diyarbakır, Çorum, Kars ve Edirne'ye kadar suyu götüren biziz. Bütün şehirlerin içme suyu problemini Allah'a şükürler olsun biz çözdük'' dedi.

Arıcıların üretip yurt dışına satmalarını sağlamak için bal ormanları kurduklarını ve en büyük ağaçlandırmayı yaptıklarını belirten Eroğlu, ağaçlandırmanın önemli olduğunu ve 3 milyardan fazla fidanı toprakla buluşturduklarını bildirdi.

Eroğlu, yeni başlattıkları çalışma kapsamında  bozuk ormanlık alanları rehabilite ederek fıstık çamı ormanları oluşturacaklarını ve bu alanların da parsel parsel ayrılarak orman köylüsüne gelir elde etmek üzere kura ile tahsis edileceğini açıkladı.

Bu alanların ilk 3 yıl bakımının orman teşkilatına ait olacağına dikkati çeken Eroğlu, ''Orman teşkilatı, orman köylüsünün hasmı değil, hısımıdır. Bu fıstık çamı ormanlarının bakımı bize, geliri ise köylülerimize ait. Vatandaşlarımıza bu alanlarla ilgili sertifika da vereceğiz'' dedi.

Eroğlu, Sağlık, Ulaştırma, Milli Eğitim bakanlıklarının Türkiye'de önemli yatırımlara imza attığını, TOKİ'nin 3 milyon vatandaşı ev sahibi yaptığını da söyledi. Hizmetlerin anlatmakla bitirilemeyeceğini dile getiren ve bakanlığıyla ilgili Adana genelinde yapılan ve yapılacak yatırımları da anlatan Eroğlu, ''Şu ana kadar hükümetimiz Adana'da 14,5 milyar lira yatırım yapmış.  Başbakanımız Adana'ya çok önem veriyor. Adana unutulmuş bir ildi. Hastaneler, yollar, sağlık tesisleri, göletler, ve sulama tesisleri gibi hizmetler hükümetimiz döneminde yapıldı'' diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de 2002'den bu yana yürüdükleri yolun ne kadar zor ve meşakkatli olduğunu en çok alanda toplanan kalabalığın bildiğini söyledi.

?Türkiye'nin bozuk siyasi ve ekonomi düzeni yeniden inşa edilirken, hükümetin önüne tezgahlarla ve suikast teşebbüsleriyle çıkılmak istendiğini belirten Çelik, ''Bu hükümetin önünü ve yapılan hizmetlerin önünü kesmek için neredeyse 100 yıldır ortaya konan her olumsuzluk, son 10 yılda fazlasıyla ortaya kondu. Kendimize şimdi bir soru sormamız gerekiyor. 10 yıl önceden bugüne IMF'ye borçlarını ödemiş bir Türkiye, demokrasisi sağlamlaşmış bir Türkiye, siyasi düzenini kurmuş bir Türkiye, İmamoğlu'nda olduğu gibi her köşesine büyük hizmetler götürmüş bir Türkiye nasıl meydana geldi?'' dedi.

Çelik, 10 yılda Türkiye'de yeni doğal kaynaklar bulunmadığını, 10 yıl önceki kaynaklar ne ise bugün de aynı olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu: ''Ama bir şey değişti. 10 yıl önce halkın sesine kulak vermeyenler Türkiye'yi yönetiyordu. 11 yıldır ise halk ne derse o olur diyenler Türkiye'yi yönetiyor. Memleketin en büyük zenginliği o milletin kendisidir. Eğer siz milletin gücüne inanırsanız, kudretine inanırsanız bu, her türlü petrol gelirinden, dış destekten ve her türlü ticaretten daha büyük zenginlik kaynağıdır. 11 yıl önce iktidara gelene kadar size kulak verenler, iktidara geldikten sonra kulaklarını kapattılar. Fakat biz 11 yıl boyunca bu ülkede 'millet ne derse o olur, onun dışında kimsenin sözü geçerli değildir' dedik. Bakanlar, milletvekilleri ve yöneticiler işin sadece vitriniyiz. Bu ülkede ne varsa sizindir. İmamoğlu'na ne getirilmiş ise sizin sayenizde getirilmiştir. Bu ülkedeki zenginlik sizin ve çocuklarınızın zenginliğidir. Bunu kimsenin çalmasına müsaade etmiyoruz. Bu ülkeyi sadece millet yönetecek. Meydanlarda 'dik dur eğilme' diye slogan atıyorlar. Biz sizden başkasının önünde eğilmeyi bilmeyiz. Biz Cenab-ı Allah'ın ve milli iradenin önünde eğiliriz sadece. Yapılan hizmetleri yapan biz değil, sizsiniz. Bu hizmetleri ve bu Türkiye'yi var eden sizsiniz. Şu meydanı dolduranların hepsi benden kıymetli. Siz bizim arkamızda yürümüyorsunuz, biz sizin gösterdiğiniz yolu takip ediyoruz ve Allah ömür verdikçe de bu yolu takip edeceğiz. Türkiye, dünya incisi bir memlekettir. Bu aziz topraklar ve mensubu olmaktan şeref duyduğumuz bu aziz millet, aziz memleketimiz, tüm bunlar eğer milli irade varsa vardır. Bize bu ülkeyi vatan kılanlar, vatan kıldıkları günden itibaren biz bir şeye inandık. Halkın ve hakkın iradesinin üstünde hiçbir irade yoktur.''

Çelik, verdikleri demokrasi mücadelesinin aziz bir mücadele olduğunu belirterek, ''Bu milletin onuru, şerefi, haysiyeti ve hak ettiği özgürlük yine sizin sayenizde var olacak. Daha iyi sağlık hizmeti ve eğitimin verildiği, daha güzel işlerin bulunabildiği ve sıkıntıların çekilmediği bir Türkiye'yi sizlerle birlikte var edeceğiz'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın, bu ülkenin üzerine kurulmak istenen birçok oyunu bozduğunu, tezgahları yok ettiğini dile getiren Çelik, şunları kaydetti: ''İmamoğlu, her seçimi bir demokrasi şölenine dönüştürerek Türkiye'nin milli iradesine sahip çıktı. İmamoğlu, demokrasi ve sandık nedir bilir, oya sahip çıkmak nedir bilir. Bütün bu demokrasinin sağladığı istikrar, ekonominin sağladığı refah ve dış politikamızın sağladığı büyüklük sayesinde İmamoğlu ve çevresine yepyeni hizmetler getiriyoruz. Sayın Bakanımız da bir cilt dolusu hizmetleri anlattı. Bu, sizin emeğinizin size verilmesidir. Burada bulunanlar bütün bu gerçekleri anlatsın. İmamoğlu, her zaman olduğu gibi sandığa sahip çıkacak. Fakat bu sefer sandık herhangi bir sandık değil. Seçimlerin seçimine gidiyoruz, sandıkların sandığına gidiyoruz, oyların oyunu vereceksiniz. 1 Nisan sabahı demokrasinin en büyük sesini İmamoğlu'ndan çıkaracağınıza olan inancım tamdır.''

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, DSİ Genel Müdür Vekili Ömer Özdemir ve AK Parti İmamoğlu Belediye Başkan adayı Kadir Altınköse'nin de katıldığı törende Bakanlar Eroğlu ve Çelik tarafından 10 tesisin temeli atıldı.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Karaismailoğlu, Bursa'da metro hattı temel atma töreninde konuştu
  • 02.04.2021 14:23

Bakan Karaismailoğlu, Bursa'da metro hattı temel atma töreninde konuştu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bursa Emek-YHT Gar-Şehir Hastan ...

Bakan Kurum: ''Bugün, yeni bir şehircilik ve ihya hikayesinin miladı olacaktır"
  • 23.02.2021 15:14

Bakan Kurum: ''Bugün, yeni bir şehircilik ve ihya hikayesinin miladı olacaktır"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bayraklı'da Deprem Konutları Temel Atma ...

Süleymaniye Yenileme Alanı Projesi'nde temel atıldı
  • 01.12.2018 10:02

Süleymaniye Yenileme Alanı Projesi'nde temel atıldı

İBB'nin KİPTAŞ ve Fatih Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirdiği Süleymaniye Ye ...

Karaman'da 120 milyon liralık 8 tesisin temelini atıldı
  • 03.11.2017 15:55

Karaman'da 120 milyon liralık 8 tesisin temelini atıldı

Karaman’a yapılacak 8 tesisin temel atma töreni, Orman ve Su İşleri Bakanı Veyse ...

Bakan Özhaseki Bağcılar’da 1903 dairenin temelini attı
  • 25.10.2017 16:16

Bakan Özhaseki Bağcılar’da 1903 dairenin temelini attı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla Şehr-i Bağcılar ve TH ...

Eroğlu: Marmara'ya 21 milyar TL'lik yatırım yapacağız
  • 03.06.2017 10:21

Eroğlu: Marmara'ya 21 milyar TL'lik yatırım yapacağız

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Marmara Bölgesi'ne baraj, gölet ve mill ...