maritbet girişmaritbet
Abdullah Gül Üniversitesi Sümerbank Bez Fabrikası’na yeni kampüs yapacak!

Abdullah Gül Üniversitesi Sümerbank Bez Fabrikası’na yeni kampüs yapacak!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dün, 1935 yılında yapılan Sümerbank Bez Fabrikası alanının Abdullah Gül Üniversitesi’ne devredilmesinden sonra yeni yapılacak kampüsün tanıtım toplantısına katıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dün, 1935 yılında yapılan Sümerbank Bez Fabrikası alanının Abdullah Gül Üniversitesi'ne devredilmesinden sonra yeni yapılacak kampüsün tanıtım toplantısına katıldı

Devlet Üniversitesi olan Abdullah Gül Üniversitesi'nde, “Abdullah Gül Üniversitesi Destekleme Vakfı” sayesinde her öğrencisi burslu olarak okuyacak. Eğitim İngilizce olacak. Üniversitede okuyan tüm öğrenciler hazırlık sınıfının 2. döneminde ABD'ye gönderilerek dil eğitimleri tamamlayacak.

Üniversiteyi destekleme vakfında Güler Sabancı, Tuncay Özilhan, Hacı Boydak, Rifat Hisarcıklıoğlu, Hamdi Akın, Enerji Bakanı Taner Yıldız ile Gül'ün kardeşi Macit Gül, oğulları Mehmet Emre, Ahmet Münir ve damadı Mehmet Sarımermer de bulunuyor. “Ortadoğu'nun Harvard'ı olacak” sloganıyla yola çıkan üniversitenin bilim kurulunun başında da TÜBİTAK Başkanı Yücel Altınbaşak yer alıyor.

İsimde özenim var

Toplantıda konuşan Gül, yeni YÖK Yasası'nın çalışmalarının sürdüğünü belirterek, şu açıklamalarda bulundu:

“Eğitim en çok önem verdiğim alan, üniversite sonrasında ilk orta için geçerli. Fikirlerimi paylaşıyorum, talimatlar veriyor, toplantılar yapıyorum. Abdullah Gül Üniversitesi nasıl iyi bir üniversite olur konusunu konuşuyoruz. Arzum bütün üniversitelerin iyi olması, çocukların zamanını boşa geçirmemeli, vasıflı halde mezun olmaları. Kendi ailelerine, vatana, millete hayırlı olmaları için benim ismimi taşıyan üniversite için ayrı bir özenim var. Bu üniversite devlet üniversitesi olarak kurulunca şunu söyledim ‘kurdunuz madem iyi üniversite olmanız için desteklemeniz lazım' dedim.

İş adamları vakıf kurdu

Devlet üniversitesinin kendi imkanları ile sınırları bellidir. İşareti aldılar ve Kayseri'nin iş adamları ile bir araya gelip vakıf kurdular. Abdullah Gül Üniversitesi'ni desteklediler. Herkes cömert davrandı teşekkür ediyorum. Hedefledikleri miktara ulaştılar. Devlet imkanları olan bir üniversite bir taraftan da vakıf imkanı olan bir üniversite ortaya çıkacak. Yeni bir üniversite modeli ortaya çıktı. Onlarla da ortaya çıktı.

Yeni üniversite yasası hazırlanıyor YÖK Başkanı herkesin görüşlerini aldı. Üniversite konusu tartışmalı bir konu. Her konu çok tartışılı ve zor konulardır. Yakında da yeni YÖK yasası çıkacak, belki bu üniversite pilot modelini ortaya koyabilir. Bütün imkanlar var bu üniversitede. İyi kadrosu, iyi öğrenci, kampus bir arada olması gerekir. Hepsi var burada.

Destek gelirse cazip olur

İsteğim öğretim üyelerinin desteklenmesi idi. Ne kadar çok desteklenirse o kadar cazip olur. İyi başlangıç önemli. Tekstilin merkezi artık Kayseri bir çok sanayi buralarda tezahür etti. Bu kampus korunabilmesi için yeni vizyonlara ihtiyaç var. Bütün bunlar olabilir.”

Bahar Atakan/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gül ailesi sessiz sedasız Beykozlu oldu!
  • 21.04.2015 19:06

Gül ailesi sessiz sedasız Beykozlu oldu!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görevinin bitmesine rağmen yaklaşık 8 aydır kald ...

Özal ve Gül'ün mezun olduğu lise restore ediliyor!
  • 07.04.2015 11:17

Özal ve Gül'ün mezun olduğu lise restore ediliyor!

Cumhurbaşkanları Turgut Özal ve Abdullah Gül’ün de mezunları arasında bulunduğu, ...

Abdullah Gül’den Süleyman Şah Türbesi açıklaması…
  • 25.02.2015 15:38

Abdullah Gül’den Süleyman Şah Türbesi açıklaması…

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kocasinan Belediye Başkanlığına seçilen Ahmet Çol ...

Abdullah ve Hayrünnisa Gül, HBM Villaları'nda oturacak!
  • 13.02.2015 11:17

Abdullah ve Hayrünnisa Gül, HBM Villaları'nda oturacak!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eşi Hayrünnisa Gül, Huber Köşkü'nden sonra Ka ...

Abdullah Gül Tarabya Yerleşkesi'ndeki masrafları kendisi ödüyor
  • 11.02.2015 22:17

Abdullah Gül Tarabya Yerleşkesi'ndeki masrafları kendisi ödüyor

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tarabya Yerleşkesi'nde kalmasına yönelik iddiala ...

Abdullah Gül ve eşi, Huber Köşkü'ne veda ediyor!
  • 19.12.2014 11:24

Abdullah Gül ve eşi, Huber Köşkü'ne veda ediyor!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Huber Köşkü’nden taşınıyor ...