maritbet girişmaritbet
ABD’nin en pahalı evini 50 milyon dolara hangi Türk aldı?

ABD’nin en pahalı evini 50 milyon dolara hangi Türk aldı?

ABD'li emlak devi, Los Angeles’ta bir yıldır alıcı bekleyen dev malikânesini Türk işadamı Sarp Turanlıgil’e sattı

 


ABD'li emlak devi Muhammed Hadid, Los Angeles'ta bir yıldır alıcı bekleyen dev malikanesini Türk işadamı Sarp Turanlıgil'e sattı. Evi şirketi adına satın aldığı ve 4.500 metrekarelik 11 yatak odalı malikaneye en az 50 milyon dolar ödediği iddia edilen Turanlıgil, ‘ABD'de bu yıl yapılan en pahalı emlak satışına' da imza atmış oldu.

BU MALİKÂNEYE 50 MİLYON DOLAR VERDİ
ABD'de emlak piyasalarının bu yıl en çok konuştuğu satışın arkasından bir Türk çıktı. Ritz Carlton otellerinin eski sahibi, emlak yatırımcısı Muhammed Hadid'in Los Angeles'taki dev malikanesini satın alan kişinin Elegan Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Sarp Turanlıgil olduğu açıklandı. 4 Haziran'da gerçekleşen satış için Turanlıgil'in Hadid'e ne kadar ödediği açıklanmadı. Ancak Wall Street Journal gazetesi en az 50 milyon dolar, Los Angeles Times gazetesi ise 72 milyon dolara yakın bir fiyatla satışın gerçekleştiğini öne sürdü. Her iki miktarda da ABD emlak piyasasının bu yıl yaptığı en yüksek satış rekoru kırıldı. Yani, malikane ABD'de 2010 yılının en pahalı evi oldu.
 
Daha önceki rekor Bootjack Çiftliği'ne 46.5 milyon dolar ödeyen Teksaslı enerji kralı Kelcy Warren'a aitti. “Le Belvedere” adıyla bilinen malikane 2006 yılında Hadid tarafından kişisel kullanım için tasarlanmış ve yapılmıştı. Sadece yapım masrafları 59 milyon dolar olan malikanenin Los Angeles'taki konumu da göz kamaştırıyor. Daha önce Hollywood yıldızı Elizabeth Taylor, eski ABD Başkanı Ronald Reagan ve efsane şarkıcı Frank Sinatra'ya da ev sahipliği yapan bölgede yer alan Le Belvedere'nin çevresindeki iki malikane iki yıl önce 125 milyon dolar ve 150 milyon dolara alıcı bulmuştu.
 
‘Kudüs taşı'ndan yapılmış
‘Kudüs taşı' olarak da bilinen özel beyaz kum taşından yapılan malikane, “Artık hayatımı küçültmek istiyorum” diyen Hadid tarafından 2009 yılında 85 milyon dolar fiyatla satışa çıkarılmıştı. Ancak bu fiyata alıcı bulunamayınca Hadid istediği miktarı bu yıl başında 72 milyon dolara düşürdü. ABD emlak piyasasının gözü bir süredir bu malikanenin satışındaydı. Hatta nisan ayında Hadid'in malikaneyi yüksek miktarda borçlandığı Endonezyalı bir işadamına 50 milyon dolar karşılığında satacağı iddiaları ortaya atılmıştı. ABD basınına konuşan Turanlıgil'in bir yardımcısı, malikanenin Turanlıgil tarafından bir şirket adına satın alındığını söyledi. ABD'deki lüks emlak piyasasının da bu satışla birlikte büyük moral bulduğu ve hareketlenme yaşayabileceği belirtildi.
 
11 yatak odası, 14 tuvaleti var
İşte Le Belvedere adıyla bilinen dev malikanenin özellikleri:
* 4 bin 460 metrekare
* 11 yatak odası
* 14 tuvalet
* 250 kişilik balo salonu
* 19 İtalyan yapımı şömine
* 5 bin şişelik şarap mahzeni
* Türk hamamı
* Kuğu gölü
* Dev havuz
* 15 kişilik bakım ekibi
* Jimnastik salonu
* 20 araçlık kapalı otopark
* 50 koltuklu sinema-tiyatro salonu...

Kim bu işadamı?
Babası Barzani'nin sarayını yaptı
LE Belvedere'yi alan Sarp Turanlıgil, inşaat ve turizm alanında faaliyet gösteren Elegan Turizm'in Yönetim Kurulu Başkanı. Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin Erbil'deki Başkanlık Sarayı, Konuk Evi ve Erbil Uluslararası Havaalanı'nın VIP ve CIP salonlarını inşa eden Elegan Group Yönetim Kurulu Başkanı mimar İstemi Turanlıgil'in oğlu olan Sarp Turangil, 2008'de patronlar kulübü TÜSİAD'a üye olan 48 kişi arasında yer aldı.
Medyanın dikkatini en çok çeken işi ise Kuzey Irak'ın Erbil şehrinde inşaatı devam eden ve Koç Holding tarafından işletilecek olan Divan Oteli. 2011'in ilk yarısında açılması beklenen 5 yıldızlı Divan Erbil ‘de 146 oda, 67 süit bulunacak. Otelde ayrıca 6 toplantı salonu, fitness centre, kapalı havuz, 4 restoran, gece klübü ve ofisler yer alacak. Chopper motosiklet tutkunu olarak bilinen ve Burcu Turanlıgil'le evli olan 42 yaşındaki işadamının 14 yaşında Tayfun adlı bir de oğlu var. 
 
Kaynak: Habertürk
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz