maritbet girişmaritbet
ABD'DEN EMLAKÇI TRANSFERİ!

ABD'DEN EMLAKÇI TRANSFERİ!

ABD’nin Florida eyaletindeki Remax ofisinde yedi yıldır gayrimenkul danışmanlığı yapan Gian Campanella, yaklaşık iki ay önce Remax Smart Ortaköy ofisine transfer oldu.

İstanbul'u yeni evi olarak nitelendiren Campanella, Türkiye'den gayrimenkulleri yurtdışı alıcılarına, ABD'den gayrimenkulleri de Türk alıcılarla buluşturuyor.

Şu ana kadar California ve Florida'da 20 işlem gerçekleştiren Campanella, aynı zamanda Florida'daki Remax için de çalışıyor.

Türkiye tercihinde annesinin birkaç yıl önceki ziyaretinde Türkiye'yi çok beğenmesini önemli etkenlerden biri olarak gösteren Gian Campanella, diğer yandan, ABD'de resesyonla birlikte son yıllarda emlak alımlarındaki ciddi düşüşü de bir başka neden olarak nitelendirdi. 200 bin ev bekliyor

2005'te 7 milyon tavanı gören satış rakamının, 2010'da 5 milyona gerilediğini, Florida'da da bu rakamın 550 binden 400 bine indiğini ifade eden Campanalle, şöyle konuştu:

“Bu düşüş, uluslararası alıcılara yönelerek telafi edilmeye çalışılıyor. Bu arada Florida'da ev almayı herkese öneriyorum. Şu anda bu bölgede emlak satın alan 3 kişiden 1'i yabancı. Güney Florida'da 200 bin ev, bankalar tarafından satılmayı bekliyor. Bu sebeple de fiyatların önümüzdeki 1 yıl boyunca düşük seyretmesi bekleniyor. Ayrıca mortgage oranları da oldukça düşük, yüzde 3 civarında'' dedi.

Miami'de 40 bin dolara daire

Gian Campanella, Florida bölgesindeki fiyatı düşmüş ama şu aralar yeniden değer kazanmaya başlamış konutlar ve apartman dairelerinin revaçta olduğunu belirterek,“60 bin ila 70 bin dolar civarındaki bir gayrimenkulü aylık 600-900 dolara kiralamak da mümkün. Amerika'daki emlak fırsatları tavan yapmış durumda. Downtown Miami'de 2 odalı bir konutu 40 bin dolara almak mümkün. Birçok kişi bana bunlarla ilgilendiği için başvuruyor. İşverenlerden, öğretmenlere, İzmir'den Bodrum'a, Ankara'ya, Antalya'ya kadar birçok kişi avantajın farkında'' diye konuştu.

Yavuz Karaman/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

ABD'de mortgage faizi 14 yılın en yüksek seviyesindeki seyrini sürdürüyor
  • 28.09.2022 17:20

ABD'de mortgage faizi 14 yılın en yüksek seviyesindeki seyrini sürdürüyor

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı Ağustos 2 ...

Dünyanın yeni gözdesi Miami oldu! Konut almak için sıraya giriyorlar
  • 11.01.2022 11:24

Dünyanın yeni gözdesi Miami oldu! Konut almak için sıraya giriyorlar

Miami’den konut almak, Avrupa’dan Rusya’dan ve Amerika'nın çeşitli eyaletlerinde ...

Miami'de çöken binada ölü sayısı artıyor!
  • 09.07.2021 09:06

Miami'de çöken binada ölü sayısı artıyor!

Miami'de çöken 13 katlı binanın enkazından çıkarılan ceset sayısı 64 oldu. ...