maritbet girişmaritbet
6 bin konut yapan Sinpaş GYO, 4 projeyle liderliğini koruyacak

6 bin konut yapan Sinpaş GYO, 4 projeyle liderliğini koruyacak

Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, "özel sektörün en büyük firması olduklarını" belirterek, bu yıl 2'si Ankara'da olmak üzere 4 yeni projeye başlayacaklarını açıkladı

Kaynak: Selma Şenol / Bugün

Halen devam eden 5 projeyle 6 bin konut üreten olan Sinpaş GYO bu yıl ikisi Ankara'da olmak üzere 4 yeni projeye start verecek. İş dünyasından 5 genç temsilci tarafından kurulan Sarı Kırmızı İş Platformu'nun sohbet toplantısına katılan Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, özel sektörün en büyük firması olduklarını söyledi. Hem şirketin hem de muhasebecilikten başladığı kariyerinde bugün geldiği nokta itibariyle kendi başarısının sırlarını konuklarla paylaşan Çelik, burada soruları da yanıtladı. İşte Çelik'in burda yaptığı değerlendirmelerden bazıları...

* Bu yıl başlamayı düşündüğümüz projeler Bomonti, Samandıra ve Ankara projeleri. Ankara'da 2 ayrı proje gerçekleştireceğiz.

* Sadece İstanbul'da kalmak niyetinde değiliz, Bursa, Gaziantep ve Ankara'ya yöneldik. Marmaris'te arsamız var. Zamanla başka uygun şehirlerde de olacağız.

* Ankara'da 3 arsamız var. İncek'te villalar yapma niyetindeyiz. Dilman ve Büyükesat'ta da arsalar var, herhalde önce Büyükesat'ta başlarız. Orada 500-600 konut yapabiliriz.

Farklı konsept arıyoruz

* Türkiye'ye 2000'i yılların başında su konseptini biz getirdik. Su kıtlığının da olduğu zamanlar çok eleştirilmiştik ama şimdi her projenin içinde su var. Biz daha farklı konsept arayışına girdik. Bir de yeni projelerimizde komşuluk ilişkilerini artırmak amacıyla daha fazla sosyal alan yapmayı düşünüyoruz.

* Alt gelir grubuna biz ev yapamayız. Devlet şirketlerinin arsa, vergi, harç ve imar planında ayrıcalıkları varken biz o pazarda rekabet edemeyiz.

* Halka arzdan sonra şirketi Sinpaş GYO ve Sinpaş Yapı diye ikiye ayırdık. Ataköy projesi Sinpaş Yapı'nın portföyünde. Orada satışlara 2012 Eylül ayı gibi başlayacağız.

* Kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki gelişmeleri anlamakta zorlanıyorum. Bu kadar organize bir halk hareketi olamaz. Ama kısa sürede düzeleceğine inanıyorum. Libya'daki 35 bin işçiyi geri getiriyoruz. Ama bunlara yeni iş imkanları da bulmak gerek. Bölgedeki gelişmeler Türkiye'yi şimdilik etkilemez ama petrol fiyatı 150-200 dolara çıkarsa o zaman Türkiye 2008 sonrası kazandıklarını geri vermek zorunda kalabilir.

İstanbul merkeze dönecek

* İstanbul gelecekte yeniden merkeze doğru kayacak. Çevresi çok büyüdü. Ama merkezdeki binalar da çok niteliksiz ve sağlıksız. Gökdelenlerin yanında gecekondular var. 1999 depremi öncesi yapılmış, 25-30 yıllık binalar var. Bunların mutlaka yıkılması gerektiğinde hemfikiriz. Yıkılıp yeniden yapılmalı ama yürürlükteki mevzuat iyileşmeden biz şirket olarak kentsel dönüşümlerle ilgilenmeyiz. Çünkü tüm mülk sahiplerini ikna edemezseniz işe başlayamıyorsunuz, ya da işe başlıyorsunuz bir süre sonra belediye gelip burayı yeşil alan ilan ettim diyor, zarara uğruyorsunuz. Bunları bir disipline edecek koordinatör kuruma ihtiyaç var.

3 konudan pişmanım

Ömer Faruk Çelik bir soru üzerine kendisinin 3 konudan pişmanlık duyduğunu belirtti ve "Keşke okusaydım, keşke en az iki yabancı dil bilseydim ve sigaraya hiç başlamasaydım" diye konuştu.Çelik iş felsefesini anlatırken de "Mükemmel şirketler hata olduğu zaman içlerine, başarı olduğu zaman dışarıya bakarlar. Ayrıca ayağınıza taş takıldığı zaman bu taş nerden geldi diye sormaktansa nerede hata yaptım diye düşünmelisiniz" dedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz