maritbet girişmaritbet
3DLocationEarth.com'la binaları 3 boyuta taşıdı! Google'dan davet aldı!

3DLocationEarth.com'la binaları 3 boyuta taşıdı! Google'dan davet aldı!

KOBİ’ler artık kendilerini Google Earth üzerinden 3 boyutlu olarak tanıtabilecek. Bunu da yapan yine bir KOBİ. DVisualEarthz firmasının kurucusu Aybars Görpe çeşitli şirketlerin pazarlama departmanlarında yöneticilik yaparken sektördeki açığı görerek oluşturduğu yazılımla Türkiye’nin tek 3 boyutlu sektör rehberini yapmayı başardı

İnşaat, turizm, perakende sektörlerinden bir çok projeyi Google Earth taban programı ile 3 boyutlu ortama taşıyan Görpe'nin hedefi bunu tüm Türkiye'ye yaymak. 3DLocationEarth.com projesini hayata geçirmeden önce, global şirketlerin pazarlama departmanlarında yöneticilik yaptığını anlatan Görpe, “Ürün ya da hizmet sunan işletmelerin, hem kendilerini, hem de bayii ve mağazalarını internet üzerinde görsel olarak yeteri kadar sergileyemediklerini düşünüyordum. Ayrıca, sektörleri internet üzerinde tek çatı altında buluşturan rehber niteliğinde pek çok portal projesi olmasına karşın bunların kullanıcılarına çok fazla alternatif çözümler sunamadığını görüyordum. Bunun üzerine, Google Earth taban programını kullanan bir yazılım oluşturduk ve Türkiye'nin tek 3 boyutlu sektör rehberi 3DLocationEarth.com projesini hayata geçirdik” dedi. 

Şu anda 80'in üzerinde farklı sektörden 20 bini aşkın kayıtlı firmanın yer aldığı sitede, 3 bin 500'ün üzerinde 3 boyutlu bina yer aldığını dile getiren Görpe, “3DLocationEarth. com ile KOBİ'ler uygun maliyetlerle dünyaya açılma fırsatı yakalıyor. Projeye en çok inşaat, emlak, turizm, perakende ve AVM sektörleri ilgi gösteriyor. 3DLocationEarth.com sayesinde emlak danışmanlık şirketleri, portföylerindeki tüm satılık ve kiralık gayrimenkulleri harita üzerinde müşterilerine gösterebilme, 3 boyutlu olarak tanıtabilme ve tüm bunları fazla zaman, emek ve bütçe harcamadan yapabilme fırsatına sahip oluyor. Aynı zamanda bir çok turistik tesis ve alışveriş merkezleri de 3 boyutlu olarak tesislerini tanıtabiliyor” diye konuştu. Görpe ayrıca başta İstanbul olmak üzere ülkemizin önemli tarihi ve turistik eserlerini 3 boyutlu olarak modelleyip, Google Earth üzerinden tüm dünyanın ziyaretine açtıklarını ifade ederek hedeflerinin tüm Türkiye'yi 3 boyutlu biçime taşımak olduğunu aktardı. 
 
Sistem nasıl işliyor? 
 
İlk olarak uygulamadan yararlanmak isteyen firmanın binası, mağazası, satış noktası veya üretim merkezi gibi binalar, farklı açılardan fotoğraflanıyor. Ardından özel yazılım sayesinde bu fotoğraflar üzerinden 3 boyutlu modelleme yapılıyor. Söz konusu 3 boyutlu modeller, önce 3DLocationEarth.com üzerinden, haritadaki gerçek yerine konumlandırılıyor. Ardından günlük ziyaretçi sayısı 500 milyon olan Google Earth sistemine aktarılıyor. Talebe göre uygulamaya “yürüyüş modu” ve “tur efektleri” de ekleniyor. 
 
DAVET ETTİLER 
 
Google'ın da dikkatini çekti 
Aybars Görpe'in projesi Google'ın da dikkatini çekmiş. Görpe, “Geçtiğimiz mart ayında Google'ın Zürih'teki merkezine davet edildik. Bu sayı Google yetkililerinin dikkatini çekmiş. Düzenledikleri bir toplantıya bizi de çağırdılar. Orada 3DLocationEarth.com projesini anlattık. Projemiz kendilerinin çok hoşuna gitti. Sistem, Google Earth üzerindeki 3 boyutlu bina sayısını artırdığı için onların da yararına olan bir uygulama. Karşılıklı faydaya dayalı bir ilişki var şu anda aramızda” diye konuştu. 
 
Mustafa Sezer/ Türkiye

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor
  • 10.11.2023 13:51

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 Yüzer Sıvılaştırılmış Doğa ...