maritbet girişmaritbet
300 milyon TL tasarruflu armatür!

300 milyon TL tasarruflu armatür!

2011 yılında, saatte 9 Boğaz Köprüsü aydınlatacak armatür üreten Cemdağ, yüzde 40 tasarruflu armatürlerin üretimine başladı

Geçen yıl saatte 9 Boğaz Köprüsü'nü aydınlatacak kadar armatür üreten Cemdağ, yaptığı Ar – Ge çalışmalarının sonucunda yüzde 40'a varan oranlarda tasarruf sağlayan armatürlerin üretimine de başladı

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği basın toplantısında konuşan Cemdağ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Cem, firmanın sektör liderliğine uzanan hikâyesini anlattı. Toplantıda, Türkiye'de ilk yüksek IP korumalı ve yine ilk sodyum ampulle çalışan sokak armatürlerinin de üreticisi olduklarını hatırlatan Mustafa Cem, 200'ün üzerinde çalışanı ve toplam 41 bin metrekare alana kurulu 3 üretim tesisiyle, aydınlatma sektöründe Türkiye'nin en büyük entegre üretim kapasitesine sahip olduklarını belirtti. Tesislerde ağırlıklı olarak LED, yüksek basınçlı ve floresan armatür grupları, iç, dış ve teknik olmak üzere 23 ürün grubunda, 200'den fazla ürün ve bin 250 civarında farklı varyantta üretim yapıldığını aktaran Mustafa Cem, “Türk Patent Enstitüsü'nden aldığımız 41 adet belgemiz var. Türkiye'de satış yaptığımız 59 bayi bulunuyor” diye ekledi.

Yüzde 20 büyüme hedefi

Firmanın Yönetim Kurulu Üyesi Sina Cem ise “Türkiye'de 6 milyon sokak armatürü olduğunu düşünürsek, çift kademeli sistemle çalışan yüksek basınçlı yeni nesil armatürlere geçerek yılda 300 milyon lira civarında enerji tasarrufu sağlanabileceğini öngörüyoruz” dedi.

Sina Cem, saatte yaklaşık 9 Boğaz Köprüsü'nü aydınlatacak kadar üretim yaptıklarına dikkat çekerek “Sadece geçen yıl ihracat hariç, 11 bin 700 km'lik yolu aydınlatabilecek kapasitede armatür satışı gerçekleştirdik. 2012'de, ekonomik gelişmeler beklediğimiz gibi giderse, toplam ürün adedi satışlarında yüzde 20 büyüme hedefliyoruz” diye konuştu. Büyüme hedeflerini Ar – Ge çalışmalarıyla pekiştirdiklerine dikkat çeken Sina Cem “2011'de gerçekleşen 1 milyon dolarlık yatırımla, Türkiye'de hiçbir üreticide bulunmayan “goniofotometri aydınlatma laboratuvarı“mızı kurduk ve hayata geçirdik. Laboratuvarımız Turkak'tan akredite edildi” dedi. Ürün verimliliklerinde çok ciddi artışlar olduğunu aktaran Sina Cem, enerji tüketiminde yüzde 40'lara varan tasarruf sağladık. Türkiye'de 6 milyon sokak armatürü olduğunu düşünürsek, buralarda çift kademeli yüksek basınçlı sistemle çalışan yeni armatürlere geçmek çok ciddi tasarruflar sağlayacaktır” şeklimde konuştu.

Son üç yılda 10 milyon dolarlık makine, tesis ve laboratuvar yaptıklarına dikkat çeken Sina Cem, 2012'de LED teknolojisi ile üretilen armatürlere ağırlık vereceklerini ve bunun için 1.5 milyon dolarlık üretim üniteleri yatırımı planladıklarını açıkladı. LED ürün portföyüne ilave olacak olan 32 yeni ürün yatırımı planladıklarını anlatan Sina Cem, “Ayrıca ihracat konusunda daha da aktif bir yapıya bürünmeyi planlıyoruz. Bugüne kadar girmediğimiz, kendine has regülasyonu olan Amerika, Suudi Arabistan gibi ülkelere ihracatı hedefliyoruz” dedi.

Milliyet
Yavuz Karaman

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çanakkale Boğaz Köprüsü için kollar sıvandı
  • 12.10.2015 23:16

Çanakkale Boğaz Köprüsü için kollar sıvandı

Çanakkale Boğazı'na yapılması planlanan köprü için fizibilite çalışması başlatıl ...

İşte Boğaz Köprüsü böyle yenileniyor!
  • 04.03.2015 11:31

İşte Boğaz Köprüsü böyle yenileniyor!

Boğaziçi Köprüsü, 42 yıldır İstanbul'un iki yakasını bir araya getiriyor. Peki b ...

10 bin bisikletli, Boğaz Köprüsü'nden geçti
  • 08.06.2014 15:36

10 bin bisikletli, Boğaz Köprüsü'nden geçti

1. Uluslararası Bisiklet Festivali’nin son gününde yaklaşık 10 bin bisikletli B ...

3. Boğaz Köprüsü'nün inşaatında büyük aşama kaydedildi
  • 22.05.2014 16:06

3. Boğaz Köprüsü'nün inşaatında büyük aşama kaydedildi

Geçen sene İstanbul'un fethinin yıl dönümünde temeli atılan 3. Boğaz Köprüsü'nün ...

Marshall, Küresel Renk Haftası’nı tüm çalışanları ile birlikte kutluyor
  • 10.10.2013 13:56

Marshall, Küresel Renk Haftası’nı tüm çalışanları ile birlikte kutluyor

Dünya çapında 80 ülkede faaliyet gösteren dünyanın en büyük küresel boya ve kapl ...