maritbet girişmaritbet
3.2 milyar TL’ye varan yatırımlarını sundu

3.2 milyar TL’ye varan yatırımlarını sundu

Sektörde art arda önemli projelere imza atan Eroğlu Gayrimenkul, Fransa’da düzenlenen MIPIM Fuarı’ndaPlatform Merter, İstanbul Lounge ve Seyrantepe’de yer alan yeni projesiile yabancı yatırımcıların ilgi odağı oldu

Sektörde art arda önemli projelere imza atan Eroğlu Gayrimenkul, Fransa'da düzenlenen MIPIM Fuarı'nda Platform Merter, İstanbul Lounge ve Seyrantepe'de yer alan yeni projesiile yabancı yatırımcıların ilgi odağı oldu.

Türkiye'nin 2013 yılı onur ülkesi seçildiği MIPIM'de Türkiye'nin tanıtımı için çalışmalar yürütmekten mutlu olduklarını dile getiren Eroğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu; “Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki başarısını uluslararası platformda vurgulamak ve desteklemek amacı ile bu yıl da 3 önemli projemiz ile burada olmaktan mutluluk duyuyoruz. MIPIM 2013 yılı onur ülkesi seçilen Türkiye'nin marka değerine katkıda bulunacak çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz” dedi.

2011 yılına ilişkin yaklaşık 2,5 milyar TL'lik yatırımlarını 2012 yılında5 yeni proje geliştirerek 3,2 milyar TL'ye ulaştırmayı hedefleyen Eroğlu Gayrimenkul;Platform Merter, İstanbulLounge ve Seyrantepe'de yer alan yeni projesini6-9 Mart 2012 tarihlerinde Fransa'nın Cannes kentinde gerçekleştirilen MIPIM 2012 Fuarı'nda yer alan 42 m²'lik standında uluslararası yatırımcılar, şehir planlamacıları ve dünya ülkelerinin metropol belediyeleri ile buluşturuyor.

Eroğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu'nun yanı sıra, Eroğlu Gayrimenkul Satış ve Pazarlama Direktörü Aybars Kızılsencer, Tasarım ve Teknik Direktörü Ruşen Görgülü Taşpınar ve ilgilidepartmanlarınhazır bulunduğu fuarda projeler hakkında ziyaretçilere detaylı bilgi verildi.

Dünyanın en büyükgayrimenkul ticaret ve yatırımbuluşmalarından biri olan MIPIM Fuarı'na katılarak İstanbul ve Türkiye'nin tanıtımına destek vermekten ötürü duydukları memnuniyeti dile getiren Eroğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, “Dünyanın en önemli gayrimenkul buluşmalarından biri olan MIPIM'de Türkiye'yi temsilen katılan firmaların arasında yer almaktan gurur duyuyoruz. MAPIC ve MIPIM gibi uluslararası platformların, sektörün önemli isimlerini bir araya getirmesinin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bu buluşmalarda Eroğlu Gayrimenkul olarak öncelikli hedefimiz Türkiye markasının değerini vurgulamak. Yurtdışı pazarında, geliştirdiğimiz projeler ile hem tasarım hemde ticari değer anlamında önemli bir aktör olduğumuzu tekrardan gösterdik. Fuarda sergilediğimiz İstanbul Lounge, Platform Merter ve Seyrantepe'de yer alan yeni projemiz ile büyük beğeni topladık. Türkiye'nin MIPIM 2013 yılı onur ülkesi seçilmesine destek verirken benzer çalışmalarımızı önümüzdeki dönemde artırarak devam etmeyi hedeflediğimizi de sözlerime eklemek isterim” dedi.

Eroğlu Gayrimenkul'ün Seyrantepe'de hayata geçireceği yeni projesi ilk kez uluslararası platformda görücüye çıktı

Eroğlu Gayrimenkul'ün 2012'ye damgasını vuracak Seyrantepe'deki yeni projesinin mimari konsept geliştirme çalışmaları; 2011 yılında açılan uluslararası tasarım yarışması ardından, yarışmayı kazanan;global mimarlık, kentsel tasarım ve planlama ajansı Broadway Malyan tarafından yürütüldü. Proje; karma kullanımlı (mixed-use) bir proje olarak otel, rezidans, alışveriş ve yaşam Merkezi, ofis fonksiyonlarındanoluşacak şekildeplanlandı.

Yaklaşık 650 milyon dolaryatırım bedeliyle hayata geçirilen, İstanbul'un kentsel dönüşüm projeleri ile değişen yeni yüzünde çok önemli bir yeri olan Seyrantepe'de Türk Telekom Arena'ya komşu, yeni bir çekim merkezi oluşturduklarınıbelirten Eroğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu,

“Eroğlu Gayrimenkul olarak uzun zamandır üzerinde titizlikle çalıştığımız, İstanbul'un yeni çekim merkezini projelendirmekten ve tasarımı ile İstanbul'a yaraşır, dünya standartlarında,İstanbul'un yeni simgesi olmaya aday karma kullanımlı projemizi MIPIM'de uluslararası arenada görücüye çıkarmış olmaktan memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

Merter'in en değerli arazisinde yepyeni bir moda, ticaret ve yaşam platformu yükseliyor

MIPIM'de sergilenen bir diğer Eroğlu Gayrimenkul projesi ise, ticaret ve modern yaşamı birleştirerek geleceğe taşımak hedefiyle Merter'de yükselen ‘Platform Merter' oldu 

İstanbul'un yeni iş, iletişim, moda ve ticaret merkezi olarak konumlandırılan Platform Merter bünyesinde Fashion Park'ın yanı sıra rezidanslar, suiteler, teras evler ve ofisler yer alıyor.16 katlı Platform Rezidans bloğu, 17 katlı Platform Suites bloğu, 23 bin m² kiralanabilir alana sahip Platform Fashion Park ve 3 bin m²'lik özel Platform Ofis alanından oluşan, DB Mimarlık-Bünyamin Derman imzalı “karma kullanımlı” (mixed-use) “Platform Merter” projesi, arsa bedeli dahil260 milyon lira yatırım maliyeti ile hayata geçiriliyor. Platform Merter'deki rezidansların Mayıs 2013'te teslim edilmesi hedeflenirken, Avrupa'nın tek “moda ve ticaret” temalı Platform Fashion Park'ı ise, daha öncesinde, Eylül 2012'de kapılarını açacak.

Gökyüzünü aralayan proje: İstanbul Lounge

MIPIM'de yer alan üçüncü proje ise İstanbul Lounge oldu. Farklı mimarisi, geniş yeşil alanları ve sakinlerine sunduğu sosyal imkânlarının yanı sıra Küçükçekmece Gölü'ne yakınlığı ile de ayrıcalıklı bir konuma sahip olan İstanbul Lounge;  büyüklükleri 59 - 227 metrekare arasında değişen 1+1'den 4+1'e kadar pek çok farklı daire alternatifi sunuyor. Projede ayrıca sınırlı sayıda çok özel dubleks 4+1'ler, sahiplerini bekliyor. Doğadan esinlenilerek oluşturulan, yatay süreklilik konseptinin benimsendiği proje, bölgede yer alan yüksek blokların aksine insan ölçeğindeki boyutlarıyla, yaşayanlara gökyüzünün mavisini görme imkânı sağlıyor. Tüm dairelerden göl ya da sitenin panoramik manzarasının seyredilebiliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ümraniye'de metro hattının inşaat çalışmaları sırasında iki bina çöktü
  • 18.01.2024 13:13

Ümraniye'de metro hattının inşaat çalışmaları sırasında iki bina çöktü

Ümraniye'de, Göztepe-Ümraniye Metro hattının inşaat çalışmaları sırasında yolda ...

"Seyrantepe'de inşası süren 620 yataklı hastaneyi inşallah yakında tamamlıyoruz"
  • 19.12.2020 11:05

"Seyrantepe'de inşası süren 620 yataklı hastaneyi inşallah yakında tamamlıyoruz"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kağıthane Meydanı'nın açılışına Vahd ...

Şahin: 'Kentsel dönüşümde insani ve vicdani bakış açısını koruduk'
  • 28.02.2018 14:35

Şahin: 'Kentsel dönüşümde insani ve vicdani bakış açısını koruduk'

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Mipim'e katılım toplantısında ...

Şahin: 'Yerel yönetimler olarak artık dünya şehirleri ile yarışıyoruz'
  • 28.02.2018 13:19

Şahin: 'Yerel yönetimler olarak artık dünya şehirleri ile yarışıyoruz'

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Mipim'e katılım toplantısında ...

Şahin: 'Mipim'de hedefimiz yabancı yatırımcının dikkatini çekmek'
  • 28.02.2018 10:57

Şahin: 'Mipim'de hedefimiz yabancı yatırımcının dikkatini çekmek'

Mipim Fuarı'na katılacak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, projeleri ile yabancı ...

Murat Kader, Spine Tower'la MIPIM'de ödül aldı
  • 14.03.2014 09:11

Murat Kader, Spine Tower'la MIPIM'de ödül aldı

İki Design kurucu ortağı Murat Kader, Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPI ...