maritbet girişmaritbet
27 bin kişi Ataşehir'e taşınıyor, fiyatlar artıyor!

27 bin kişi Ataşehir'e taşınıyor, fiyatlar artıyor!

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Ataşehir'de finans merkezi yapma hedefini açıklaması, bölgedeki hareketliliği artırdı. Ataşehir Finans Merkezi Projesi, 9 bin finans çalışanını bölgeye taşıyacak olması nedeniyle gayrimenkul sektöründe önem taşıyor

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Ataşehir'de finans merkezi yapma hedefini açıklaması, bölgedeki hareketliliği artırdı. Ataşehir Finans Merkezi Projesi, 9 bin finans çalışanını bölgeye taşıyacak olması nedeniyle gayrimenkul sektöründe önem taşıyor. Çalışanların aileleriyle de birlikte toplam 27 bin kişilik bir nüfusun Ataşehir'e yerleşeceği tahmin ediliyor. Başbakan'ın açıklamalarını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, "İMKB ile birlikte bütün bankaların ve ekonomi kurumlarının Ataşehir'e gelmesi hem bölge, hem de ilçe için önemli prestijdir. Son 3 ylda bölgede emlak fiyatları neredeyse 2 katına çıktı. Biz bu proje için her türlü desteğe hazırız" dedi.

1+1 daire 500 bin liraya çıktı
Büyük bankaların ve finans kuruluşlarının taşınacağı Ataşehir'de emlak fiyatları sürekli artıyor. Bölgede 15 binin üzerinde konut stoğu bulunuyor. Buradaki emlakçılar, 2-3 yıl içinde bölgede 500 bin liranın altında 1+1 daire kalmayacağını, büyük dairelerin ise 1.5 milyon liradan satılacağını söyledi.
Emlakçılar, şu anda 3-5 bin lira arasında değişen metrekare fiyatlarının da 7 bin 500 TL'yi bulacağını ifade etti.
Kaynak: Takvim
  • Etiketler:

Yorum Yaz