maritbet girişmaritbet
2023 yılı Markalı Konut Projeleri Aidat Raporu yayınlandı!

2023 yılı Markalı Konut Projeleri Aidat Raporu yayınlandı!

Gayrimenkul sektöründe son dönemde sayıları hızla artan markalı konut projelerinde aidatlar gündem olmaya devam ediyor. Son dönemde enflasyon bazlı yaşanan artışlarıyla birlikte sitelerin giderlerinde de dikkat çeken yükselişler meydana geldi. İstanbul’da Şişli bölgesi, Ankara’da Çankaya ve İzmir’de Konak bölgesi en fazla aidatın olduğu ilçeler listesinde ilk sıralarda yer alıyor.

Aidat hesaplama sistemine göre İstanbul Şişli’de ortalama 120 metrekare büyüklüğe sahip bir dairenin aidatı 6 bin 430 TL olarak hesaplanıyor. Bu da yıllık aidat bedelinin 77 bin 160 TL olacağı anlamına geliyor. 

Şişli Neden Bu Kadar Pahalı?

İstanbul Avrupa Yakası’nın en değerli semtleri arasında yer alan Şişli bölgesi toplam 25 mahalleden meydana geliyor. Çok sayıda tarihi apartmanın da yer aldığı lokasyon, Teşvikiye, Mecidiyeköy, Meşrutiyet, Harbiye, Halaskargazi, Feriköy gibi önemli mahallelere de ev sahipliği yapıyor. Dünyaca ünlü markaların yer aldığı Nişantaşı bölgesi de yine Şişli ilçesi sınırlarında bulunuyor. Aynı zamanda İstanbul’da bulunan gözde alışveriş merkezlerinden Özdilekpark, Cevahir ve Trump Towers gibi mekanlara da ev sahipliği yapıyor. Ayrı olarak ulaşım yönünden de her yere kolay bir şekilde ulaşım sağlanabiliyor. 

Yayınlanan raporda İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere Türkiye’nin üç büyükşehrinde yoğunluk gösteren markalı konut projelerinin 2023 yılına ait aidat bilgilerinin değerlendirmesi şehir ve ilçe bazlı olarak bulunuyor.

2023 yılı sonuçlarına göre, en yüksek konut aidatına sahip proje İstanbul’da yer alıyor.

Yayınlanan rapora göre İstanbul’da markalı konut projeleri aidat ortalamasının en yüksek olduğu ilçe metrekare başına 53.58 TL ile Şişi, Ankara’da metrekare başına 13.80 TL ile Çankaya, İzmir’de ise metrekare başına 28.86 TL ile Konak oldu.

2023 yılı Markalı Konut Projeleri Aidat Raporu’na göre İstanbul’da en düşük aidat ortalamasına sahip ilçe, metrekare başına 5.56 TL ile Çatalca, Ankara’da metrekare başına 2.61 TL ile Polatlı, İzmir’de ise metrekare başına 6.37 TL ile Aliağa oldu.  

Şehirlere göre markalı projelerin en fazla olduğu il yüzde 75,9 oran ile İstanbul oldu İstanbul’u yüzde 12,5 ile İzmir takip etti. Ankara ise yüzde 11,6 oran ile en az markalı projenin bulunduğu il oldu.

Şehirlerde proje bazlı ortalama aidat değerleri de İstanbul’da metrekare başına 17.61 TL, İzmir’de 11.89 TL ve Ankara’da ise 9.02 TL olarak kaydedildi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz