maritbet girişmaritbet
2011 emlâk yılı olacak! Satış patlaması yaşanacak

2011 emlâk yılı olacak! Satış patlaması yaşanacak

Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Ahmet Gür, 2011 yılında Bursa'da emlak satışı patlaması yaşanacağını belirterek gayrimenkulün her zaman en iyi yatırım aracı olduğunu söyledi

Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Ahmet Gür, 2011 yılında Bursa'da emlak satışı patlaması yaşanacağını belirterek gayrimenkulün her zaman en iyi yatırım aracı olduğunu söyledi.

Emlakçılar, 2011 yılında konut satışında büyük artış bekliyor. Kriz döneminin atlatılmasının ardından ev sahibi olmak isteyenler için konut almanın tam zamanı olduğunu kaydeden Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Ahmet Gür, göçle beraber insanların konut ihtiyacının karşılanmaya çalışıldığını söyledi. Bursa'nın Türkiye'nin en çok göç alan şehirlerinden biri olduğunu anlatan Gür, "2011 yılında ev sahibi olmak isteyenler bu fiyatları kaçırmamalı. Dünyada olan her kriz emlak sektörünü etkiliyor.

Türkiye'nin en çok göç alan şehri Bursa'dır. Göçle beraber insanların konut ihtiyacını karşılamak için inşaat firmaları gece gündüz çalışıyor. Şu an konutların fiyatları standartların altında. Yani ev hayali kuranlar için konut almanın tam zamanı" dedi.

BANKA FAİZLERİNİN DÜŞMESİ SATIŞI ARTIRDI

Ev hayaline bir an önce kavuşmak isteyenlerin aylık yüzde 0,75'e kadar düşen banka kredilerine yöneldiğini kaydeden Gür, şöyle konuştu: "2011 yılında konut için verilen kredilerin faizinin daha da düşeceğini bekliyoruz. Şu an faizler 0,75'e kadar geriledi. Rekabet ortamından dolayı düşen kredilerden yararlanmak isteyen vatandaşlar, banka kredilerine rağbet gösteriyor. En iyi yatırım aracının altın olduğu söyleniyor. Aslında en iyi yatırım aracı gayrimenkuldür. Çünkü, durduğu yerde sahibine para kazandırıyor. Konut sahipleri uzun vadede çok kazanır."

Gür, emlak sektörünün kriz sonrasında verimli bir dönem yaşadığını sözlerine ekledi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz