maritbet girişmaritbet
20. yılını yeni yatırımlarla karşılıyor

20. yılını yeni yatırımlarla karşılıyor

İş Bankası’nın şirketi Gemport, kuruluşunun 20’nci yılında 20 milyon dolarlık yatırım kararı aldı

İş Bankası'nın şirketi Gemport, kuruluşunun 20'nci yılında 20 milyon dolarlık yatırım kararı aldı. Sektör ortalamasının üzerinde büyüyen şirket, önümüzdeki 5 yılda 75 milyon dolar yatırım yapacak.

Türkiye İş Bankası Lojistik Grubu şirketlerinden Gemport, 20. kuruluş yılını yeni yatırımlarla karşılıyor. Güney Marmara'nın en büyük limanı olan Gemport, 2011 yılında gerçekleştirdiği yüzde 25 büyümenin ardından bu yıl 20 milyon dolar yatırım yapma kararı aldı.

İş Lojistik Grubu ve Gemport Yönetim Kurulu Başkanı M. Süha Aktaş, 5 yıllık süreçte yıllık 10-15 milyon dolar yatırım yapacaklarını söyledi. Türkiye'de limanların yüzde 13 büyüdüğü 2011 yılında lokal iş hacminde yüzde 25, toplam konteyner iş hacminde yüzde 72 büyüyen Gemport, ilave yatırımla hizmet kapasitesini artıracak.

Bu yıl gerçekleştirilecek yatırımların önemli kısmını iskele uzatma projesinin oluşturduğunu söyleyen Aktaş, proje tamamlandığında 18 sıralı, 7 bin 500 TEU kapasiteli Post Panamax gemilere hizmet verebileceklerini dile getirdi. Bu yıl 40 milyon dolar yatırım planladıklarını, ancak bunun 20 milyon dolarını yapacaklarını vurgulayan Aktaş “Bu sene başladığımız lojistik park projemiz var.

Senede 10-15 milyon dolar bir yatırım olacaktır diye düşünüyorum” dedi. Hızlı tren projelerinin kendilerini de heyecanlandırdığına dikkat çeken Aktaş “Bursa'nın tren taşımacılığı bacağı yok. Ankara ile temas halindeyiz. Bir yolcu treni projesi var. Benim, Bakan Binali Yıldırım ile yaptığım ziyarette söylenen yolcu taşımacılığına paralel olarak ikinci bir yolu süratle çekeceğiz. Bu da yük taşımacılığı için olacak” dedi.

Star

Yorum Yaz