maritbet girişmaritbet
20 milyona satılık ada

20 milyona satılık ada

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bulunan ve dünyanın en büyük yapay adası olarak bilinen Middelgrundsfortet isimli ada satılığa çıkarıldı.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bulunan ve dünyanın en büyük yapay adası olarak bilinen Middelgrundsfortet isimli ada satılığa çıkarıldı.

Dünyaca ünlü denizkızı heykelinin baktığı ada olan Middelgrundsfortet için biçilen fiyat ise; 75 milyon Danimarka Kronu yani yaklaşık 20 milyon Türk Lirası.

Kopenhag'ın merkezinde yer alan bu ada 2002 yılında Danimarka devleti tarafından Peter Bech adında özel bir girişimciye satılmıştı. Satış o dönemde de Danimarka kamuoyunda büyük bir yankı oluşturmuş birçok kişi adanın satılmasına karşı çıkmıştı.

Ada yaklaşık olarak 70 bin metre kare alana sahip ve üzerinde bulunan bir helikopter pistinin yanı sıra günümüzde otel ve restoran olarak kullanılan oldukça büyük bir kale yer alıyor. Ada gemiyle Kopenhag'a yaklaşık 20 dakikalık bir mesafede bulunuyor.

ADANIN SAHİBİ: SATIYORUM ÇÜNKÜ BIRAKACAK MİRASÇIM YOK

Halen adanın sahibi olan Peter Bech isimli Danimarkalı işadamı, adayı satılığa çıkardığını bildirmesinin adından konuyla bir açıklama yaptı. Satma kararından vazgeçmeye niyeti olmadığının altını çizen Bech, "Adayı satılığa çıkarıyorum çünkü artık 65 yaşındayım ve benden sonra adayla ilgilenebilecek hiçbir mirasçım yok. Aslına bakarsanız iki tane genç oğlum var ancak onlar babalarının bu adaya gösterdiği ilgiyi göstermiyorlar." dedi.

1890 ile 1894 yılları arasında Kopenhag'ın deniz güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan ada dünyanın en büyük yapay adası olarak biliniyor.

Adanın üzerinde geçmişte bir dönem hapishane olarak da kullanılan oldukça büyük bir kale yer alıyor.

Ada ikinci dünya savaşında Almanların Danimarka'yı işgal etmesi sırasında önemli bir görev üstlenmişti. Bu yüzden adanın Danimarkalılar arasında son derece büyük bir önemi bulunuyor.

Danimarka'da daha önce ülkenin orta kesiminde bulunan Fyn bölgesindeki Svelmo isimli bir ada daha satılığa çıkarılmıştı.

  • Etiketler:

Yorum Yaz