1500 Arap yatırımcı yeni işbirlikleri için İstanbul'da

1500 Arap yatırımcı yeni işbirlikleri için İstanbul'da

Bin 500 Arap yatırımcı yeni işbirlikleri için İstanbul'da Türk firmalarıyla buluştu.

Arap yatırımcıları, Türkiye'deki konut üreticileriyle buluşturan 2 fuarda inşaat malzemeleri ve teknolojileri gibi ürünler bin 500 Arap iş adamına tanıtılıyor. Fuarların açılışını ise TÜRAP Derneği Genel Başkanı Sabuhi Attar ile iş adamları birlikte yaptı.

Türk-Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği(TÜRAP)'nin düzenlediği bin 500 Arap yatırımcının katılımıyla gerçekleştirilen 5'inci Türk- Arap Yapı İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri, İç Mimari, Mobilya Fuarı ile 2'inci Türk Arap Gayrimenkul Proje Yatırım ve Finansman Fuarı başladı. Bahçelievler'de bir otelde gerçekleştirilen fuarların açılışına Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği Genel Başkanı Sabuhi Attar, Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Kerim Altınbaş, Cezayir Ankara Büyükelçisi Lahssan Boufares ile Arap yatırımcılar ve çok sayıda Türk firması katıldı. Açılışta Türk Arap birlikteliğinin önemi belirtilirken fuarla yeni işbirliklerinin oluşturulacağına da dikkat çekildi. Ardından konuşmacılara plaket takdim edildi. Fuarda Türk firmalar açtıkları stantlarla, yapı inşaat malzemeleri ve teknolojilerine yönelik birçok ürünü sergiliyor. 22 Kasım'a kadar sürecek olan fuarlarda geliştirdiklerini sistemleri iş adamlarına tanıtacak olan firmalar Türk-Arap ortaklıkları için çalışmalar gerçekleştirecek. 

“Yatırım yapsınlar bunu teşvik ediyoruz” 

Türk markalarının ve ürünlerinin çeşitli etkinliklerle Araplara tanıtıldığını ve yeni işbirlikleri için tanıtımın çok önemli olduğunu dile getiren Türk-Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği Genel Başkanı Sabuhi Attar, “Türk-Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği iş adamları hep beraber bir çalışma, sanayi, yatırım yapsınlar bunu teşvik ediyoruz. Türkiye için çok büyük bir Arap toplumunu buraya getiriyoruz. Arap toplumu hakikaten Türkiye'yi çok sever ve işbirliği yapmaya talip. Onun için biz burada onları en güzel şekilde misafir edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

“Karşılıklı yatırım ilişkilerimizde önemli sonuçları olacağını düşünüyorum” 

Etkinliğin; Arap yatırımcılarla ve Türk firmalarının yeni işbirliklerine imza atmasında büyük önem taşıdığını belirterek çok önemli bir organizasyon gerçekleştirildiğini söyleyen Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, “Bin 500'den fazla Arap yatırımcı ve alıcı Türkiye'den 200'den fazla şirketin burada buluşması sağlandı. Bu 2 günlük etkinliğin ticaretimizde karşılıklı yatırım ilişkilerimizde önemli sonuçları olacağını düşünüyorum. Ülkelerimizin ve insanlarımızın refahı arttırmaya bu 2 günde biraz daha katkı sağlamış olacağız” ifadelerini kullandı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Arsa yatırımcısı İstanbul dışına çıkıyor
  • 20.07.2026 11:59

Arsa yatırımcısı İstanbul dışına çıkıyor

İstanbul'daki arsa fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıyı komşu illere yöneltti. Ar ...

Türkiye'de 2025 yılında 2 milyon 475 bin 19 kişi iller arasında göç etti
  • 20.07.2026 09:57

Türkiye'de 2025 yılında 2 milyon 475 bin 19 kişi iller arasında göç etti

İstanbul 371 bin 258 kişi ile en çok göç veren il olurken, onu 145 bin 661 kişi ...

İstanbul'dan sonra Ankara'ya 5G destekli akıllı yol
  • 13.07.2026 16:49

İstanbul'dan sonra Ankara'ya 5G destekli akıllı yol

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin bağlantılı ve otono ...

Artaş İnşaat, İstanbul'da en yüksek kurumlar vergisi ödeyen şirketler arasında ilk 100'de yer aldı
  • 13.07.2026 10:27

Artaş İnşaat, İstanbul'da en yüksek kurumlar vergisi ödeyen şirketler arasında ilk 100'de yer aldı

Artaş İnşaat, İstanbul'da en yüksek kurumlar vergisi ödeyen şirketler arasında 9 ...

İş GYO ofis doluluğunda yüzde 97’ye ulaştı
  • 03.07.2026 11:49

İş GYO ofis doluluğunda yüzde 97’ye ulaştı

Ofis pazarında değişen dinamikleri değerlendiren İş GYO Genel Müdürü Barlas Ülkü ...

Çırağan Sarayı'nın bahçelerinde Boğaz’a karşı lüks piknik geleneği
  • 01.07.2026 11:09

Çırağan Sarayı'nın bahçelerinde Boğaz’a karşı lüks piknik geleneği

İstanbul’un tarihi dokusunu Boğaz’ın eşsiz manzarasıyla buluşturan Çırağan Saray ...