Trabzon’da 150 tarihi bina restore edilecek!

Trabzon’da 150 tarihi bina restore edilecek!

Altyapı çalışmaları iki yıldan beri süren Ortahisar'da ilk kez tarihi bir binada restorasyon çalışmaları yapıldı

Atılan adımların arkasının geleceğini belirten Vali Kızılcık, "Tabiî ki hem kamu, hem de özel sektör olarak bu çalışmaların peşi gelecek. 3 yıl içersinde 150-160 civarında tarihi binanın restorasyonu gerçekleştirerek bu projeyi tamamlamayı hedefliyoruz" dedi. 

Trabzon'un 4 bin yıllık kadim bir kent olduğunu belirten Vali Dr. Recep Kızılcık, "Alternatif turizm merkezi olma hedefimiz çerçevesinde 4 bin yıllık geçmişimize mütenasip tarih ve kültür değerlerimizin ön plana çıkarılma ihtiyacı vardır. Bu bağlamda Ortahisar 1461 fetihle beraber ilk Türk Müslüman ahalinin Trabzon'a yerleşmeye başladığı, kültürüyle, mimarisiyle damgamızı vurduğumuz bir mekan olarak her zaman ön plana çıkmıştır. Geçmişimize olan saygının gereği burayı ihya edip insanlığın hizmetine sunmak istiyoruz. Trabzon'umuzun bu bölgesini tarih, kültür şehri olarak sürdürülebilir marka şehirler projesi kapsamında çok önemseyerek gerekli çalışmaları başlattık. İki yıldır sürdürdüğümüz restorasyon projesinin altyapısını tamamlayıp fiilen uygulama aşamasına geldik. Trabzon'umuzun önemli sanatçılarından biri olan resim sanatçısı Atilla bölükbaşı da bir buradaki bir binayı alarak restore etti. Restorasyon işlemi tamamlandığında bu bina bir sanat galerisi olarak faaliyete geçecektir. Bizim yapmak istediğimiz de zaten buydu" dedi. 

Atılan bu adımların arkasının geleceğini belirten Vali Kızılcık, Tabii ki hem kamu, hem de özel sektör olarak bu çalışmaların peşi gelecek. 3 yıl içersinde 150-160 civarında tarihi binanın restorasyonu gerçekleştirerek bu projeyi tamamlamayı hedefliyoruz" dedi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'dan da bu konuda destek sözü aldığını belirten Vali Kızılcık, "Bakanımız, TOKİ kanalıyla gerekli desteği vereceğinin sözünü verdi. Belediyemiz, üniversitemiz il özel idaremiz ve Trabzonlu vatandaşlarımızın da sahip çıkmasıyla bunu başaracağız" şeklinde konuştu. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Filli Boya ile Gündem Sohbetleri Trabzon'da gerçekleşti
  • 06.08.2026 09:52

Filli Boya ile Gündem Sohbetleri Trabzon'da gerçekleşti

Türkiye’nin ekonomik dinamiklerini ve küresel gelişmelerin yansımalarını paydaşl ...

Doğu Karadeniz bölgesi Çinli turiste odaklanıyor
  • 04.08.2026 16:20

Doğu Karadeniz bölgesi Çinli turiste odaklanıyor

TİSAD Başkanı Murat Çavga önümüzdeki dönemde bölgeye yönelik Çinli ziyaretçi say ...

TOKİ'den 51 şehirde 540 gayrimenkul müzayedesi
  • 04.08.2026 15:58

TOKİ'den 51 şehirde 540 gayrimenkul müzayedesi

TOKİ, 41 ilde 235 konutu ve 30 ilde 305 iş yerini açık artırma yöntemi ile satış ...

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor
  • 03.08.2026 09:59

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Progra ...

TOKİ, 49 İlde 737 arsayı açık artırmayla satacak
  • 28.07.2026 10:03

TOKİ, 49 İlde 737 arsayı açık artırmayla satacak

TOKİ, Ağustos ayında 737 arsayı açık artırma yöntemiyle satacak. ...

TOKİ Başkanı Sungur Malatya’da
  • 22.07.2026 12:25

TOKİ Başkanı Sungur Malatya’da

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mustafa Levent Sungur, şehirlerin yalnızca de ...