maritbet girişmaritbet
Şeyh Nevruz Camii'nin restorasyonu tamamlandı!

Şeyh Nevruz Camii'nin restorasyonu tamamlandı!

Üsküdar Belediyesi tarafından restorasyon işlemi tamamlanan Şeyh Nevruz Camii yeniden ibadete açıldı.

1800'lü yılların ikinci yarısında yapıldığı tahmin edilen caminin yeniden ibadete açılışına, Hazine ve Maliye eski Bakanı Nurettin Nebati, Tarım Orman eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen katıldı.

Çengelköy'de Havuzbaşı Sokak ile Mehmet Gümüşay Sokak'ın arasında bulunan caminin açılış töreninde konuşan Yusuf Ziya Yılmaz, tarihi yapıların restorasyonunun önemine değinerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Yılmaz, kıyıda köşede kalmış, ihmal edilmiş tesislerin hayata yeniden kazandırılmasının tarih şuuru açısından önemine işaret ederek, "Bu açılışta burada olmaktan son derece mutluluk duyuyorum. Üsküdar Belediyesini ve Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Tüm İslam ümmetinin cuması mübarek olsun." dedi.

Belediye Başkanı Türkmen ise Üsküdar'ın tarihi mekanlarını Üsküdarlıların hizmetine sunmaya devam edeceklerini belirterek, şunları söyledi:

"Göreve geldiğimiz süreden bu yana çok sayıda camimizin restorasyonunu üstlendik. Bu yapıları İstanbulluların, Üsküdarlıların yeniden hizmetine sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu açıdan bugün bizim için çok önemli bir gün. Açılışımıza teşrif eden kıymetli bakanlarımıza ve başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu güzel camimiz Üsküdar'ımıza, İstanbul'umuza ve medeniyetimize hayırlı olsun."

Restorasyon projesi kapsamında caminin yapısı, mimarisi, süslemeleri ve bahçesi özgün haliyle yenilendi.

Açılış töreninin ardından cuma namazı kılındı ve namaz sonrası katılımcılara yemek ikram edildi. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz