maritbet girişmaritbet
Karakuş Tümülüsü ziyarete açıldı!

Karakuş Tümülüsü ziyarete açıldı!

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar görmüş olan Karakuş Tümülüsü, restorasyon çalışmaları sonrası tekrardan ziyarete açıldı.

Adıyaman'ın Karakuş İlçesi'nde bulunan Karakuş Tümülüsü'nde yer alan 2 bin yıllık sütun ve steli, "Asrın Felaketi" olarak adlandırılan depremlerde zarar gördü.

Devrilen sütunu kaldırırken kırılan tokalaşma steli ise onarıldı.

Adıyaman'ın Müze Müdürü Mehmet Alkan tarafından gezetecilere yapılan açıklamada, çalışmaların tamamlandıktan sonra tümülüsün tekrardan ziyarete açıldığını söyledi.

Müdür Alkan turizm sezonunun başlamasından sonra ziyaretçi yoğunluğunun yaşnadığını dile getirerek, "2 bin 43 yıl önce yapılan ve depremlerde devrilen sütunu 15 günlük restorasyon çalışmalarının ardından yeniden ayağa kaldırdık. Adıyaman'da turizm sezonu açıldı. Herkesi bu eşsiz tarihe yolculuk etmeye bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Şırnak İli'nden bölgeyi ziyarete gelen Esher Karal, "Depremlerden tarihimiz de etkilendi ama burada sevindirici olan şey restorasyon çalışmalarının ardından tarih yeniden ayağa kaldırılmış. Çok beğendik." dedi.

Tümülüsü ziyarete gelen Gizem Sakalar da Karakuş Tümülüsü'nü çok beğendiğini ve restorasyon çalışmalarının son aşamalarını yerinde görmekten mutlu olduğunu dile getirdi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz