maritbet girişmaritbet
İstanbul’daki milli saraylar son 1 yılda onarılıp, restore edildi!

İstanbul’daki milli saraylar son 1 yılda onarılıp, restore edildi!

Meclis bünyesinde bulunan İstanbul'daki milli saraylarda son 1 yılda önemli bakım, onarım ve restorasyon gerçekleştirildi

Meclis bünyesinde bulunan İstanbul'daki milli saraylarda son 1 yılda önemli bakım, onarım ve restorasyon gerçekleştirildi.

TBMM'nin 24. Dönem 3. Yasama Yılı Faaliyet Raporu'nda yer alan bilgiye göre, Dolmabahçe Sarayı Dokumahane binasında yangın algılama ve uyarı sistemi kuruldu. Elektrik tesisatı ve aydınlatma sistemi elden geçirilen binanın mekanik tesisatı yenilendi.

Hazine-i Hassa Dairesi hazine kapı alanındaki yıpranan bölümlere kurşun kaplama çalışması yapılan sarayın atık su, kara kanal ve havalandırma kanallarının bakım işleri tamamlandı.

Veliaht Dairesi'ndeki restorasyon çalışmaları çerçevesinde 600 metrekare alanda kalem işi restorasyonları tamamlandı, Sultan Abdülmecid bölümünde 500 metrekare çatı konstrüksiyonu yenilendi, Sultan Abdülaziz Bölümü'nde duvar, döşeme ve sıva sökülerek kurşun saçak, taş ve derz temizliği yapıldı, cepheye koruyucu malzeme uygulandı. Bu bölümdeki restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Dolmabahçe Sarayı'nın Kuşluk Bahçesi'ne tuvalet binası yapıldı. Has Bahçe Kuğulu Havuz çevresinde yağmur suyu drenaj çalışmalarının yüzde 30'u bitirildi.

Filiz-i Köşk Restoranı'nın akustik ve çatı yalıtımının gerçekleştirildiği çalışmalar kapsamında, Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'nin iç cephesindeki şutuk restorasyonları tamamlandı.

Beylerbeyi Sarayı'na kameralı güvenlik sistemi kuruldu, 2. Hareket Köşkü'nün çatısı restore edildi ve kaplandı, Küçüksu Kasrı Tarihi Bahçesi ile çayır alanı arasındaki Küçüksu Deresi üzerine ahşap köprü yapıldı.

Florya Atatürk Deniz Köşkü giriş iskelesinin yenilendiği çalışmalarla, köşk alanı içinde bulunan idari bina ve güney bina dış cephe boyası ile genel sekreterlik ve yaverlik binasının iç ve dış cepheleri boyandı.

Beykoz Kasrı'nın kısmen yıkılan duvarı yeniden yapıldı, rıhtım duvarları güçlendirilerek restore edildi.

Hereke Halı ve İpekli Dokuma Fabrikası'nın "müze fabrika"ya dönüştürülmesi proje tasarımının tamamlandığı çalışmalarda, Osmanlı arşivlerinde bulunan jakarlı kumaş kartonları taranarak, sayısal ortamda desen arşivi oluşturuldu.

Yıldız Şale Köşkü, Beylerbeyi Sarayı Sarı Köşk, Florya Atatürk Köşkü ve Aynalıkavak Kasrı'ndaki diğer restorasyon çalışmalarına devam ediliyor.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul Havalimanı Genel Havacılık Terminali açıldı
  • 07.05.2026 15:26

İstanbul Havalimanı Genel Havacılık Terminali açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, JETEX-İGA Genel Havacılık Termi ...

Pazar brunch geleneği Çırağan Sarayı’na geri döndü
  • 05.05.2026 15:52

Pazar brunch geleneği Çırağan Sarayı’na geri döndü

Boğaz’ın ikonik adresi Çırağan Palace Kempinski, yeni açılan restoranı Rüya İsta ...

Turkeybuild İstanbul’un 48’inci buluşması başladı
  • 27.04.2026 16:16

Turkeybuild İstanbul’un 48’inci buluşması başladı

Türkiye’nin yapı ve inşaat sektörüne özel olarak organize edilen ilk ihtisas fua ...

İstanbul’da 100 bin konut için kura heyecanı
  • 27.04.2026 09:35

İstanbul’da 100 bin konut için kura heyecanı

TOKİ tarafından gerçekleştirilen “500 Bin Sosyal Konut Projesi”nin İstanbul ayağ ...

Lüks villa projesi Big Country’de yaşam başladı
  • 22.04.2026 14:04

Lüks villa projesi Big Country’de yaşam başladı

Akyapı’nın İstanbul Büyükçekmece’de hayata geçirdiği, deniz ve göl manzaralı 126 ...

Davet ve düğünler için yeni bir adres: Sapphire Bosphorus
  • 21.04.2026 13:25

Davet ve düğünler için yeni bir adres: Sapphire Bosphorus

Sapphire Bosphorus, zarif atmosferi ve Boğaz’a uzanan konumuyla, düğün organizas ...