maritbet girişmaritbet
Ofis projeleri yatırımcıların gözdesi oldu! İşte İstanbul'daki ofis projeleri!

Ofis projeleri yatırımcıların gözdesi oldu! İşte İstanbul'daki ofis projeleri!

İki yıl öncesine kadar konut hamlesinin öne çıktığı büyük şehirlerde 2012'nin ‘ofis yılı’ olacağı dile getiriliyordu. Bu görüşü savunanlar yanılmadı

 

Bu yıl ofis projelerinde de adeta patlama yaşandı. 2012'de öne çıkan ofis projelerini, hem kullanıcısına, hem yatırımcısına kazandıran yatırımları araştırdık. 
 
Son yıllarda başta İstanbul olmak üzere konut üretimindeki proje patlamasına paralel olarak benzer gelişmeler ofis sahasında da kendisini gösteriyor. Birbiri ardına modern, dünya çapında ofis projeleri devreye alınıyor. Kullanım için olduğu kadar yatırım amaçlı da rağbet görüyor sözünü ettiğimiz bu yatırımlar. 
 
Küresel kriz söylentilerinin gölgesindeki 2011'i çok hareketli ve verimli geçiren gayrimenkul sektöründe, 2011 ‘konut' yılı ilan edilirken 2012'nin yıldızı 'ofis' projeleri oldu. 
 
2011'de yaklaşık 110 bin metrekarelik yeni ofis arzını gerçekleşirken, bu yıl bu rakamın neredeyse iki katına çıktığı belirtiliyor. 2012'de A sınıfı ofislerde ortalama metrekare kira fiyatı 30 dolar civarındayken bu rakam B sınıfı ofislerde 16 dolar civarında seyretti. 
 
Bu yöndeki talepler artık köklü merkezlerin dışında, yeni yapılanmasıyla modern i.ş alanı haline gelen Basın Ekspres Yolu, Cendere Yolu, Kavacık, Ümraniye gibi bölgelere kaymaya başladı. Bu bölgelerde özellikle Vizyon Park gibi İstanbul'un ofis ihtiyacına tam kapasite hizmet verecek yeni ve modern iş merkezlerinin yapılması ve A sınıfı kurumsal firmaların talebiyle hızla dolması; İstanbul'un iş merkezinde lokasyon değişikliğinin gerçekleşmeye başladığını gösteriyor.  Bütün bu gelişmelerden dolayı bu yıl adeta ofis projeleri yılı oldu. Önümüzdeki yıla da damgasını vurması beklenen bu gelişmelerin öncüsü olan projeleri araştırdık. 
 
1- HELİS'TEN AKILLI OFİSLER 
 
Helis Yapı İnşaat ve Yatırım Geliştirme tarafından inşa edilen ve Proje Beyaz Danışmanlık tarafından pazarlanan Helis Metro Ofis projesi için start verildi. Kartal E5 hattı üzerinde, E-5'e 25 metre cepheli, Yakacık metro durağına 5 adım mesafede olan projenin E5'ten doğrudan girişi var. 422 bin 550 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulan projede 65,75,85,125 metrekare büyüklükte ofisler bulunuyor, 31 Aralık 201B'te teslim edilecek proje 18 katlı, toplam 76 bağımsız bölümü olan, resepsiyon ve cali center hizmeti sunulan, kendi içerisinde toplantı, seminer ve depo alanları mevcut, binaya hizmet edecek kafesi bulunan ve concierge hizmetleri sunan akıllı ofislerden oluşuyor. Proje hakkında detaylı bilgiye, [email protected], www.projebeyaz.com'dan ulaşabilirsiniz.
 
2- TRUMP TOWERSTA 86 LÜKS OFİS 
 
Dünya emlak piyasasının önde gelen ismi Trump International ve Doğan Grup, Trump Towers Office projesiyle Şişli'yi modern ve lüks bir anlayışla yeniden şekillendiriyor. 'New Work' konsepti ile yeniliklere imza atan Trump Towers Office'de, en büyüğü bin metrekare olan toplam 86 lüks ofisle her ihtiyaca yönelik akılcı çözümler bulunuyor. Trump Towers Office, şimdiye kadar yerleşen ofis anlayışında ezber bozup alışılmış ofis hayatından çok daha farklı, aktif ve elit bir yaşam tarzı sunuyor. 
 
Farklı seçimleri ve alternatifleri ile Trump Towers Office, iş dünyasının son trendi Coffice ile iş hayatına yepyeni bir soluk getiriyor. Coffice, Trump Towers Alışveriş Merkezi'ndeki iş dünyasına ayrılmış alternatif mekânlarda ziyaretçilerin alışılmışın dışında ağırlanmasını sağlıyor. Coffice daha yaratıcı fikirlerin ortaya çıkabileceği daha rahat ortamlarla iş yaşamını zenginleştiriyor. 
 
3- EKOLOJİK OFİS PAPİRÜS PLAZA 
 
Mesa ve Ferko imzasını taşıyan Papirüs Plaza, öne çıktığı çağdaş ve teknolojik ofis olanaklarının yanı sıra ekolojik çözümleri ve sosyal yaklaşımı ile de dikkat çekiyor. Hızla gelişen yapısı, ulaşım kolaylığı, gün geçtikçe artan ticari gayrimenkul projeleri ile Kağıthane, tam ortasında olduğu İstanbul'un yeni ofis bölgesi konumunda. İstanbul'un bu yeni ve gözde bölgesinin merkezinde sunduğu çağdaş ve teknolojik olanakların yanı sıra, çalışanlara zengin sosyal imkanlar da sunan "Yeşil Bina' sertifika adayı Papirüs Plaza yükseliyor. Gayrimenkul sektörünün iki önemli isimi, Mesa ve Ferko imzasını taşıyan Papirüs Plaza'nın zemin ve 1'nci kattan oluşan ilk etabı tamamlanarak, Kasım 2011 'de Metro Grossmarket'e teslim edildi. İş dünyasının yeni merkezinde, geniş, konforlu, akıllı ve efektif metrekarelerde çalışma imkanı sunan ikinci etabın satışlarına başlandı. 
Yeşil Bina sertifika adayı Papirüs Plaza; A sınıfı güvenlik sistemleri, profesyonel bina yönetimi, özel temizlik ve bahçe bakımı hizmetleri, kapalı otoparkı, fiberoptik altyapısı, kablosuz internet imkanı, tüm binaya yüzde 100 kesintisiz destek verecek jeneratör sistemi ve i-tech hizmetleriyle ideal bir çalışma ortamı sunuyor. 
 
4- MODERN PALAS'TA TESLİMAT 
 
Extensa'nın ikinci projesi olan Modern Palas'ta teslimler başladı. İstanbul'un önemli merkezlerinden Bomonti'de yer alan Modern Palas, 15 katta 98 daireden oluşuyor. Projede 66 metrekare ile 210 metrekare arasında değişen büyüklüklerde ve farklı tiplerde 1+1 ve 2+1 daireler bulunuyor. 
 
Nişantaşı'na yürüyerek 7 dakika, Atatürk Havalimanı'na 20 dakika, TEM ve E5'e ise 5 dakikalık mesafede yer alan Bomonti Modern Palas, 15 katta 98 daireden oluşuyor. Bahçeli, teraslı, exclusive ünitelerden oluşan Modern Palas rastlantısal ve dinamik bir mimari cepheye sahip. Modern Palas, Bomonti'nin hızla değişen çehresine uygun, aynı zamanda mahallenin renk ve dokularıyla barışık bir tasarım ve yaşam tarzını öne çıkarıyor. 
 
Tasarımda özellikle doğal enerji tasarrufuna imkân verecek çözümlemelerin tercih edildiği projede cephede kullanılan güneş kırıcılar, cam boyutları ve kullanılan malzemeler buna göre seçilmiş. 
 
5- TEPE PRİME'DA YAŞAM BAŞLADI 
 
Tepe İnşaat tarafından gerçekleştirilen ve Ekim 2011'cle yaşamın haşladığı 218 ofis, 100 business stüdyo ve 37 mağazadan oluşan Tepe Prime, Ankara'nın iş ve sosyal yaşamını buluşturuyor. Mey içki, British American Tobacco (BAT), Oracle, Ak Enerji, Nitromak, Kuruçayırlı Grubu gibi önemli şirketler tarafından tercih edilen Tepe Prime, yeni şirketlerin adresi olmaya hazırlanıyor. Daha küçük metrekareli olarak planlanan Residence bloğundaki tüm ofislerin satışı ise henüz inşaat aşamasındayken tamamlandı. Business bloklarında kalan yaklaşık 30 ofis sahiplerini bekliyor. Ofislerin büyüklükleri 174 ile 234 metrekare arasında değişiyor. 
 
6- BOMONTİ'NİN YILDIZI İTOWER
 
Fer Yapı ve Sinpaş GYO ortaklığı ile yapılmaya başlanan iTower. İstanbul'un en önemli ticaret merkezi Şişli Bomonti'de yükseliyor. Fer Yapı'nın geliştiriciliğini ve pazarlamasını üstlendiği iTower Bomonti, Türkiye'nin iddialı ofis projeleri arasında yerini alırken Sinpaş GYO'nun bu alandaki ilk girişimi olma özelliğini de taşıyor. 
 
İTower, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerine kısa sürede ulaşan tünellerin, metro istasyonlarının hemen dibinde, Çağlayan'da bulunan Avrupa'nın en büyük Adliye Sarayı'nın yakınında, hastanelerin tam ortasında yer alıyor. A+ yeni ofis konsepti ile lanse edilen projede, 30 katlı tek blokta, her katında 60 ile 800 m2 arasında değişen 206 ofis ve 7 ticari alan bulunduruyor. 
 
iTower metrekare kare fiyatları ise 4 bin 300 dolar ve 7000 dolar arasında değişiyor. İçerisinde alışveriş merkezi, spor merkezi, back office - concierge hizmetleri, copy center, ortak toplantı salonları, özel yemek salonları, VIP lounge, VIP karşılama, hobi salonu, otopark, vale parking, arşiv odası, donanımlı güvenlik, depolama alanları, kat bahçeleri, IT hizmetleri gibi dev özelliklerle rezidans konforunu iş yaşamına taşıyor. Harcadığın kadar öde maliyet yönetim sistemi ile ortak kullanım alanları cazip imkanlar sunuyor. 
 
7- MALTEPE'NİN YILDIZI OFİSİM İSTANBUL
 
İller Bankası, Özkartallar ve Yapı Yatırım gibi uzun yılların birikimi ve inşaat tecrübesiyle sektörde söz sahibi şirketlerin işbirliği ile oluşan Özyapı Grubu Ortaklık Girişim İşletmesi'nin Kentsel Dönüşüm Bölgesi İstanbul Maltepe'de kurulan prestijli ofis projesi Ofisim İstanbul hızla yükseliyor. 
 
22 katlı üç bloktan oluşacak olan ve Aralık 2012'de tamamlanması planlanan Ofisim İstanbul 60 bin metrekarelik kapalı inşaat alanına sahip. 15 bin metrekare arsa üzerinde 219 adet bağımsız bölüm ve 16 adet mağazadan oluşan Ofisim İstanbul Kuleleri 22'şer katlı bloklar halinde inşa ediliyor. Şirketler ve çalışanlar için prestijli bir iş ortamı ve yaşam alanı sunan Ofisim İstanbul'da 110 m2'den 860 m2'ye kadar büyüyebilen ofis alanları mevcut. 
 
Ofisim İstanbul'da prestijli ofis katlan ile restaurant, toplantı salonları, arşiv odalarının yanı sıra bay-bayan fitness center, bay-bayan sauna, hobi odası, bay-bayan kuaför, lostra, oto yıkama, gibi çalışanların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal işletmeler de yer alacak. Profesyonel yönetim ile birlikte vale parking, donanımlı güvenlik ve back office hizmetleri sunan Ofisim İstanbul'da her türlü sosyal ve kişisel ihtiyacın karşılanması hedeflendi. 
 
8- OFİSHANE'DE HAYAT BAŞLADI 
 
Colins ve Loft markalarıyla tekstil sektörünün önde gelen isimlerinden olan Eroğlu Holding inşaat sektöründe de hızlı yol almaya başladı. Bugüne kadar Sarıyer, Beylikdüzü, Ümraniye, Merter, Kâğıthane, Florya, Büyükçekmece, Küçükçekmece, Seyrantepe, Tekirdağ, Antalya ve Bursa'da projeler geliştiren Eroğlu Gayrimenkul'ün gerçekleştirdiği ve önümüzdeki 2 yıl içerisinde tamamlamayı hedeflediği projelerin toplam büyüklüğü 2 milyon metrekareye ulaştı. Grup üstlendiği projeleri teslim etmeye de başladı. Eroğlu Gayrimenkul'ün Kağıthane'de, iş ve yaşamın tam merkezinde hayata geçirdiği ticari projesi Ofishane'de yaşam başladı. 
 
TAGO Mimarlık tarafından tasarlanan ve yatırım bedeli 120 milyon TL olan Ofishane, teknik altyapısı ve profesyonel bina yönetim hizmetleri ile ofis kullanıcılarının tüm ihtiyaçlarına cevap verecek. Toplam 33 bin metrekare kiralanabilir alanda yer alan projenin 21 bin metrekaresi ofis alanı. Ofishane'de yer alan ofislerin tamamında, çalışanların mola sürelerinde nefes almalarını ve günlerini daha verimli kullanmalarını sağlayacak kat bahçeleri bulunuyor. Sadece ofislere ayrılmış yaklaşık 300 araçlık kapalı otopark da bulunuyor. 
 
9- G PLUS 2013'TE BİTECEK 
 
Mar Yapı tarafından Güneşli'de 3 etap olarak hayata geçirilen G Plus projesi 32 bin metrekare alan üzerine inşa ediliyor. Projenin ilk etabında 254 konut, 40 mağaza ve 3 bin 900 metrekare planlanabilir ofis alanı bulunuyor. Metrekaresi 4 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışına devam edilen ofislerin büyüklükleri 77-146 metrekare arasında değişiyor. 
 
Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, Nisan 2012'de inşasına ve satışına başlanan projenin ikinci etabının rezidans, otel ve alışveriş katından oluşan karma bir proje olarak hayata geçirildiğini söylüyor. 
 
Havalimanı ve ana yollara yakınlığı itibariyle çok özel bir lokasyon olan Güneşli'de hayata geçirilen projede sık seyahat eden misafirlerin hedeflendiği 140 odalı bir iş ve şehir oteli yer alıyor. G Plus'ta 950 araçlık kapalı, 120 araçlık açık otopark kapasitesi, yüzme havuzu, Fin hamamı, sauna, fitness, spa ve farklı fonksiyonlar içeren sağlık kulüpleri bulunuyor. Projenin tamamının Aralık 2013'te teslim edilmesi planlanıyor. 
 
10- KARTAL KULE'DE SONBAHAR KAMPANYASI 
 
EA inşaat, hayata geçirdiği Kartal Kule projesi için sonbahara özel kampanya yapıyor. Şirket, Kartal Kule'den yer almak isteyenlere 330 bin TL'den başlayan fiyatlar ve kişiye özel banka kredili ödeme planlan sunuyor. Yüksek teknolojili akıllı bina sistemi ile inşa edilecek Kartal Kule'de, dijital arşivleme alt yapısı ve fiberoptik bağlantılar yer alacak. 7/24 uzman personel ve kapalı devre kamera sistemleriyle korunacak olan Kartal Kule'nin iç alanlarının güvenliği de kartlı geçiş sistemleri, parmak izi okuma ve retina tarama cihazları ile destekleniyor. 
 
Kartal Kule mimari özellikleri ile olduğu kadar lokasyonuyla da dikkat çekiyor. Proje, Kartal Adalet Sarayı'nın ve 2013 yılı başında start verilecek olan Kartal Kentsel dönüşüm projesinin yanı başında yükseliyor. 
 
E-5 üzerinde, Kadıköy-Kartal Metrosu Soğanlık durağı çıkışında merkezi konumda bulunan Kartal Kule, TEM'e 5 dakika, Sahilyolu'na 2 dakika, Sabiha Gökçen Havaalanı'na 10 dakika ulaşım mesafesinde yer alıyor. 
 
11- TORUN TOWER 
 
Torunlar GYO tarafından Esentepe'de inşaatına başlanan Torun Tower'ın konsepti ve mimarisi ile ofis anlayışına farklı bir bakış kazandırması planlanıyor. Projeyi, Esentepe'de 34 katlı tek bir blokta geliştiren Torunlar GYO ofisleri satışa sunmayıp sadece kiralamayı amaçlıyor. 
 
Tamamı A sınıfı ofislerden oluşacak Torun Tower projesi 15 dönüm arazi üzerinde 34 katlı olarak yükseliyor. Gayrettepe metro istasyonuna bağlantısı olan Torun Tower'da kule ve yatay ofis olmak üzere iki farklı ofis tipi bulunuyor. Projedeki kule tipi ofis katı ortalama bin 600 m2 alanıyla, İstanbul'un en büyük kiralanabilir kule ofis katı olacak. Bahçe ve teras konseptiyle oluşturulan iki yatay ofis katında ise 150 m2 ile 750 m2 arasında değişen ofisler yer alacak. 
 
12- WORK SQUARE'DA REZİDANS KONFORU 
 
İş dünyasının ihtiyaçlarına göre tasarlanan Work Square projesi, farklı büyüklüklerde tasarlanan toplantı ve seminer salonları, yüksek güvenlik sistemi. teknik altyapı desteği, sekreter hizmetleri gibi ofis kullanıcılarının ihtiyaçlarına yönelik unsurları sahip olduğu rezidans konforuyla bir arada sunuyor. 
 
Sabiha Gökçen Havalimanı Kavşağı'nda yer alan, ev-ofis ve rezidans konforunu bir arada sunmaya yönelik donatıları ile öne çıkan projede ayrıca yaklaşık 8 bin m2 alana sahip mağaza alanı da mevcut. Toplam 50 bin metrekare inşaat alanı ile Anadolu yakasının en hızlı gelişen bölgesi olan Kurtköy'de yükselecek Work Square ev-ofis projesinde. 50 ila 180 metrekareye kadar farklı büyüklüklerdeki daire planları bulunuyor. 
 
13- ESASLI PROJE, ESAS AEROPARK 
 
Esas Gayrimenkul, Kurtköy'de 42 adet home-ofis ve 28 bin metrekarelik ofis alanından oluşan Esas Europark ile Türkiye'deki ilk projesinin startını vermişti. Toplamda 70 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştirilen proje kapsamında yer alan 28 bin metrekarelik kiralanabilir ofis alanının 10 bin metrekaresi Esas Holding'in havacılık şirketi Pegasus'un yeni yönetim binası olarak inşa edildi. Projenin 16 bin metrekarelik alanı Netaş'a kiralanarak son yılların tek seferde ve inşat sürerken gerçekleştirilen en büyük ofis kiralamasına imza atılmış oldu. Esas Gayrimenkul Yönetici Ortağı Kazım Köseoğlu, projede yer alan home-ofıs kullanımına yönelik dairelerin fiyat aralıklarının 200 ile 600 bin TL arasında değiştiğini söylüyor. 
 
14- BUYAKA ÜMRANİYE'DE 
 
Anadolu yakasının hızla gelişen ilçesi Ümraniye'de hayata geçen Buyaka projesindeki ofisler, ofis geliştirme ve kiralama konularında uzman TNL tarafından kiralanıyor. 
 
Ümraniye'de 43 bin metrekare arazi üzerinde inşa edilen Buyaka'da, 22 katlı 3 ofis bloğu ve 1 rezidans bloğu yer alıyor. 100 metrekareden başlayan 400'ü aşkın ofisin bulunduğu Buyaka da, çok büyük metrekarelerle ofis arayan şirketler de aradığını buluyor. Anadolu yakasının en önemli ve iddialı projelerinden olan Buyaka, ortalama 25 dolar olan metrekare fiyatlarıyla da dikkat çekiyor. 
 
Projede Anadolu Yakası'nın en büyük kapalı spor kompleksi olacağı belirtilen bir spor merkezi de bulunuyor. Buyaka'da spor alanlarının yanı sıra cafe ve dinlenme yerleri de yer alıyor. IKEA ve Meydan Alışveriş Merkezi ile birçok çokuluslu şirket ve Finans Merkezi'nin ortasında konumlandırılan Buyaka'da, ofis ve rezidans bloklarının yanısıra bir de alışveriş merkezi hizmet yürütecek. 35 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip olan AVM'de 135 mağaza yer alıyor. 
 
Boğaziçi ve FSM köprüsü çevre yollarının kesiştiği kavşakta konumlanan Buyaka, Sabiha Gökçen Havaalanı'na sadece 28 km uzaklıkta konumlandırıldı. Proje, Marmaray kapsamında Tepeüstü Metro İstasyonu'na yürüme mesafesinde. Bu açıdan ulaşımda önemli avantajlara sahip. 
 
15- DAP Z SATIŞLARDA SONA YAKLAŞTI 
 
Dap Yapı'nın Çağlayan'da inşa etmeye başladığı Dap Z Projesi merkezi konumu ile dikkat çekiyor. Proje, küçük metrekarelerde yer alıp modern bir ofisin tüm olanaklarını ortak alanlarla sunması ile de önemli avantajlara sahip. 
İş dünyasına yönelik tüm fonksiyonları eksiksiz şekilde bünyesinde toplayan Dap Z de ofis stoklarının hızla tükenmesi üzerine, projenin satışa kapalı olan dükkan ve mağazaları da satışa sunuldu. Önemli gurme restoranlar ile tanınmış perakende markaların talip olduğu ticari birimlere yönelik shopmix çalışmaları titizlikle yürütüyor. 
 
16- ZİNCİRLİKUYU'YA SOHO'YU GETİRDİ 
 
Soyak tarafından Zincirlikııyu'da inşa edilen Soyak Soho Ofis, toplam 4 bin 40 metrekare alana sahip. Tamamen müstakil girişi ve müstakil tapusu olan, bir bütün olarak kullanabilmenin yanı sıra bölünerek de kiraya verilebilecek olan proje, 3 kattan oluşuyor. Bir ofiste bulunması gereken her türlü hizmeti sunan Soyak Soho'nun Aralık 2013'te teslim edilmesi planlanırken, çevre dostu olarak inşa edilen proje, LEED GOLD sertifikasına aday. 
 
Levent Gökmen/Ekonomist

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ofisim İstanbul Kartal'daki yeni iş adresi!
  • 26.05.2012 17:36

Ofisim İstanbul Kartal'daki yeni iş adresi!

Kartal Ofisim İstanbul prestijin ve doğru yatırımın merkezi olarak beklentilerin ...

Ünlülerin evleri Trump Towers'da
  • 19.11.2011 14:30

Ünlülerin evleri Trump Towers'da

Türkiye'nin 12 ünlü yüzü 12 mimarla biraraya geldi ve ortaya birbirinden güzel 1 ...

OFİSİMİSTANBUL
  • 10.10.2011 14:46

OFİSİMİSTANBUL

Yapı Yatırım ve Özkartallar İnşaat işbirliği ile oluşturulan ÖzYapı İş Ortaklığı ...

Trump Towers'ta fiyatlar 550 bin dolardan başlıyor!
  • 16.09.2011 17:57

Trump Towers'ta fiyatlar 550 bin dolardan başlıyor!

Trump Towers'da rezidansların fiyatları 550 bin ile 2 milyon 500 bin dolar arası ...

"İnşaatçılara ofis yapmayın diyoruz, bizi dinlemiyorlar"
  • 15.05.2017 11:01

"İnşaatçılara ofis yapmayın diyoruz, bizi dinlemiyorlar"

JLL Türkiye'den Mahir Mermer, İstanbul'da boş ofis oranının yükseldiğini, kirala ...

Projebeyaz, MIPIM Fuarı'nda projelerini tanıttı
  • 16.03.2017 11:35

Projebeyaz, MIPIM Fuarı'nda projelerini tanıttı

Projebeyaz Gayrimenkul ve grup şirketi Helis Yapı, MIPIM Fuarı'nda imza attığı p ...