maritbet girişmaritbet
Ofis çalışanları manzaralı masa istiyor!

Ofis çalışanları manzaralı masa istiyor!

Regus tarafından hazırlanan araştırmaya göre ofis çalışanları, manzaralı ama sakin bir masa istiyor.

Hazır ofis sistemlerinde dünyanın önde gelen markası Regus, yaptığı araştırmalarla iş yaşamındaki trendlere ve beklentilere ışık tutmaya devam ediyor. Regus'un Türkiye'deki ofis çalışanları arasında yaptığı son araştırmanın sonuçlarına göre, Türkiye'de ofis çalışanlarının neredeyse üçte ikisi etrafı kısmen kapalı masalarda çalışmayı tercih ediyor. Çalışanların yüzde 59'unun tercihi manzaralı ama tüm koşuşturmanın dışında sakin bir masaya sahip olmak. 

Hazır ofisler ve esnek çalışma alanları konusunda dünyanın lider tedarikçisi olan Regus tarafından yapılan son araştırmaya göre, Türkiye'deki ofis çalışanlarının yüzde 59'u etrafı kısmen kapalı masaları tercih ediyorlar. Çalışan bu tür masaları dikkatlerinin dağılmadığı, konsantre olabildikleri ideal çalışma ortamı olarak görüyorlar. Bunun doğal bir sonucu olarak, ankete yanıt verenlerin yarısından fazlası (%52'si) bu tür masaların en verimli çalışma ortamı olduğunu onaylıyor.

Çalışanların ne tür çalışma ortamlarını motive edici bulduklarını keşfetmek amacıyla Regus tarafından Türkiye'de 230 ofis çalışanı üzerinde yapılan araştırmada, yüzde 63'lük bir oranla etrafı kısmen kapalı masaların verimliliği artırmada ilk sırada geldiği, çalışanların gizliliğinin korunması hususunda ise etrafı tamamen kapalı ofislerin en iyi tasarıma sahip oldukları ortaya çıktı. Araştırmaya katılanların yüzde 79'u ise, açık planlı ofisler ise departmanlar arasında iletişimi geliştirmek açısından ideal çalışma ortamı olarak görüyor. 

Ofis yerleşiminde trendler değişiyor

Çalışma alanları konusunda modern ofis çalışanları için çok sayıda tasarım seçeneklerinin bulunduğuna işaret eden Regus Türkiye Ülke Müdürü Betül Genç, “Yöneticilerin etrafı kapalı ofislerde çalıştığı ve resepsiyon alanlarının açık planlı olduğu günler geçmişte kaldı. Günümüzde farklı departmanlardan, farklı görevler yapan çalışanların açık planlı çalışma alanlarını paylaşmaları oldukça yaygın” dedi.

İş yaşamında farklı departmanlardan, farklı görevler yapan çalışanların açık planlı çalışma alanlarını paylaşmalarının verimlilik ve konsantrasyon üzerinde çeşitli etkileri olduğuna dikkat çeken Betül Genç, bu etkileri şöyle özetliyor:

"Ofis çalışanlarının gürültülü açık alanları daha az verimli bulmaları hiç de şaşırtıcı sayılmaz. Ama ilginç olan, esas tercih ettikleri şeyin ‘orta yol' olması. Etrafı kısmen kapalı ofis alanları onlara hem açık planlı ofislerdeki işbirliği atmosferini sağlıyor hem de arka plandaki gürültü ve uğultuyla düşünceleri dağılmıyor. Çalışanlar ofis dışındayken de bu tercihlerini koruyorlar. Gürültülü kafelerden uzak duruyor ve business lounge'ların kendilerine hem verimli çalışma hem de yeni bağlantılar oluşturma fırsatı verdiğini belirtiyorlar."

Araştırmadan ortaya çıkan diğer önemli sonuçlar şöyle:

Etrafı kısmen kapalı masalar, açık planlı ofislerden daha sessiz. Çalışanların sadece %28'i etrafı kısmen kapalı masalarda çalışmanın gürültülü olduğunu söylerken, bu oran açık planlı çalışma alanlarında %74 oluyor. 
Buna karşın, çalışanların yüzde 75'i açık planlı çalışma alanları işbirliğini geliştirmede önemli buluyor.
Ofis dışında, uzaktan çalışmak söz konusu olduğunda ise, hem verimliliği (%75) hem de yeni bağlantılar oluşturma fırsatını (%82) artıran business lounge'lar ortak paydayı en iyi şekilde sağlıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hazır ofis kiralayanlar yılda 45 bin TL tasarruf sağlıyor
  • 24.11.2018 09:49

Hazır ofis kiralayanlar yılda 45 bin TL tasarruf sağlıyor

Regus Ülke Müdürü Murat Özgönül, hazır ofis kiralamanın yılda 45 bin TL’ye kadar ...

Regus, Türkiye’de dört ofis daha açıyor
  • 22.03.2018 14:06

Regus, Türkiye’de dört ofis daha açıyor

Dünyadaki en büyük hazır ofis tedarikçisi olan Regus'un Anadolu yakasındaki ofis ...

Regus, Türkiye'deki ofis sayısını 24'e çıkardı
  • 22.09.2017 10:47

Regus, Türkiye'deki ofis sayısını 24'e çıkardı

Türkiye’de hazır ofis alanları ile faaliyet gösteren Regus, Türkiye’deki ofis al ...

Regus, bu yıl Türkiye'de 7 yeni ofis alanı açmaya hazırlanıyor
  • 04.08.2017 12:23

Regus, bu yıl Türkiye'de 7 yeni ofis alanı açmaya hazırlanıyor

Regus Türkiye Ülke Müdürü Murat Özgönül, Regus’un Türkiye’deki büyüme planı çerç ...

Regus yeni ofis alanları açıyor!
  • 04.04.2017 14:17

Regus yeni ofis alanları açıyor!

Sanal Ofis ve Sanal Ofis Plus uygulamaları bulunan Regus, bünyesine yeni ofis al ...

Hazır ofisleri tercih etmek için 10 neden!
  • 01.03.2017 10:07

Hazır ofisleri tercih etmek için 10 neden!

Hazır ofis sistemleri konusunda kendini kanıtlamış olan Regus, benzin istasyonla ...