maritbet girişmaritbet
Markalı ofislerdeki güvenlik önlemleri ile hırsızlık yüzde 26 azaldı

Markalı ofislerdeki güvenlik önlemleri ile hırsızlık yüzde 26 azaldı

Güvenlik önlemlerinin arttığı ve 7 gün 24 saat kameralı takip sistemi olan markalı projeler, özellikle ofis hırsızlıklarını ciddi oranda azalttı

Konut ve ofislerde giderek artan hırsızlık oranları müteahhitlerin yeni projelerde görselliğe olduğu kadar güvenlik donatılarına daha fazla ağırlık vermelerine neden oldu. Artık yeni yapılan markalı tüm projelerde standart bir hizmet haline gelen güvenlik sistemleri bu projeler de hırsızlık oranlarını düşürdü. Projelerde verilen 24 saat güvenlik hizmeti ve kameralı izleme sistemleri özellikle bu projelerin ofis kısımlarında iyi sonuçlar verdi. Sektörden elde edilen verilere göre Türkiye'de, güvenlik donatıları artırılan yeni projelerde iş yeri hırsızlıkları yüzde 26 ve konut hırsızlıkları yüzde 0,7 azaldı. Markalı projelerin sayısının artmasıyla bu oranın daha da artacağı belirtiliyor.

Daire içi güvenliği de önemsiyor
Bursa'da ve Marmara Bölgesi'nin çeşitli yerlerinde hayata geçirdikleri tüm projelerinde sadece bina güvenliğini değil, daire içi güvenliğini de esas aldıklarını aktaran BakYapı Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Bakgör, Esenyurt 'ta inşaatı devam eden İstanbul Prestij Park'ı da 7/24 hizmet verecek olan güvenlik sistemleriyle koruyacaklarını söyledi. İstanbul Prestij Park'ta, görüntülü intercom sistemi, alarm sistemli çelik kapı gibi donatıların da yer alacağını aktaran Bakgör, “Bursa'da yapımına devam ettiğimiz Bursa Prestij Modern de yine, açık/ kapalı devre güvenlik kameralarıyla 7 günün 24 saati güvende olacak. Görüntülü intercom sistemi yine bu projemizde daire sahiplerine sunulacak” dedi.

Şimdiye kadar hayata geçirdikleri Günışığı, Ayışığı, Nar Çiçeği projelerinde hırsızlık vakası yaşanmadığını kaydeden Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, yaşamın başladığı projelerde 7 günün 24 saati kapalı / açık devre sistemiyle ve güvenlik görevlileri aracılığıyla korunduğunu söyledi. Projelerinde yer alan güvenlik tedbirleriyle birlikte hırsızlıklar karşısına aşılmaz bir set çektiklerini belirten Demir, “Projelerimizde vukuat çıksa da çıkmasa da tedbir amaçlı kaydettiğimiz tüm görüntüleri tekrar gözden geçiriyor ve arşivimize kaldırıyoruz” diye konuştu.

Beyaz İnşaat-Keleş İnşaat Ortaklığıyla yapılan Cornerlife projeleri de alınan güvenlik önlemleriyle dikkat çekiyor. Bu projelerde hem mimari açıdan hem de teknik olarak önlem aldıklarını kaydeden Keleş İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Soner Keleş, “Her türlü teknik detayın düşünüldüğü Cornerlife Mimaroba, 7 gün 24 saat açık ve kapalı devre kamera sistemi, jeneratör, yangın ve duman sensörleri gibi donanımlarıyla daire ve dükkân sahiplerine güven veriyor” dedi. Yapımına hızla devam ettikleri Cornerlife Güneşli projelerinde daire alanların da kendileri için ekstra bir güvenlik sistemine ihtiyaç duymadığını aktaran Keleş, “Burada teknik sistemlere ek olarak, lobi ve güvenlik personelleriyle perçinliyoruz. Böylece daire sahibinin izni ve bilgisi dışında hiç kimse üst katlara alınmıyor” dedi.

Geniş aileler ve çalışan kesim tercih ediyor
Elektronik gözetleme ve güvenlik elemanları hırsızlıklarda caydırıcı rol üstlenirken, artık tüketicilerin beğeni kriterleri arasında güvenlik donatısı ve hizmeti olan projelerin de yer aldığı göze çarpıyor. Güvenlikli siteleri genelde, geniş aileler ve sabahtan akşama kadar evden uzak kalan çalışan kesim tercih ediyor. Dolayısıyla güvenlik donatıları, konut seçerken tüketicilerin sorduğu sorular arasında yer alıyor.
Leyla İlhan/Dünya 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Demir İnşaat'ın Sevgililer Günü tanıtım videosu
  • 14.02.2018 13:23

Demir İnşaat'ın Sevgililer Günü tanıtım videosu

Demir İnşaat'ın Sevgililer Günü'ne özel hazırladığı Demir Country proje kampanya ...

Hamit Demir '2015-2016 Demir İnşaat'ın yılı olacak'
  • 12.09.2014 16:39

Hamit Demir '2015-2016 Demir İnşaat'ın yılı olacak'

Demir İnşaat YKB Hamit Demir, yeni projelerini anlattı. İş güvenliğine de değine ...

Hamit Demir canlı yayın röportajı 2. kısım
  • 15.08.2014 08:58

Hamit Demir canlı yayın röportajı 2. kısım

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, canlı yayınımıza konuk oldu. De ...

Hamit Demir canlı yayın röportajı 1. kısım
  • 15.08.2014 08:54

Hamit Demir canlı yayın röportajı 1. kısım

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir ile Beylikdüzü'nden İzmir'e uzan ...

Demir İnşaat'ın tanıtım filmi yayında
  • 29.04.2014 15:04

Demir İnşaat'ın tanıtım filmi yayında

Birçok projenin altına imzasını atan Demir İnşaat'ın dikkat çeken tanıtım filmi ...

İstanbul Prestij Park'ın yeni reklam filmi yayında!
  • 17.09.2013 10:28

İstanbul Prestij Park'ın yeni reklam filmi yayında!

İstanbul Prestij Park projesinin yeni reklam filmi yayında. Başrollerinde Erman ...