maritbet girişmaritbet
Lapis Han, yatırımcılardan yoğun ilgi görüyor!

Lapis Han, yatırımcılardan yoğun ilgi görüyor!

Türk sanayisinin önemli aktörlerinden biri olan Gürallar Grubu’nun, gayrimenkul geliştirme alanındaki ilk ofis projesi Lapis Han’da satışlar devam ediyor.

Kartal'da E-5 aksı üstünde, Soğanlık metro istasyonunun çıktığı noktada yer alan ve dünyanın en büyük adalet sarayı olarak kabul edilen İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na 700 metre mesafede bulunan ofis binasına hukukçuların yanı sıra, Gebze'de yer alan sanayi kuruluşları büyük ilgi gösteriyor. 

Lapis Han'ın satışa sunulmasının ardından gördüğü yoğun taleple ilgili konuşan Gürallar Yapı Genel Müdürü Evrim Karayel, projenin lokasyonu, sahip olduğu nitelikler ve fiyat politikasının yanı sıra İstanbul Anadolu yakasındaki nitelikli ofis ihtiyacının proje olan talebi artırdığını belirtti.

Projeyle ilgili detaylı bilgi veren Karayel, “Ofislerde çok sık kullanılmayan toplantı ve video konferans odalarını, ücretsiz olarak kullanıcıların hizmetine sunuyoruz.  Ayrıca, yine her katta bulunan arşiv odalarında her ofis sahibine bir özel arşiv alanını veriyoruz” dedi.

Yine Lapis Han'da bulunan ofis sahiplerinin, dilerlerse asistan hizmetini kullanarak seyahatlerini planlayacak veya rezervasyonlarını yaptırabileceklerini belirten Karayel, “Tüm bu hizmetlerin yanında, isteyen ofis sahipleri de, mülklerini kiralamak veya yeniden satmak isterlerse, kendilerine 2.el yönetimi hizmetini de sunacağız” diye konuştu.

2 bin m2'lik ofis 
32 bin metrekare inşaat alanına sahip olan Lapis Han'da farklı büyüklüklerde 160 adet ticari ofis yer alıyor. 57 metrekareden başlayıp, 2 bin metrekareye kadar birleşebilir ofis alanlarından oluşan Lapis Han, 8 kattan oluşuyor.


KDV artışı ofis projelerine yaradı
Konutta KDV artışına ait yasanın yürürlüğe girmesi ile yüzde 1 olan konut KDV'sinin yüzde 18'e kadar çıktığını hatırlatan Karayel, “KDV artışı yeni ruhsat alınmış konut projelerinde son kullanıcıların yatırım maliyetlerini etkiledi ve yatırımın geri dönüş sürecine yüzde 17'lik ek bir maliyet getirdi” dedi. Ticari ofis projelerinde zaten yüzde 18 olan KDV oranında herhangi bir değişiklik olmadığı için son kullanıcılara ve yatırımcılara ek bir maliyet binmeden satışların devam ettiğinin altını çizen Karayel, “Yüzde 18 KDV'yi ödeyecek olan yatırımcı konut almaktan uzaklaşarak ticari ofis yatırımına daha sıcak bakmaya başladı” dedi. 

Karayel, şunları söyledi: “Lapis Han'da konutta KDV artışının olumlu sonuçlarını toplamaya başladık. Gayrimenkul yatırımcıları zaten yüzde 18 KDV ödeyecekse neden konuta yatırım yapsınlar, konut almak yatırım yapmak değildir. Gerçek gayrimenkul yatırımı tüm dünyada kabul gördüğü gibi ticari gayrimenkule yapılan yatırımdır.” 

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Evrim Karayel '2015, 2014'e göre daha iyi olacak'
  • 04.12.2014 17:37

Evrim Karayel '2015, 2014'e göre daha iyi olacak'

Gürallar Yapı A.Ş. Genel Müdürü Evrim Karayel, 14. Gayrimenkul Zirvesi'nde editö ...

Evrim Karayel 'Türk firmalarının fuarlara katılması gerek'
  • 14.03.2014 11:01

Evrim Karayel 'Türk firmalarının fuarlara katılması gerek'

Gürallar Yapı Genel Müdürü Evrim Karayel, Fransa'nın Cannes kentinde gerçekleşti ...

Evrim Karayel 'Yeni projelerle ilgili çalışıyoruz'
  • 14.01.2014 13:56

Evrim Karayel 'Yeni projelerle ilgili çalışıyoruz'

Gürallar Yapı Genel Müdürü Evrim Karayel, Türk gayrimenkul sektörünün son durumu ...

Evrim Karayel'den ekibimize çok özel açıklamalar
  • 21.11.2013 13:12

Evrim Karayel'den ekibimize çok özel açıklamalar

Gürallar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Karayel, emlaktasondakika.com Haber K ...

Lapishan Kartal şantiyesinden son görüntüler!
  • 15.08.2013 14:53

Lapishan Kartal şantiyesinden son görüntüler!

Kartal'da Gürallar Yapı imzasıyla inşa edilen Lapishan projesinin şantiyesinden ...

Evrim Karayel Lapis Han projesini anlatıyor!
  • 03.06.2013 14:45

Evrim Karayel Lapis Han projesini anlatıyor!

Gürallar Yapı Genel Müdürü Evrim Karayel, Kartal'da hayata geçirilen Lapis Han p ...