maritbet girişmaritbet
İstanbul'da 350 bin metrekare ofis alanı yapılacak!

İstanbul'da 350 bin metrekare ofis alanı yapılacak!

İstanbul'da nitelikli ofis ihtiyacı her geçen gün artarken, ofis pazarı da büyümesini sürdürüyor.

 

İstanbul'daki 12 ofis bölgesinin Kağıthane, Ataşehir ve Kartal'ın katılımıyla 15'e çıkması beklenirken, bu yıl yaklaşık 350 bin metrekare ofis alanı yapılacak. Ofis kiraları ise metrekarede ortalama 30 dolar seviyesinde seyrediyor. 
 
Pazar hızla büyüyor 
 
Finans merkezi olma yolunda ilerleyen İstanbul'da nitelikli ofis ihtiyacı her geçen gün artarken, ofis pazarı da büyümesini sürdürüyor. Türkiye'nin uluslararası yatırımları çekmesi, şirket evlilikleri ve satışlarla birlikte daha büyük ofis alanlarına ihtiyaç duyulması ofis pazarım da geliştiriyor. Yakın zamanda İstanbul'daki 12 nfic hrilopcinirt JfachtVıanp AtaçpVıir ve Kartal'ın katılımıyla 15'e çıkması beklenirken, yaklaşık 2.6 milyon metrekare olan A sınıfı ofis stokunun da 4 müyon metrekareye ulaşacağı görülüyor. Bu yü ise piyasaya yaklaşık 350 bin metrekare ofis miktarı katılacak. 
 
Stokun yüzde 41'i
 
Ofis kiralama-satışı konusunda, aracılık ve danışmanlık hizmeti veren Propin Property Investment Consultancy'nin İstanbul Ofis Pazarı raporuna göre, 2014 yılı sonunda pazara kaülacak A sınıfı ofis stokunun yüzde 41'i MİA'da (Merkezi İş Alam) yer alıyor. Bu durum, özellikle Büyükdere Caddesi'nde rekabetin artacağının göstergesi olarak değerlendiriliyor. Stoka yeni kaülacak A sınıfı ofis binalarının yüzde 24'ü ise yeni gelişen Kartal, Ataşehir ve Kağıthane'de yer alacak. Yeni gelişen bu bölgelerin, rekabetçi şartlar sunacağı tahmin ediliyor.
 
Hürriyet/Meltem Kara

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kiralık sosyal konut sistemi nasıl işleyecek?
  • 19.11.2025 11:18

Kiralık sosyal konut sistemi nasıl işleyecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yüzyılın Konut Proje ...

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da
  • 10.11.2025 11:00

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da

İstanbul Ataşehir’de düzenlenen Şerifali İmar-İskan Blokları Kentsel Dönüşüm Kon ...

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi vatandaşların hizmetine açıldı
  • 03.11.2025 10:35

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi vatandaşların hizmetine açıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

“Ev Sahibi Türkiye” reklam filmi yayında!
  • 24.10.2025 15:54

“Ev Sahibi Türkiye” reklam filmi yayında!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erd ...

5G destekli akıllı ulaşım altyapısı geliyor
  • 15.10.2025 13:41

5G destekli akıllı ulaşım altyapısı geliyor

Kooperatif ve Akıllı Ulaşım Sistemlerine Yönelik Merkezi Yazılım Platformu Geliş ...

11. Dünya Helal Zirvesi Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirilecek
  • 26.09.2025 16:15

11. Dünya Helal Zirvesi Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirilecek

Helal ekosistemini global ölçekte bir araya getiren ve bu anlamda dünyanın en ön ...