maritbet girişmaritbet
Ev ofislerde A+ dönemi

Ev ofislerde A+ dönemi

Günümüz teknolojisi ile inşa edilen, modern teknik ve mekanik altyapıya ve yönetime sahip olan A sınıfı ofislerin sayısı artıyor.

Bir ofis binasını "A" yapan birçok kriter bulunuyor. Bu sınıfta yer alan binalar, bulundukları piyasa içerisinde en iyi konumlara, en yüksek kira ve satış değerine sahip, yüksek kalitede kiracı altyapısı ve prestiji olan binalardır. Genelde iyi mimarlar tarafından tasarlanmış ve mimari olarak farklılık yaratabilmişlerdir. Modern teknik ve mekanik altyapıya, ortalamanın üstünde hizmet alanlarına ve yönetime sahip binalardır. Yine bu tip binalarda yapı malzemelerinin en kalitelileri, en iyi işçilikle kullanılmıştır. Özellikle uluslararası şirketlerin ihtiyaç parametreleri incelendiğinde belli bileşenler ön plana çıkmakta ve "A" sınıfı bir binanın olmazsa olmazlarım oluşturmaktadır. Bu projelerde, konum her zaman önemli bir önceliktir. Şirketler yer seçim kararlarının başlangıcında çalışmak istedikleri bölgeyi seçmektedir. Merkezi iş alanı sınırlarında yer alan bölgelerdeki binalar her daim talep görmektedir. Detektörler ve X-Ray tarama cihazları "A" sınıfı binaların vazgeçilemez bir bileşeni.

Flatofis

Flatofis, büyük plazalardan, sıkışık iş ortamlarından bunalan çalışanların yeni iş ve yaşam alanlarına kavuşması amacıyla hayata geçirilmiş bir proje. A sınıfı yatay ofis projesi olarak Haliç-Eyüp'te konumlandırılan ve iş hayatında "yatay geçiş" hareketini başlatan Flatofis, beş kattan oluşan modern tasarımı, her katta 500 metrekareden 12.500 metrekareye varan ofis seçenekleriyle ofis yaşantısına yeni bir boyut kazandırıyor. Proje, merkezi konumu, fiber altyapıyla desteklenmiş internet erişimi, yüzde 100 yedek enerji, kaliteli, verimli ve ileri teknoloji havalandırma, ısıtma-soğutma sistemleri, akıllı bina yönetim sistemleri, deprem yönetmenliğine uygunluğu ve Sinpaş Yapı'nın deneyimli, profesyonel kadrosuyla iş yaşantısına yeni bir bakış açısı getiriyor. Flatofıs'te çalışanların günlük ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen alışveriş alanları, spor ve yaşam merkezi, rezidans hizmetleri, ala carte ve tabldot restoranları, fastfood alanları, 1.100 araç kapasiteli kapalı otoparkı, depo alanları, özel toplantı alanları gibi olanaklarla iş yaşamını kolaylaştıracak her türlü imkânı bulmak mümkün.

www.flatofis.com.tr

Istanbloom

Esin Yapı projesi olan Istanbloom, Zincirlikuyu'da 14.760 metrekare arsa üzerinde yükselen yepyeni bir konut, ofis ve yaşam merkezi olarak dikkat çekiyor. İstanbul panoraması içinde yükselen 34'ü konut, 3'ü penthouse, 3'ü ofis katı, 2 teknik ve sosyal kat, 4 otopark katı olmak üzere, toplam 46 kattan oluşan Istanbloom projesi güvenlikten yeşil alanlara, mini çarşısından açık havuzuna kadar tüm yaşamsal gereksinimler düşünülerek kurgulanmış. Istanbloom, geniş metrekarelere yayılan ofisleri ile ister modüler ister yekpare ofis alanları kurgulama imkânı veriyor. Cafe, konferans salonu, günlük ihtiyaçların karşılanacağı dükkânlar ofis yaşamına sosyal olanaklar katıyor. İleri teknolojiyle oluşturulan kuvvetli iletişim altyapı sistemi iş dünyasının gerekliliği olan ihtiyaçları sağlıyor. Profesyonel bina yönetimi 7/24 güvenlik, temizlik, teknik ihtiyaçlarınızı karşılarken teknik altyapısındaki unsurları ısıtma-soğutma-havalandırmadaki çözümleri ile konforlu bir ortamda çalışmanızı sağlıyor. Sadece yapının bulunduğu alanda değil, yapı içinde yer alan 6 avlu bahçesiyle de yapı ve doğanın entegrasyonunun sağlandığı projede ofis katları yeşil alana açılma imkânına sahip.

www.istanbloom.com

Kâğıthane Ofis Park

Tefken-Oz, Kâğıthane'de değişimin öncülüğünü yapan bir mimari yapıyı Kâğıthane Ofis Park projesi olarak hayata geçirdi. Farklı bir çalışma alanı arayanlar için şehir merkezinde bir alternatif sunan proje, 14.500 metrekarelik bir alana yayılan 4 blok, yüksekliği 8 katı geçmeyen, köprülerle birbirine bağlı 9 ofis binasından oluşuyor. A sınıfı ofis kompleksi olarak tasarlanan projede yer alan geniş ve kullanışlı ofis binaları, önlerine açılan avluda bütünleşerek sosyal hayatı kucaklıyor. Zemin katta bulunan mağazalar, cafeler gibi mekânlar da ortak yaşam alanı yaratıyor.

Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından verilen leed sertifikalı çevre dostu yeşil bina standartlarının uygulandığı Kâğıthane Ofis Park'ta işletme maliyetlerinde yüzde 15'i aşkın tasarruf sağlanıyor. Projede yer alacak tüm sistemlerin ve kullanılacak tüm ekipmanların seçiminde tüketilen enerjinin optimize edilmesi tasarım kriterlerinin başında geliyor.

Kâğıthane Ofis Park projesinin mimarı Emre Arolat, dünyaca ünlü MIPIM Architectural Future Project Awards kapsamında ofis yapıları kategorisinde 51 proje arasından seçilerek ödüle layık görülmüş. Kâğıthane'ye yeni bir kimlik kazandıran bu projenin bitiş tarihi ise 2012.

www.kagithaneofispark.com

My Office 212

Ağaoğlu yüksek nitelikteki yapı anlayışını şimdi de iş hayatına taşıyor. Evinizin sıcaklığının ofisinizin kalite ve konforuyla bir araya geldiği ve Güneşli'de konumlanan Ağaoğlu My Office 212'de 80 metrekare ile 8000 metrekare arasında değişen ofis seçenekleri bulunuyor. Housekeeping hizmetinden concierge hizmetine, sağlık kulübünden ücretsiz araç servisine kadar ihtiyacınız olan herşey beş yıldızlı hizmet anlayışıyla iş hayatının profesyonellerine sunuluyor. Ağaoğlu My Office 212, Avrupa yakasında iş dünyasının yerli ve yabancı birçok işletmesine ev sahipliği yapan merkezi bir lokasyonda yer alıyor. Sosyal çevreye olan yakınlığı ve şehrin önemli noktalarına kolay ulaşım imkânı sağlamasıyla dikkat çekiyor. My Office 212'de, call center, concierge, toplantı salonları cip transfer hizmetleri, 24 saat asistan hizmeti, restoran, fitness salonu gibi birçok detayı bulabilirsiniz.

www.myoffice212.com

Nef Kâğıthane 11

Timur Gayrimenkul, yeni projesi olan Nef Kâğıthane 11, 214.708 metrekarelik bir alana yayılmış olup Kağıthane'de yükseliyor. Nef Kâğıthane 11 projesinde toplam 348 adet konut ve ofis yer alıyor. 14 katlı konut bloklarının yanı sıra ofis bölümünün olduğu blok 6 loft kattan oluşuyor. Projenin mimari danışmanlığını 1955 yılından bu yana gerçekleştirdiği projelerle pek çok uluslararası ödül alan HOK yapmakta. Yerel partner ve uygulamacı mimarlık ofisi ise son yılların başarılı projelerine imza atan Onur Karaca, Şule Karaca ve Emre Apak tarafından kurulan genç ve dinamik mimarlık grubu Mimark'tır.
Projede binaların sadece cephesi ve lobisi değil kapınızın kolundan, asansörün tuşuna kadar birçok detay birlikte tasarlanıyor. Ayrıca Foldhome üniteleri için dünyanın en ünlü 20 tasarım şirketinden yedisi ve Türkiye'den de dünya çapında tanınan Autoban ile çalışılıyor. Nef keşfi olan Foldhome ve Foldoffice sistemine göre, 1+1 ev aldığınızda aslında 24 odalı bir eve ait bütün imkânlardan yararlanıyorsunuz. Foldhome her projede her hedef kitlenin beklentilerini ve ihtiyaçlarını analiz ederek hazırlanan bir yaşam ünitesidir. Bir evin içine sığamayacak kadar farklı odalar yaratan Foldhome sistemi, 1900 metrekarelik bir evin sahip olabileceği özellikleri sunan mimari bir yaklaşımdır. Temel amacı evinize sığamayacak tüm odaların katlanarak evinize dalıil edilmesini sağlamaktır. Kişiye özel kullanım alanlarından oluşan foldhome'un en önemli özelliklerinden biri 'kullan-öde' sistemidir. Bu sistemle kullanılmayan bir alan için dairelerden ayrı bir ücret alınmaz ya da aidata eklenmez. Daire sakinlerine dağıtılacak kişiye özel tanımlanmış kartlarda kullanılabilecek foldhome odalarında, 10-30 TL arasında bir kullan-öde sistemle giriş yapılabilecek ve sakinler odaları kendi özel alanları gibi kullanabileceklerdir. Nef Kâğıthane 11 projesinde A parselinde baza üzerinde iki kule, B parselinde baza üzerinde bir kule yükselecek. B parselindeki kulede 54 metrekare ile 83 metrekare ofisler yer alacak. Fiyat aralığı 166.000 TL ile 650.000 TL arasında değişen ofisler Haziran 2013 yılında tamamlanacak.

www.nef.com.tr

Propa Ofis

Propa İnşaat'ın İstanbul'un en değerli yerlerinden Zincirlikuyu'da hayata geçirdiği Propa Ofis, Temmuz ayı sonunda tamamlanıyor. A sınıfı bir ofis projesi olan Propa Ofis, merkezi konumu, 4 bin 100 metrekare kapalı alanı, geniş ve ferah çalışma alanları, akıllı ve modern yapısıyla bölgeye değer katmaya ve şirketlerin favorisi olmaya aday. Ofisler, metrekaresi 40 dolardan başlayan fiyatlarla kiralanacak. İstanbul'un en işlek caddesi olan Büyükdere Caddesi'ne 20 metre mesafede yer alan Propa Ofis, E-5 ve TEM'e de oldukça yakın. Esentepe metro durağına ise sadece 15 metre mesafede bulunuyor. Proje, gerek merkezi konumu ve ulaşım kolaylığı gerekse mimarisi ile dikkat çekiyor. Propa Ofis'in toplam 4 bin 100 metrekare A sınıfı standartlarda kiralanabilir ofis alanı bulunuyor. 300 metrekare büyüklüğünde açık ofis alanlarının yer aldığı projede, her 100 metrekareye bir araçlık otopark imkânı sağlanacak. Cafe ve restoranı da bulunan Propa Ofis, iş dünyasının ayrıcalıklı mekânları arasına girmeye hazırlanıyor.

www.propa.com.tr

Trump Towers

Şişli'de bulunan, D-Yapı tarafında hayata geçirilen rezidans ve ofis olmak üzere iki kuleden ve alışveriş merkezinden oluşan Trump Towers İstanbul, karma kullanım yani "mixed-use" niteliği taşıyor. Projede her daireye ait depo alanı, ev sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılayan Beyaz Eldiven Konsiyerj Hizmeti, brüt 300 metrekarelik lounge alanı ve özel tasarlanmış business center, toplantı odaları, bar, kütüphane, çocuk oyun odası bulunuyor. Ayrıca sadece Trump sakinlerine özel yüzme havuzu, fitnesscenter ve spadan oluşan wellbeing merkezi var.
Trump Towers İstanbul ofisleri vaktinin çoğunu iş yerinde geçiren profesyonellerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlanmış. VIP ulaşım servisinden catering hizmetli toplantı salonlarına fonksiyonel bir çalışma ortamı sağlamaya yönelik her türlü hizmet ve alan bu ofislerde mevcut.

www.trumpistanbul.com.tr

Zorlu Center

Zorlu Center, İstanbul'un kalbinde, iki kıtayı birleştiren iki köprünün arasında, rezidans, performans sanatları merkezi, alışveriş merkezi, otel ve ofislerden oluşan 5 ayrı fonksiyonu bir araya getirerek, adeta yeni bir kent meydanı yaratmayı amaçlıyor. İş, finans, eğlence ve sanat hayatlarının birleştiği noktalardan olan Zincirlikuyu'da bulunan Zorlu Center'in 5 fonksiyonundan biri olan ofis fonksiyonu, tamamlandığında iş dünyasının İstanbul'daki kalbi olmaya aday bir proje. Boğazın doğal bitki örtüsünün de dahil olduğu 60 farklı türde binlerce bitkiyle zenginleştirilerek Zorlu Center Ofis fonksiyonu, yemyeşil bir örtü içerisinde yer alacak. Zorlu Center'in ofis fonksiyonu 22 bin metrekare üzerine yatay kurulmuş bir sisteme sahip. Yatay düzenin tercih edilme nedeni ise çalışanları üst üste yığılmış bölümlerden kurtarıp, yeşilin içinde daha rahat çalışma imkânı vermek. Zorlu Center ofislerinin 2012 yılında tamamlanması hedefleniyor.

www.zorlucenter.com.tr

Zorlu Levent

Zorlu'nun diğer bir projesi olan Zorlu Levent, Büyükdere Caddesi'nde eski Deva Holding binasının bulunduğu arazide inşa ediliyor. Ofis projesi olarak planlanan proje, A+ standartlara sahip olacak ve İstanbul'un nitelikli ofis ihtiyacına çözüm sunacak. Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan proje, şehre ve lokasyona değer katacak özelliklere sahip. Zorlu Levent, 40 katlı ve 161 metre olarak planlanıyor. Binada cephe aydınlatması ve iç aydınlatma ile ilgili özel uygulamalar yer alıyor. Bu şekilde hem şehre hem de yakın bölge görüntüsüne renk katmak amaçlanmış. Ofislerde yer alan özelliklerden biri de Zorlu Levent'te normal asansör sistemine göre katlarda bekleme süresini kısaltan double deck sistemiyle asansör trafiğini hızlandırmak amaçlanmış. Enerji tasarrufunun sağlanacağı proje, çevre ve geri dönüşüme gösterdiği duyarlılıkla da A+ sınıfı ofis standartlarının üzerinde olduğunu kanıtlıyor.
Zorlu Levent'in 2013 yılının başında tamamlanması hedefleniyor.

www.zorlu.com.tr

193

Eczacıbaşı Holding, Levent'teki Kanyon projesinden sonra, yine Büyükdere Caddesi üzerinde ve toplam 21.500 metrekare kapalı alanlı yeni ofis binası inşaatını tamamladı. Adı 193 olan ofis binasında, 10 adet kiralık ofis katı, mağaza olarak planlanan zemin kat ve bodrum katlar ile dört katlı otopark yer alıyor. Toplam 17 kattan oluşan yapıda her bir ofis katı 950 metrekarelik alana sahip. Her ofis katı, asansör holü, yangın ve servis merdiveni ile temizlik odalan tamamlanmış olarak teslim ediliyor.

Eczacıbaşı'nın 193 ofis binasının projesi Piramit Mimarlık tarafından yapılmış. İnşaatı 2008 sonu başlayıp, 2009 sonu tamamlanmış, 2010 başından itibaren de kullanıma açılmış.

Cephe sisteminde strüktürel silikon cam panel cephe sistemiyle seramik cephe sistemi birlikte kullanılmış. Isıtma-soğutma sistemi olarak her kat müstakil VRV sistemi ile ısıtılıp soğutulmakta. Bu sistem; müstakil ve bölgesel farklı ısıtma yapabilme konforu sağlıyor. Katlarda açılabilir cephe kanat sistemi olmasına rağmen yüzde yüz taze hava sistemi mevcut. Binanın yönetim katında, her türlü donanıma sahip (ses ve görüntü teknolojisi olarak) 80 kişilik çok amaçlı toplantı salonu ve bu salona destek verecek servis alanları (kafeterya, wc, depo alanı ve kontrol merkezi) bulunuyor. Otopark katlarında ise her kata ait depo alanları ve otopark alanları yer alıyor.

www.eczacibasi.com.tr

Kaynak: Maison Française Emlak Yaşam Özel/ Mine Yaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fikret Orman, İstanbloom projesini anlattı!
  • 19.01.2015 16:46

Fikret Orman, İstanbloom projesini anlattı!

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı ve Esin Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Orman ...

Fikret Orman, emlaktasondakika'ya konuştu!
  • 19.01.2015 11:13

Fikret Orman, emlaktasondakika'ya konuştu!

Esin Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Fikret Orman, İstanbloom projesiyle birlikte Voda ...

Yasemin Esin ve Özlem Berber, İstanbloom'u anlattı!
  • 08.01.2015 17:38

Yasemin Esin ve Özlem Berber, İstanbloom'u anlattı!

Anova Gayrimenkul'ün kurucuları Yasemin Esin ve Özlem Berber, emlaktasondakika.c ...

KAĞITHANE OFİSPARK
  • 08.12.2011 15:58

KAĞITHANE OFİSPARK

Tekfen Emlak Geliştirme tarafından, avantajlı konumu ve gelişen ulaşım altyapısı ...

İstanbloom projesine havadan bakın!
  • 19.01.2013 17:41

İstanbloom projesine havadan bakın!

Esin Yapı'nın farklı mimarisiyle dikkat çeken projesi İstanbloom'un helikopter g ...

ISTANBLOOM
  • 25.10.2011 15:26

ISTANBLOOM

ABD’deki Çevre Dostu Binalar Konseyi tarafından verilen LEED sertifakasına sahip ...