maritbet girişmaritbet
DAP Yapı, Polisan'ın doğduğu arsaya DAP Z Ofis projesini inşa ediyor!

DAP Yapı, Polisan'ın doğduğu arsaya DAP Z Ofis projesini inşa ediyor!

DAP Yapı, Avrupa yakasındaki ilk ofis projesini Polisan’ın doğduğu arsaya dikiyor. DAP Z Ofis adındaki proje firmanın ilgin mimari özelliklerinden birini taşıyor. Projede ofislerin metrekare fiyatı ise 4 bin 200 liradan başlıyor

İnşa ettiği birbirinden ilginç binalarla dikkat çeken DAP Yapı, ilk kez bir ofis projesini satışa çıkardı. Kağıthane'deki Şelale Evleri'yle sektöre adım atan DAP yapı şimdi yine aynı bölgede Avrupa yakasındaki ilk ofis projesi olan DAP Z Ofis'i satışa sundu. 

 
DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, sektörde birbirinden ilginç projeler hayata geçirdiklerini vurgulayarak, “İnşaatta A ‘dan Z'ye kadar birçok proje yaptık. Şelale Evleri A harfiydi şimdi Z'yi yapıyoruz. Bu proje ustalık dönemimizin bir eseri olacak. Mimarinin sınırlarını zorlamaya devam ediyoruz” dedi. Ziya Yılmaz, projenin mimari özelliklerinin yanı sıra konseptiyle de farklılaştığını anlatarak, “İş ve yaşamak için gerekli tüm donatıları projeye yerleştirdik. Aynı zamanda kendini kısa sürede amorti edecek bir proje yaptık. Verdiğimiz ücretsiz sekreterlik hizmeti sayesinde projenin 7 ile 10 yıl arasında kendini amorti edeceğini hesapladık” dedi. 
 
Lansmana özel fiyat
DAP Z Ofis, projesinin ticari hayatın şekillendiği bölgelerden biri olan Kağıthane'de yükseldiğini anlatarak, fiyatların da Levent ve Zincirlikuyu'daki benzerlerine göre yüzde 50 ile yüzde 80 ucuz olduğunu ifade etti. Yılmaz, ofislerin metrekare fiyatlarının 4 bin 200 lira ile 6 bin 500 lira arasında değiştiğini anlatarak, şunları söyledi:
“Bu fiyatlar lansman dönüme için geçerli olacak. Şimdiden yoğun bir talep aldık. 304 ofisin tamamını yılsonun kadar bitirmeyi hedefliyoruz. İstanbul'da ofisler genelde büyük yapılıyor. Biz küçük ofisler yaparak ihtiyaçları karşılamak istiyoruz. Adliye Sarayı'nın yakınında olmamız da projenin konseptini belirledi. Fiyatların metrekaresinin 9 bin liraya çıkmasını bekliyoruz. Projede aidatların da düşük olmasını öngörüyoruz.”
 
Yüzde 50 peşinle ofis
Projede yüzde 50'si peşin ödemelerde 24 ay vade ile satış yapılırken, 55- 87 m2'lik 304 adet ofisin yanı sıra 49-281 m2'lik 61 dükkan yer alıyor. Mağazalar katında bulunan dükkanlar 3.80 metre, girişte bulunan dükkanlar 4.00 m, giriş katınki ofisler 4.00 m, normal katlardaki ofisler ise 3.50 m tavan yüksekliğine sahip.  Projenin mimarı ise Barbaros Sağdıç.
 
Polisan'ın doğduğu arsa 
ZiyaYılmaz, projelerinin birçoğunun dönüşümü kapsadığını belirterek, DAP Z Ofis'in de böyle bir proje olduğunu aktardı. Projenin Polisan'a ait olduğunu ifade eden Yılmaz, “Uzun süredir arsayla ilgili sorunları çözmek için uğraştık ve nihayetinde projeye başladı. Buradaki fabrikayı yıkıp yerine İstanbul'a değer katacak bir proje yapıyoruz” dedi. Yılmaz, projede dükkanları da satışa çıktığını anlatarak, metrekaresinin 7 bin ile 13 bin lira arasında olduğunu açıkladı. 
 
Polisan Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis de şunları anlattı:
“Arsayı 1957'de aldım. Polisan orada doğdu. DAP Yapı'yı 7 önce tanıdığını ve çok beğendiğini ifade ederek, “Kısa sürede ve en kaliteli şekilde projeyi yapıyorlar. Bu durum bende güven oluşturdu. Projenin önünde engeller çıktı ama sözümüzden vazgeçmedik.” 
 
Çatıda helikopter pisti
14 bin metrekare arsa üzerinde, 50 bin metrekarelik kapalı inşaat alanında oluşan projede 365 bağımsız bölümden oluşuyor. Projede 304 ofis 61 mağaza bulunuyor. Çatısının yeşil alan olarak planlandığı projede başta helikopter pisti, açık ve kapalı otoparklar, fiber optik kablolu iletişim ağı, hausekeeping hizmeti, çamaşır ve kuru temizleme, fitness salonu ve SPA merkezi olmak üzere çok sayıda donatı yer alıyor. 
 
200 milyon liraya yakın değeri olan proje 30 ayda tamamlanarak sahiplerine teslim edilecek. 
 
Dünyanın en iyisi oldu
İstanbul'da Anadolu yakasında rezidanslar da inşa eden DAP Yapı, bu kulelerden biriyle büyük bir başarıya ulaştı. DAP Dalga Kule ile Londra'da düzenlenen Uluslararası  Gayrimenkul Ödülleri'nden dünyanın en iyi ödülü alan firma bu ödüle  en iyi kule kategorisiyle ulaştı. Firma, projeler tamamlandığında bölgeye toplam 15 kule daha kazandıracak.
 
Yavuz Karaman/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut sektörü temsilcileri Bakan Nebati ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi
  • 18.05.2022 17:18

Konut sektörü temsilcileri Bakan Nebati ile yaptıkları görüşmeyi değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyonla Mücadelede Birlikten Berek ...

Borsa İstanbul'da gong Dap Gayrimenkul için çaldı
  • 25.02.2022 08:52

Borsa İstanbul'da gong Dap Gayrimenkul için çaldı

Dap Gayrimenkul Geliştirme hisseleri, Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmeye baş ...

DAP Gayrimenkul Geliştirme halka arz ediliyor!
  • 14.02.2022 17:07

DAP Gayrimenkul Geliştirme halka arz ediliyor!

Pandemi döneminde geliştirdiği ‘Sağlıklı Ev’ konseptini gayrimenkul sektörüne ka ...

Ziya Yılmaz ''Enflasyona karşı koruyacak en güvenli liman konut''
  • 14.01.2022 15:23

Ziya Yılmaz ''Enflasyona karşı koruyacak en güvenli liman konut''

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Küresel Konut Fiyat Endeksi'nin ...

DAP Nişantaşı Koru projesi Emlak Konut hasılat şampiyonu oldu!
  • 20.10.2021 11:25

DAP Nişantaşı Koru projesi Emlak Konut hasılat şampiyonu oldu!

DAP Yapı’nın Nişantaşı Koru projesi, Emlak Konut’un “Yıl Bazlı Satış Raporu”na g ...