maritbet girişmaritbet
Tago Mimarlık, New York ve Tokyo modelini Türkiye'ye taşıyor!

Tago Mimarlık, New York ve Tokyo modelini Türkiye'ye taşıyor!

Minimalist alanlarda en doğru çözümler sunan Tago Mimarlık, New York ve Tokyo modelini Türkiye'ye getirdi. Tago Mimarlık, arsa maliyetlerinin New York ve Tokyo gibi yüksek olduğu İstanbul'da küçük alanlarda başarılı projelere imza atıyor. Kuruluş, yüksek katlı yapılar konusunda uzmanlığıyla tanınıyor

Tago Mimarlık, arsa maliyetlerinin New York ve Tokyo gibi yüksek olduğu İstanbul'da küçük alanlarda başarılı projelere imza atıyor. Yüksek katlı yapılar konusunda deneyimli olan Tago Mimarlık, minimalist alanlarda sunduğu doğru çözümlerle tanınıyor, Bu nedenle Mesa, Soyak, Dumankaya, Eroğlu, Sur Yapı, Sinpas ve Fer Yapı'nın aralarında bulunduğu birçok inşaat şirketi, projelerinde Tago Mimarlık'ı tercih ediyor. Yer darlığı ve nüfus artış hızının insanları küçük ama fonksiyonel evlerde yaşamaya zorladığını söyleyen Tago Mimarlık kurucusu Gökhan Aktan Altuğ, "Dünyada çoğalmayan tek şey toprak. Bu nedenle toprağı yani araziyi doğru kullanarak yaşanılabilir mekanlar oluşturmalıyız. İnsanlar stüdyo ya da 1 + 1 tipi evlerinde hem yaşayıp hem çalışabilmeli. Bu binaları öyle tasarlamalıyız ki insanlar gerektiğinde dışarı çıkmadan iş toplantılarını yapmalı hatta misafirlerini ağırlamalı" dedi. 

Bu mekanların en başarılı örneklerinin Tokyo ve New York'ta olduğunu dile getiren Gökhan Altuğ, Tago'nun da bu mimari modeli son dönemlerde Türkiye'de uyguladığını anlattı. 
 
Çevreci binalar yapmalıyız 
 
Binaları inşaa ederken çevreci olmasına ve görsel açıdan şehrin silueti bozmamasına dikkat etmek gerektiğini belirten Altuğ, "Gecekondudan farksız pek çok yüksek yapı var. Gecekonduları yıkmak kolay ama bu binaları yıkmak zor. Yağmur sularını toplayıp bahçe sulamasında kullanmakla çevreci bina olunmuyor" diye konuştu. Isıtma, soğutma, havalandırma ve elektrik ihtiyaçlarının karşılanması için sürdürülebilir enerji kaynaklarından yararlanılması gerektiğinin altını çizen Altuğ, bina tasarımlarında, doğal ışıktan maksimum derecede yararlanmak gerektiğini de sözlerine ekledi. 
 
Yapı Malzeme

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kırgızistan ile kentsel planlama alanında iş birliği anlaşması imzalandı
  • 19.06.2026 11:15

Kırgızistan ile kentsel planlama alanında iş birliği anlaşması imzalandı

Türkiye ile Kırgızistan arasında “Kırgızistan ile Kentsel Planlama Alanında İş B ...

Mayıs ayında Türkiye genelinde 93 bin 333 konut satışı gerçekleşti
  • 18.06.2026 10:12

Mayıs ayında Türkiye genelinde 93 bin 333 konut satışı gerçekleşti

Türkiye genelinde Mayıs ayında ilk el konut satışları 30 bin 196, ikinci el konu ...

Küresel inşaat sektörünün kalbi Ankara’da atıyor
  • 18.06.2026 10:05

Küresel inşaat sektörünün kalbi Ankara’da atıyor

Türkiye ve dünyanın farklı bölgelerinden inşaat sektörünün temsilcilerini bir ar ...

Daikin Türkiye’den 750 milyon Euro’luk rekor
  • 15.06.2026 10:28

Daikin Türkiye’den 750 milyon Euro’luk rekor

Daikin Türkiye, 2025 mali yılı döneminde 750 Milyon Euro ciroya ulaşarak güçlü b ...

NG Kütahya Seramik küresel tasarım dünyasıyla bir araya geldi
  • 10.06.2026 15:29

NG Kütahya Seramik küresel tasarım dünyasıyla bir araya geldi

NG Kütahya Seramik New York’ta sergilediği yeni nesil mimari çözümleriyle büyük ...

Antalya’ya ileri seviye hava kontrol sistemi geliyor
  • 26.05.2026 23:18

Antalya’ya ileri seviye hava kontrol sistemi geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Antalya Havalimanı’nın ileri se ...