Tago Mimarlık, New York ve Tokyo modelini Türkiye'ye taşıyor!

Tago Mimarlık, New York ve Tokyo modelini Türkiye'ye taşıyor!

Minimalist alanlarda en doğru çözümler sunan Tago Mimarlık, New York ve Tokyo modelini Türkiye'ye getirdi. Tago Mimarlık, arsa maliyetlerinin New York ve Tokyo gibi yüksek olduğu İstanbul'da küçük alanlarda başarılı projelere imza atıyor. Kuruluş, yüksek katlı yapılar konusunda uzmanlığıyla tanınıyor

Tago Mimarlık, arsa maliyetlerinin New York ve Tokyo gibi yüksek olduğu İstanbul'da küçük alanlarda başarılı projelere imza atıyor. Yüksek katlı yapılar konusunda deneyimli olan Tago Mimarlık, minimalist alanlarda sunduğu doğru çözümlerle tanınıyor, Bu nedenle Mesa, Soyak, Dumankaya, Eroğlu, Sur Yapı, Sinpas ve Fer Yapı'nın aralarında bulunduğu birçok inşaat şirketi, projelerinde Tago Mimarlık'ı tercih ediyor. Yer darlığı ve nüfus artış hızının insanları küçük ama fonksiyonel evlerde yaşamaya zorladığını söyleyen Tago Mimarlık kurucusu Gökhan Aktan Altuğ, "Dünyada çoğalmayan tek şey toprak. Bu nedenle toprağı yani araziyi doğru kullanarak yaşanılabilir mekanlar oluşturmalıyız. İnsanlar stüdyo ya da 1 + 1 tipi evlerinde hem yaşayıp hem çalışabilmeli. Bu binaları öyle tasarlamalıyız ki insanlar gerektiğinde dışarı çıkmadan iş toplantılarını yapmalı hatta misafirlerini ağırlamalı" dedi. 

Bu mekanların en başarılı örneklerinin Tokyo ve New York'ta olduğunu dile getiren Gökhan Altuğ, Tago'nun da bu mimari modeli son dönemlerde Türkiye'de uyguladığını anlattı. 
 
Çevreci binalar yapmalıyız 
 
Binaları inşaa ederken çevreci olmasına ve görsel açıdan şehrin silueti bozmamasına dikkat etmek gerektiğini belirten Altuğ, "Gecekondudan farksız pek çok yüksek yapı var. Gecekonduları yıkmak kolay ama bu binaları yıkmak zor. Yağmur sularını toplayıp bahçe sulamasında kullanmakla çevreci bina olunmuyor" diye konuştu. Isıtma, soğutma, havalandırma ve elektrik ihtiyaçlarının karşılanması için sürdürülebilir enerji kaynaklarından yararlanılması gerektiğinin altını çizen Altuğ, bina tasarımlarında, doğal ışıktan maksimum derecede yararlanmak gerektiğini de sözlerine ekledi. 
 
Yapı Malzeme

Yorum Yaz

Benzer Haberler

COP31'de iklimin sesi ‘İklim’ oldu
  • 02.11.2026 10:38

COP31'de iklimin sesi ‘İklim’ oldu

Antalya’da 9-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek COP31 etkinlikleri i ...

Polat Gayrimenkul’ün Seven Pearl projesinde satışlar devam ediyor
  • 23.10.2026 10:15

Polat Gayrimenkul’ün Seven Pearl projesinde satışlar devam ediyor

Türkiye ve Avrupa’da gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Polat Gayrimenkul’ ...

Mesa Yenikent’te yeni etap satışta
  • 20.10.2026 17:48

Mesa Yenikent’te yeni etap satışta

Mesa, Başakşehir’de hayata geçirdiği Mesa Yenikent projesinin yeni etabını düzen ...

Rusya basınından asrın inşa seferberliğine övgü
  • 20.10.2026 11:43

Rusya basınından asrın inşa seferberliğine övgü

Türkiye’nin Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin hemen ardından baş ...

Eylül ayında 142 bin 390 konut şatışı gerçekleşti
  • 16.10.2026 10:15

Eylül ayında 142 bin 390 konut şatışı gerçekleşti

Türkiye genelinde Eylül ayında ilk el konut satışları 51 bin 519, ikinci el konu ...

2 milyon 378 bin yapının dönüşümü tamamlandı
  • 13.10.2026 11:23

2 milyon 378 bin yapının dönüşümü tamamlandı

Bakan Kurum, Türkiye geneli ve İstanbul’daki kentsel dönüşüm rakamları hakkında ...