maritbet girişmaritbet
Recep Kızılcık: Türkiye mimari açıdan farklılığını ortaya koymalı!

Recep Kızılcık: Türkiye mimari açıdan farklılığını ortaya koymalı!

15-18 Ekim 2012 tarihleri arasında düzenlenecek Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı kapsamında yapılacak olan Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları için yarı final değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Trabzon Valisi Recep Kızılcık, ekonomik anlamda önemli başarılara imza atan Türkiye'nin, şehirlerinde de mimari açıdan farklılığını ortaya koyması gerektiğini söyledi

 

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, ekonomik anlamda önemli başarılara imza atan Türkiye'nin, şehirlerinde de mimari açıdan farklılığını ortaya koyması gerektiğini söyledi.
 
Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı bu yıl 'Kimlikli ve Kişilikli Şehirler' teması ile Türk dünyasının şehircilik otoritelerini, usta mühendis ve mimarlarını Trabzon'da buluşturacak. 15-18 Ekim 2012 tarihleri arasında düzenlenecek kurultay kapsamında yapılacak olan, Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları için yarı final değerlendirme toplantısı yapıldı. Bir restorantta yapılan toplantıya Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı İlyas Demirci ile kurultay üyeleri katıldı.
 
MİMARİ FARKLAR ORTAYA KONMALI
 
Vali Recep Kızılcık, ekonomik anlamda önemli başarılara imza atan Türkiye'nin, şehirlerinde de mimari açıdan farklılığını ortaya koyması gerektiğini söyledi. Kurultayın Türkiye ve Trabzon açısından fevkalade önemli olduğunu kaydeden Kızılcık, "Mimari projeler bir medeniyet anlayışını yansıtır. Türk İslam medeniyetini batı medeniyetinden ayıran özelliklere baktığınızda, farklılıkların mimari çalışmalara yansımalarını görürsünüz. Mimari zenginliklerimizi ülkemizde zamanın ihtiyaçları çerçevesinde yeniden yorumlayarak ortaya koyulması bir zorunluluktur. Son yıllarda çoğu göstergelerde fark edilen ülke konumuna gelen Türkiye Cumhuriyeti'nin, bu farklılığı şehirlerimizde de hissedilme ihtiyacı ortadadır." dedi.
 
Türkiye'deki şehir yapılanmasının ekonomik gelişmelere paralel gittiğini söylemenin oldukça zor olduğuna dikkat çeken Kızılcık, sözlerine şöyle devam etti: "Bu alanda ülkemizin gelişmişliğini ortaya koymak bizlerin görevidir. Bu gerçeği gören devletimiz son dönemde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın öncülüğünde çok ciddi kentsel dönüşüm uygulamalarına başlandı. TOKİ tarafından yürütülen bu projeler, Meksika ve Brezilya'da örnek olarak gösterildi. Demek ki Türk insanı ekonomik anlamda son dönemlerde gösterdiği bu başarıyı yapılaşma anlamında da göstermeye başladı."
 
Yenişafak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin dünyaca ünlü antik kentleri
  • 29.04.2024 12:02

Türkiye'nin dünyaca ünlü antik kentleri

Türkiye'de birçok antik kent bulunuyor. Bu kentlerden tüm dünyada bilinen kentle ...

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

Trabzon Şehir Hastanesi'nin inşaatı görüntülendi!
  • 30.01.2024 17:24

Trabzon Şehir Hastanesi'nin inşaatı görüntülendi!

Türkiye'nin ve dünyanın en modern hastanelerinden biri olarak tasarlanan Trabzon ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...