maritbet girişmaritbet
Nergiz Dekorasyon Moskova'da Zaha Hadid tasarımlarına hayat veriyor!

Nergiz Dekorasyon Moskova'da Zaha Hadid tasarımlarına hayat veriyor!

Anahtar teslimi dekorasyon taahhütleri veya ahşap dekorasyon proje çalışmalarıyla dikkat çeken Nergiz Dekorasyon Tasarım Sanayi, dünyaca ünlü mimar Zaha Hadid'in Moskova'da gerçekleştirdiği özellikli projenin üretim ve uygulama aşamalarını yapıyor. Dekorasyon hizmetlerine 1980 yılında başlayan ve 1992 yılında Rusya pazarına giren firma o tarihten beri nitelikli projelerde yer alıyor

Nergiz Dekorasyon Genel Müdürü Metin Nergiz, Moskova Ritz Carlton Hotel, Moscowcity, Deutsche Bank Moskova Merkez Binası, MTS Telekom gibi yapıların iç mekan uygulamalarını gerçekleştirdiklerine dikkat çekti. Nergiz, "Özellikle Ritz Carlton Hotel ve Rusya'nın önde gelen mobil telefon servis sağlayıcısı MTS'nin binaları Kremlin'e bakan yapılar. Bu iki yapı yabancı tasarımcılar tarafından projelendirilip, tüm iç mekan uygulamaları ise tarafımızca yapıldı" dedi. 

"Zaha Hadid, bu projede bir yenilik getirmiş oldu" 

Zaha Hadid'in Moskova'da yaptığı projenin detaylarına da değinen Metin Nergiz, bu projede yaklaşık 35 yıllık sektör deneyimlerine rağmen birçok ilkle karşılaştıklarını belirtti. Nergiz, "Zaha Hadid daha çok binaların tasarımlarını yapan bir mimar. Ancak bu projede iç ve dış mekanı birlikte tasarlayarak, bir yeniliğe imza atmış oldu. Oturma ürününden tutun, evin video sitemine ka"Gümrük tarifeleri zorluyor" Nergiz Dekorasyon Genel Müdürü Metin Nergiz, Avrupalı üreticilere ve ticaret yapanlara sağlanan kolaylıkların Rusya'da kendilerine tanınmadığını belirterek, "Tamamen kişisel çabalar ve hırslarla işimizi yürütüyoruz. Gümrük tarifeleri ve aynı işi yaptığınız halde uygulanan farklı standartlar bizi zorluyor" yorumunu yaptı. 

dar tasarlanmış bir projenin üretimini yapıyoruz. Bu uzun bir süreci kapsıyor. Dört katlı olarak tasarlanan binanın dekorasyon projesi Zaha ekibi tarafından sürdürülüyor. Projesi biten katların dekorasyon uygulamalarını ise biz yapıyoruz" şeklinde bilgi verdi. 

Rusya'da farklı projelerde yer almakla birlikte Gama, Rönesans ve Ant Yapı gibi Rusya'da etkin Türk firmalarla belirli bir disiplin içinde çalıştıklarını da sözlerine ekleyen Nergiz, "Moskova'da mimar ve mühendislerimizin bulunduğu bir ofisimiz var. Bir dönem biz de Rusya'da yatırım yapmayı planladık. Ancak 1998 Rusya krizi ile bu kararımızı erteledik. Yatırım anlamında Rusya'dan vazgeçmiş değiliz. Bize artı kazanım sağlayacak bu yatırımı uygun bir zamanda gerçekleştireceğiz" dedi. 

"Net projeler rekabet gücünü artırıyor" 

Yurtdışında tarifli ve net projelerde yer almanın zaman ve bütçe açısından verimliliğine de değinen Metin Nergiz, "Türkiye'de uzun dönem yetersiz proje ile başlanır, detaylar sahada çözülürdü. Fiyatlandırma ve programlama konularının ucu açık bırakıldığı için net bir maliyet ve bütçe belirlemek de mümkün değildi. Türkiye'de son dönemde konunun önemi kavrandı. Artık bazı projelerin üstünde üç ila dört ay çalıştıktan sonra uygulamaya geçtik. Bu şekilde çalışıp, 1.5 ayda üretimini bitirdiğimiz projelerimiz var. Bu şekilde daha programlı ve disiplinli hareket edebiliyoruz" değerlendirmesini yaptı. 

Rusya pazarına ilişkin tespitlerini de paylaşan Metin Nergiz, burada başta gümrük tarifeleri olmak üzere birçok zorluğun bulunduğunu bildirdi. Nergiz, "Elbette pazarda kalıcı olmak istiyoruz. Rusya'nın her bölgesinde yapacak çok iş var. Fakat Avrupalı üreticilere ve ticaret yapanlara sağlanan kolaylık bizlere tanınmıyor. Tamamen kişisel çabalar ve hırslarla işimizi yürütüyoruz. Gümrük tarifeleri ve aynı işi yaptığınız halde uygulanan farklı standartlar bizi zorluyor" yorumunu yaptı. 

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Irak Merkez Bankası inşaatında Doka Türkiye imzası!
  • 18.10.2021 16:06

Irak Merkez Bankası inşaatında Doka Türkiye imzası!

Yaklaşık 6 yıl önce kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Irak asıllı İngiliz m ...

"Rusya ile ilişkileri inşaat ve ekonomi anlamında güçlendirmeliyiz"
  • 20.09.2018 10:35

"Rusya ile ilişkileri inşaat ve ekonomi anlamında güçlendirmeliyiz"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Yurt dışındaki müteahhitlik iş hacmimizi ...

Zaha Hadid Architects, Talinn Limanı Master Planı Yarışması'nı kazandı
  • 05.09.2017 16:59

Zaha Hadid Architects, Talinn Limanı Master Planı Yarışması'nı kazandı

Zaha Hadid Architects, Talinn Eski Şehir Limanı'nın yenilenmesi projesi için yap ...

SO/Hotels&Resorts, ACCOR farkıya Moskova'da!
  • 15.11.2020 06:30

SO/Hotels&Resorts, ACCOR farkıya Moskova'da!

SO/Hotels&Resorts’ markasının, Moskova’nın en prestijli komplekslerinden Poklonn ...

Çimento üretimi ve ihracatı haziranda arttı
  • 11.09.2020 11:21

Çimento üretimi ve ihracatı haziranda arttı

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği verilerine göre; haziran ayında çimento ür ...

Esta İnşaat, Moskova'da Krylia projesini inşa edecek
  • 19.10.2018 16:48

Esta İnşaat, Moskova'da Krylia projesini inşa edecek

Moskova’da inşa edilecek Krylia (Kanatlar) Konutları Projesi’nin ana müteahhidi ...