maritbet girişmaritbet
Mimarlık öğrencileri projeleri inceledi!

Mimarlık öğrencileri projeleri inceledi!

25 kişilik öğrenci grubu, ODTÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cana Bilsel ve Yard. Doç. Dr. Namık Erkal ile birlikte Folkart Narlıdere, Folkart Mavişehir ve Folkart Towers projelerini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

ODTÜ Mimarlık Fakültesi öğrencileri, öğretim görevlileri ile birlikte İzmir'e gelerek Folkart projelerini ziyaret etti. 25 kişilik öğrenci grubu, ODTÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cana Bilsel ve Yard. Doç. Dr. Namık Erkal ile birlikte Folkart Narlıdere, Folkart Mavişehir ve Folkart Towers projelerini gezerek yetkililerden bilgi aldı. Folkart Towers'ın Bayraklı şantiyesinde bulunan yönetim ofisinde Folkart Genel Müdürü Metin Sancak tarafından karşılanan grup, projeler hakkında genel bilgiler aldıktan sonra merak ettikleri konularda da sorular sordu.
Öğrenciler, bu ziyaretin kendileri için çok yararlı olduğunu, projeler ile ilgili olarak aldıkları bilgilerin kendilerine katkı sağlayacağını belirterek Folkart yetkililerine teşekkürlerini sundu.

ÖDÜLLÜ YATIRIMLAR
Folkart'ın İzmir'e kazandırdığı projeler, yatırımcılar kadar üniversitelerin mimarlık ve mühendislik fakültelerinin de ilgisini çekiyor. Narlıdere ve Mavişehir projelerinde ünlü mimar Emre Arolat ile çalışan Folkart Yapı'nın Narlıdere projesinin düşey ormana sahip, çevreye uyumlu, yenilikçi, son teknoloji içeren mimarisi çok dikkat çekmiş ve Avrupa'nın gelecek vaat eden 40 genç mimarına verilen "Europe 40 Under 40" ödülüne layık görülmüştü. Şu an devam eden Folkart Towers ise alışveriş mekanları, ofisler ve rezidanslardan oluşan, 150 bin metrekare brüt alana sahip, 200'er metre yüksekliğinde, 40'ar katlı iki kule olarak inşa ediliyor ve tamamlandığında Avrupa'nın en yüksek beşinci ikiz kuleleri olacak. Folkart Towers'ın mimari projesini Yağcıoğlu Mimarlıktan Mehmet Yağcıoğlu yaptı. Folkart'a yakışır kalite ve güvenilirlikte son derece modern bir proje ortaya çıktı.

"Öne çıkarak, merak uyandırmak çok güzel"
Folkart Yapı Genel Müdürü Metin Sancak, "Yaptığımız projeler ve kullandığımız teknolojiler ile öne çıkıp merak uyandırmak güzel bir şey. İnternet sitemiz ve basın haberlerimiz inşaat sektöründeki gelişmeleri izlemek isteyenler tarafından sürekli takip ediliyor. Önümüzdeki günlerde İzmir'deki üniversitelerin mimarlık ve inşaat mühendisliği bölümlerinin öğretim üyeleri ile öğrencilerini de inşaat alanımızda inceleme yapmaları için burada ağırlayacağız. Folkart Towers'da kullanılan zemin iyileştirme ve derin temel çalışmaları İzmir'de ilk kez uygulanıyor. Bunları üniversitelerimizle paylaşmak bizi mutlu eder" dedi.

Yeni Asır

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rengi Antalya'da ''Hemen Tapu, Hemen Teslim''
  • 28.12.2020 09:35

Rengi Antalya'da ''Hemen Tapu, Hemen Teslim''

Antalya yeni gözdesi Rengi Antalya projesinde ''Hemen Tapu, Hemen Teslim'' fırsa ...

Gümüş Residence fiyatları 129 bin TL'den başlıyor
  • 09.11.2013 17:02

Gümüş Residence fiyatları 129 bin TL'den başlıyor

İnşaatına 11. kata gelinen Gümüş Residence'ta fiyatlar 129 bin TL'den başlangıç ...

Gümüş Residence'ta fiyatlar 84 bin TL'den başlıyor!
  • 26.11.2012 11:25

Gümüş Residence'ta fiyatlar 84 bin TL'den başlıyor!

1+0, 1+1 ve 2+1 konut seçeneklerinden oluşan Gümüş Residence'ta 36 aya kadar vad ...

Folkart Yapı, Türkiye’nin en güçlü 50 konut markası arasında yer aldı!
  • 25.09.2012 08:49

Folkart Yapı, Türkiye’nin en güçlü 50 konut markası arasında yer aldı!

Ekonomist Dergisi’nin konut alanında markalaşmayı özendirmek için yaptığı anket, ...

Folkart Yapı projeleri İzmir Günleri'ne katıldı!
  • 20.09.2012 15:16

Folkart Yapı projeleri İzmir Günleri'ne katıldı!

İzmir'de yaptığı örnek projeler ile adını duyuran Folkart Yapı, Konak Belediyesi ...

Gümüş Residence, 24 ay sonra teslim edilecek!
  • 19.09.2012 15:55

Gümüş Residence, 24 ay sonra teslim edilecek!

Uçar Grup projesi olan Gümüş Residence, Esenyurt'ta hayata geçiriliyor. 1+1, 2+1 ...